Youbio opgiver at slå Netflix

thumb youbio-vs-netflix

Det TDC-ejede Youbio kaster håndklædet i ringen overfor Netflix.

Netflix er nok den streamingtjeneste vi de sidste 5 år har skrevet flest artikler om, og især efter at Netflix blev lanceret i Danmark i oktober 2012 er det tydeligt at det er Netflix der står øverst på danskernes ønskeseddel når vi snakker streaming af film.

Faktisk har hele 29% af de danske husstande et Netflix-abonnement, hvilket må siges at være ret godt gået.

Netflix er dog ikke den eneste streamingtjeneste, og du har måske også prøvet tjenester som f.eks Youbio, Viaplay, HBO Nordic eller C More Play.

Læs også:

 – 20 fede serier i fuld HD på Netflix

 – Hvad sker der lige for HBO Nordics app?

 – Se amerikansk Netflix på Android i Danmark

 – Hvordan kan jeg få amerikansk Netflix i Danmark (PC)

 – Se lejefilm fra Youbio gratis på Netflix

Hvis ikke,  kan vi fortælle at Youbio, som denne artikel har fokus på, er ejet af TDC og er en blanding af serier og film, ganske som Netflix. Forskellen er dog at via Youbio kan der lejes film, og dette er en af grundene til at brugerne er utilfredse med tjenesten, da der er mange der havde forventet at når først abonnementet var betalt, så kunne der bare streames alle de film og serier man havde lyst til. Dertil kommer at udbuddet af indhold ikke er nær så stort som det Netflix tilbyder.

Ulf Lund, mediedirektør i TDC, udtaler til politikken at:

Der er ingen tvivl om, at Netflix har fået enormt godt fat og langt flere brugere, end nogen havde forestillet sig, og vi andre må se os slået. Så kan man spørge, om vi ikke bare skulle have ladet være med at lancere YouBio for halvandet år siden, men vi anede ikke, hvad det var, vi var oppe imod dengang, og vi har lært enormt meget af at være med.

Vi troede, at det var smart. Men det, vi har fået allermest kritik for, er, at kunderne har følt sig snydt, fordi de har troet, at de for 99 kroner om måneden fik adgang til alle de film og serier, de gerne ville se. Og når de så kom ind på tjenesten, opdagede de, at den film, de gerne ville se, faktisk kostede ekstra.

Youbio vil derfor sætte farten ned og opgiver altså at vippe Netflix af pinden, og vil i fremtiden blive lavet om til udelukkende at kunne streame film og serier fra.

Lejefilm bliver via en ny tjeneste som TDC døber Blockbuster.

På smartphones og tablets vinder Netflix især på at film og serier ofte er i fuld HD (og nu i 4K), hvoraf meget af indholdet på Youbio kun er i 720p og HBO Nordic`s app streamer ofte med en ringe billedkvalitet, og C More Play er blot en rodebutik, dog er kvaliteten under afspilning helt i top.

En anden ting er at meget af indholdet på Youbio der koster penge kan se ganske gratis via netflix USA eller Canada (tjek links`ene midt i artiklen), og Netflix er mere udbredt som standard applikation i f.eks Smart-TV, hvor Youbio i flere tilfælde kræver en boks.

Kilde via Bjarne

(5) kommentarer
  1. Jeg har haft prøvet dem alle. Nogle er gode til noget og dårlige til andet også Netflix. Youbio vandt mit hjerte, da app’en på iPad bare fungere, billede og lyd virker, søgning er nemt, og film og serie dækker bredt og man kan streame på flere enheder (børn) samtidigt. Netop det at man også kan leje til en billig penge er super. På danske Netflix var der eks. kun en Resident Evil, men Youbio havde flere og resten kunne lejes, og alt med danske undertekster.
    Jeg er ellers temmelig kritisk, men jeg syntes “lille” TDC Youbio har gjort det godt, og at det nok mere er den automatiske understøttelse af Netflix på smarttv der har gjort forskellen, og på disse tv koster det det dobbelte at leje film, her af mange uden danske tekster.
    Så TDC, se at få indflydelse på tv markedet, smil.

  2. fint at i tager sådanne ting op men netflix har da intet at gøre med min andriod mobil 🙁

  3. havde netflix til sidst men har haft youbio og hbo og det er rigti at kvali på hbo er noet skod. i det hele taget er app noet lort 🙁

Skriv kommentar
account_circle
email