Sony Xperia Z2 overlever 6 uger på bunden af havet

thumb gsmarena 001

En Xperia Z2 har overlevet at ligge 6 uger på 10 meters dybde i havet.

Til trods for at dette intet har med kommende produkter eller apps at gøre og at nyhedsværdien er på højde med historien om verdens dummeste mobiltyv, synes vi at en historie som denne er så succesfuld og sjælden at vi har valgt at bringe den alligevel.

I centrum af historien har vi en Sony Xperia Z2, der via dens IP58 klassifikation (i vores test fik den iøvrigt 6/6) kan holde til at blive tabt på bunden af et 1.5 meters ferskvandsbassin og ligge der i en halv times tid uden at tage skade.

Præcis hvor længe den kan være under vand vides ikke, og det er nok meget forskelligt fra enhed til enhed da ting som slitage af må tages i betragtning.

 – Sådan får du telefon-tastatur (T9) på din Sony Xperia Z2

Mobilen i denne historie er dog blevet født på det helt rigtige samlebånd, for Alexander Maxeen tabte sin Xperia Z2 for 6 uger siden i havet, og grundet en vanddybde på 10 meter var den ikke lige til at få fat i igen.

Det lykkedes først 6 uger senere for en ven der er scubadykker at hente den tabte mobil op af vandet, og til ejerens store overraskelse virkede den som den skulle, på nær ridser og flænger i bagbeklædningen.

 – Installèr apps direkte i kameraet på Sony Xperia Z2

Det betyder at den ikke bare har lagt 2 meter under vand, men hele 10 meter under vand, og det i saltvand som Sony selv fraråder at bruge den i, og det i 6 uger.

Det må siges at være imponerende, vi fraråder dog på det kraftigste at du afprøver dette ved stranden.

Det der holder vandet ude er selvfølgelig designet der er limet sammen, og det svage punkt er nok de “flapper” der skal lukkes i for at holde vandet ude fra åbninger som micro-SD port og slottet til micro-SIM.

Da Sony første gang præsenterede designet i januar 2013 på Sony Xperia Z (nu bruger Sony alumium på siderne og ikke plastik, og designet er forbedret på flere måder) skrev vi i vores test af Sony Xperia Z at vi var bange for at “flapperne”, der jo bliver åbnet og lukket ved f.eks opladning, med tiden ville blive så slidte så de ikke kunne holde vandet ude. 

 – 12 tips til din Sony Xperia Z2 (video)

Efter 3 måneders brug af Xperia Z, hvor vi dagligt stak den i laderen via micro-USB prøvede vi at smide den i vand og overraskende viste det sig at stadig var vandtæt, og min nuværende Xperia Z2 vasker jeg da også en gang imellem under vandhanen, så det ser ud til at Sony har fundet det rette design (der kan selvfølgelig forekomme enheder med fejl, og vi fraråder altid at bruge jeres produkter i vand, uanset om den kan tåle det eller ej).

 – Hvordan tager man et screenshot på Sony Xperia Z2?

Herunder kan du se vores egen vandtest af Xperia Z2, ligesom at du i vores tests af Sony produkter også altid kan se at vi putter dem i vand.

Iøvrigt er andre af Sony´s produkter som f.eks Smartband og Smartwatch 2 også vandtætte.

Kilde  

(3) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email