TDC gør klar til samtaler over 4G (VoLTE) via Danmarks eneste landsdækkende 4G netværk

thumb TDC-logo

TDC har som det første teleselskab i Danmark foretaget et opkald over VoLTE aka “Voice over LTE”.  

TDC har som det første danske teleselskab foretaget et succefuldt taleopkald over 4G, kort betegnet VoLTE.

4G (LTE) er den nyeste generation af mobilnetværk og hvis du er TDC eller Telmore kunde (Telmore er ejet af TDC og bruger TDC`s netværk) har du måske lagt mærke til at TDC i løbet af 2014 har forbedret deres mobile netværk og de er netop nu ved at afslutte arbejdet af hvad de kalder for “Danmarks eneste landsdækkende 4G-netværk”.

Derfor er timingen for at introducere VoLTE heller ikke tilfældigt og ifølge TDC er opgraderingen af deres mobilnetværk ikke bare den mest omfattende opgradering nogensinde i Danmark, men i hele Europa.

 – Telmore Play – hvad får du og hvad sparer du?

Her, midt på gågaden i Vejle hvor jeg bor, har jeg indtil i sidste måned hvor TDC opgraderede deres netværk her i Vejle, ikke haft mulighed for at bruge 4G, medmindre jeg hoppede en tur ned til Føtex.

 – Prøv Telenors netværk gratis

Efter opgraderingen af netværket kan jeg bruge 4G inde i min stue uden udfald af nogen art, så selvom jeg ikke har de præcise detaljer for opgraderingen, så virker det de laver ihvertfald.

TDC og VoLTE

Ved at bruge 4G-teknologien til taleopkald kan TDC tilbyde bedre kvalitet og mere flexibiltet og med en 4G-dækning på 99.5% vil nærmest alle danskere have mulighed for at bruge VoLTE fra den kommercielle lancringsdato.

 – MMS/GPRS indstillinger for de danske udbydere

 – Hvordan holder jeg regnskab med mit dataforbrug?

4G er fjerde generation mobilnetværk og kaldes også LTE. Taleopkald over 4G kaldes “voice over LTE” og forkortes til VoLTE.

TDC`s teknologidirektør, Kim Søgård siger om VoLTE:

Allerede på kort sigt åbner VoLTE-teknologien for helt nye mobiloplevelser, som kunderne ikke er vant til i dag. Opkald etableres øjeblikkeligt, og telefonens dataforbindelse vil fx ikke blive påvirket, mens kunden fører en samtale. Den øgede kapacitet giver også nye muligheder for fx at gennemføre mere fleksible videokonferencer end i dag – og med langt flere deltagere.

TDC forudser et skifte i vores måde at føre mobilsamtaler på. Allerede i nær fremtid bliver det helt naturligt at udveksle fx filer, præsentationer, billeder eller noget fjerde under en samtale eller konference.

Den almindelige samtale, som vi kender den, vil selvfølgelig ikke forsvinde. Men muligheden for indbyrdes interaktion via nettet eller at skifte mellem telefon, tablet eller computer uden at afbryde samtalen hører ikke til en fjern fremtid. Og med kapaciteten i VoLTE er det svært at se, hvad der skulle begrænse mulighederne.

Fakta om VoLTE:

Her og nu:
Prioriteret tale – modsat nuværende app-baserede datasamtaler (VoIP)

Opkald med øjeblikkelig forbindelse
Minimal forsinkelse (~100 ms) giver bedre lyd
HD voice kompatibelt med 3G
Videokald, med start/stop under samtale
Fuld 4G datahastighed under samtale
Konferencekald med mange brugere

På sigt:
Telefonbog med modtagers tilgængelighed, overfør filer, skærmbillede

Chat/gruppechat, videokonference
Et nummer med mulighed for at flytte samtaler mellem enheder
Sammensmeltning med multimedia i hjemmet  

TRYK HER for at blive ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt tips og tricks direkte på din væg

Kilde  

Skriv kommentar
account_circle
email