Smartphonesalget i andet kvartal af 2014 når nye højder

thumb android

For første gang nogensinde er der blevet afsendt over 300 millioner smartphones på en periode på blot 3 måneder verden over.

I andet kvartal af 2014 er der for første gang nogensinde blevet afsendt (fra producent til butikker mm) mere end 300 millioner mobiler, nærmere betegnet 301.1 million mobiltelefoner.

Det betyder at en ny milepæl er nået, og selvfølgelig er det Android der er installeret på langt størstedelen af mobilerne.

I andet kvartal af 2014 er der nemlig blevet afsendt ikke mindre end 255 millioner Android smartphones, hvilket er noget mere end de 35.2 millioner iPhones der er blevet afsendt fra producent til sælger i samme periode.

 – Udbredelsen af Android Kitkat fortsætter

Kigger vi på procenter er Android, ifølge analysefirmaet IDC, installeret på 84.7% af verdens smartphones her i 2014, hvilket ikke er helt ved siden af de 84.6% et andet analysefirma regnede sig fremt til.

For at gøre det simpelt betyder det at hvis du har 10 vilkårlige mobiltelefoner liggende foran dig på borden vil Android ihvertfald være at finde på 8 af dem.

 – Sony sælger ikke så mange smartphones som forventet

Ud af alle de Android mobiler der blev solgt i løbet af de sidste 3 måneder står der Samsung på 29.3% af dem, hvilket er en nedgang i forhold til de 40% for 2 år siden.

Dette har noget at gøre med at både producenter som f.eks Sony og LG er kommet med ind i kampen.

 – Samsung udnytter rygter om iPhone 6 i ny reklame

Samsung er dog stadig langt foran alle mobil-producenter når det kommer til salg og markedsandele og kan bryste sig af at være verdens største smartphone-producent. 

Kilde 

(5) kommentarer
  1. Nu har android en meget stor procentdel af markedet, men det hænger unægteligt sammen med, at “smartphones” til omkring 1000 kr. for det meste understøtter android. Rigtig mange ældre mennesker køber de billige smartphones, man reelt set ikke kan bruge til ret meget. Og det er især samsung, som står for salget af dem. Dernæst, så er der jo også utallige af mobilproducenter, hvis telefon har android på sig, da Apple ikke tillader dem at putte iOS på. At sammenligne android salget vs ios er jo som at sammenligne Audis bilsalg sammenlignet med ALLE andre bilproducenters salg i verden, minus en enkelt (WIndows phone). Så selvfølgelig vil det være sådan. Et tredje argument er, at Apples topprodukter er dyrere end android topprodukterne, og de her derfor også vinder kunder. Men hvis man nu kigger på dækningsgrad mm., så har Apple jo ikke i nærheden af problemer, de tjener simpelthen kassen på deres telefoner. Og nu forsvarer jeg ikke Apple, men forsøger at forholde mig til fakta.

      1. hov min pointe var at undskyldninger ikke duer til noget. fakta er fakta og folk vil hellere have android. det er da hellr ikk uden grund at Apple har kopieret både statusbaren og widgets fra Android vel 😛

  2. helt vildt som det er gået tilbage for apple siden ankomsten af google android 8) havde apple ikke noet med 50% for 4 år siden?

Skriv kommentar
account_circle
email