Anmeldelse af Samsung Galaxy Ace

Opkald: 

Når du skal ringe op til en kontakt kan du kun søge på tallene i de forskellige telefon-numre….ikke navnene. Dette er totalt ubrueligt for en som mig der de sidste 10 år ikke har husket et telefon-nummer. Der er en søgefunktion under “navne” som så til gengæld virker fint. Ved et tryk på personens billede kommer der hurtigkald frem. Det er ikke ligeså intuitivt som vi ser det på f.eks HTC`s telefoner.

Lyden er god, og med højtaler slået til er stemmen stadigvæk tydelig og høj nok til at du kan lade den ligge på bordet.

Opkalds-tonen/sms-tonen er også høj nok til at du kan høre den udenfor, i modsætning til flere HTC Android mobiler.

Du kan synkronisere dine kontakter med Facebook, Twitter og Gmail. Ved sidstnævnte kan du tilsætte billeder.

UI:

Samsung har by default indstillet den til at have 3 hjemmeskærme, hvilket er mere end rigeligt da du ikke kan fylde dem ud alligevel. Der er faktisk ingen widgets at komme efter, og det betyder at hvis du som Android-begynder køber denne Samsung_Galaxy_Ace_skrmdump_galleritelefon, skal du til at finde ud af hvilke apps der kan bruges til hvad. Selvfølgelig virker det fint uden apps fra Android market, telefonen er bare lidt tom.

Jeg er vild med Samsungs gallerivisning (til højre), i forhold til HTC`s. Du har et godt overblik og kan hurtig finde den rigtige mappe.

Det samme med den indbyggede email-applikation. Den er så simpel at det er nemt at bruge den…selv for begyndere. Man mærker tydeligt at HTC Sense er tungt at køre med, for selvom Samsung Galaxy Ace ikke kører helt flydende har du alligevel en fornemmelse af lethed over det, når du scroller igennem telefonen. Den er lidt mere snappy end f.eks HTC Wildfire S der i samme klasse.

Jeg har ikke oplevet lange ventetider ved åbning af f.eks apps. 

Konklusion: 

Efter at have hentet 7 af de apps jeg bruger mest har jeg 131 mb ROM tilbage til at installere apps. HTC gjorde denne fejl ved HTC Desire, og nu gør Samsung samme fejl ved Galaxy Ace. Det er simpelthen for lidt plads, og det kommer til at blive fyldt i sidste ende. Heldigvis er der nogle af apps`ene der kan installeres på SD-kortet, og heldigvis er der nogle gode danske hjemmesider der har lavet en liste over nogle af de apps netop på grund af pladsmangel Android-blinkende. Især på grund af Samsungs i forvejen mangel på widgets kan jeg forudse at der bliver hurtig rift om pladsen. Jeg vil anbefale dig der køber en Galaxy Ace at hente SDmove…den finder de apps du kan flytte til SD-kortet. Dette er ofte et problem på de lidt billigere smartphones, vi ser det også på Motorola Defy Mini og HTC Wildfire S.

3G, WIFI, og GPS virker som det skal, og jeg har ikke oplevet at nettet er hoppet af. Når man trækker statusbaren ned har du genveje til henholdsvis GPS, Bluetooth, WIFI, Rotation, og sync. Dette benytter jeg mig meget af.

Nedenstående billeder viser skærmtest imellem HTC Desire (Amoled),  Samsung Galaxy Ace (SLCD), og HTC Desire HD (LCD):

Samsung Galaxy Ace test skrm 1
Samsung Galaxy Ace test skrm 2

Generelt synes jeg at den er hurtig nok til at bladre igennem skærmene, og åbne applikationer. Der er bare en del hakkeri. Næsten ligemeget hvor du scroller så foregår det i hak og ryk istedet for en glidende bevægelse. Ordet “hak” skal forstås som om der bliver sprunget et par pixels over.

Som sagt før, så er skærmen god, og ikonerne er nemme at se..også udenfor. Jeg har dog til gode at afprøve i solskin. Skærmen er ydermere rigtig berøringsfølsom, hvilket betyder at det er afslappende at bruge telefonen der reagerer godt på berøringen. Skærmen er den samme som vi har på både Google Nexus S, HTC Incredible S, og HTC Sensation.

Samsung Galaxy Ace kører stabilt, og alt virker som det skal. Det undrer mig dog lidt at den ikke kører lidt mere flydende med en 800 mhz processor og 278 mb RAM. Som sådan betyder ikke det helt store for den daglige brug af telefonen for den åbner det den skal og den crasher ikke. Hvis du har gang i flere ting, som f.eks at downloade apps fra Android market, så kan den godt fryse lidt på grund af manglende kræfter. Den virker dog stadig “snappy” når du bruger den.

En anden ting er at den er dejlig let. Den vejer kun 113 gram.

Benchmark udført 5 gange med Linpack giver en gennemsnit score på ca. 9,333 MFLOPS.

Her kan du se flere Android benchmark tests.

Min vurdering: 2,5/5

Til prisen (3000 kr): 3/5 

Tryk på billederne for at forstørre
Samsung_Galaxy_Ace_test_3Samsung_Galaxy_Ace_test_4
Samsung_Galaxy_Ace_test_5Samsung_Galaxy_Ace_test_1
(71) kommentarer
 1. [quote name=”hjal0290″]Hvordan får man telefonen til at vibrere når man skriver?? :o[/quote]
  Gå ind under det tastatur du har valgt under sprog og input i indstillinger. Der finder du et punkt der hedder noget med “haptic feedback “. Det kan godt varirere lidt…

 2. og jeg har også et andet problem, og det er at jeg ikke kan få den til at synkronisere med pc’en, jeg kan ikke tilslutte den til Samsungs Kies program, mig og kæresten har nøjagtig den samme telefon hans kan godt tilsluttes Kies på min pc men min egen kan ikke , hvad er der galt ?? håber nogen kan hjælpe herinde… hulk. Men ellers er det en fed mobilos god at skrive på og navigere rundt på, dejlig nem.

 3. Hej alle herinde 🙂
  Jeg er nyoprettet idag. Faldt over denne side da jeg søgte på problemer med Galaxy’en. Jeg er nemlig så heldig at jeg lige har fået en Galaxy ace i fødselsdagsgave 😀 , men jeg forstår ikke hvorfor den bruger så meget strøm ?? Den ligger til ladning hele natten og næste morgen så åbner jeg den og lige pusler lidt med den, og så har den brugt halvdelen af batteri strømmen hmmm.

 4. Det vil jeg se frem til. Synes at SE Xperia Arc ser spændende ud, så jeg vil være svært nysgerrig efter at høre din mening om den. 8)

  1. Mange tak for svarene! Jeg har skam tygget mig igennem en del tests, men synes at det er svært at gennemskue. Læste en test af Høy hvor du anbefalede en HTC fremfor Samsung (husker ikke hvilken), indtil der nogle dage efter kom en opdatering til Samsung – så mente du at den var bedst. Så det må jo åbenbart være de små marginaler der afgør det…
   Kom til at tænke på Sony Ericsson – kunne det være et bud, eller er Icredible S bedre?

   1. Hehe..ja for os “geeks” er det nok nogen gange de små ting. Med hensyn til at anbefale HTC fremfor Samsung, så er det til begyndere i Android jeg har ment. Hvis du er begynder har en HTC mobil alt fra starten…en Samsung mobil har ikke meget at byde på i forhold til(widgets). Generelt synes jeg ikke nødvendigvis at HTC er “bedre”. Du skal også have i mente, at bare fordi vi siger noget her på siden er absolut ikke ensbetydende med at det er det rigtige for dig..
    Jeg har desværre ikke haft en SE, så jeg kan ikke sige om det er en god mobil….jeg regner dog med at jeg skal have dem kontaktet så vi i fremtiden også kan levere tests derfra… 🙂

 5. Hej Jørgen
  Hvis det er de 3 du skal vælge i mellem, ville jeg vælge Galaxy S, da den uden tvivl er bedre end de andre! En bedre oplevelse, bedre skærm og var sidste år, en af de bedste smartphones på markede…

  Ellers ville jeg anbefale en HTC mobil med Sense, da jeg synes de er bedre til nybegyndere, plus Sense brugerfladen har flere gode Widgets fra start! og der kan jeg anbefale Incredible S, som ligger på samme prisleje som Galaxy S…

  Prøv evt og læs nogle af Høys anmeldelser af de forskellige modeller 🙂

 6. Hvilken telefon vil i anbefale til førstegangsbruger af Android? Skal på SU, så prisen er rimelig vigtig.
  Overvejer Wildfire S, Galaxy Ace eller Galaxy S med Call me abonnement. Hvad vil i anbefale – og evt. andre forslag?

  Mvh
  Jørgen

 7. hejsa.. jeg har altså lidt af et problem.. jeg købte en samsung galaxy ace for 2 uger siden.. jeg fandt ud af at skærmen gik sort nogle gange.. så derfor gik jeg ind med mobilen og fik en ny… :S og nu sidder jeg med den nye mobile.. jeg har lige talt i tlf. en times tid.. og da jeg skulle til at ligge på.. er skærmen sort.. og jeg kan ikke få den til at lyse op(aktivere den) men tlf. er ikke gået ud.. og samtalen kører stadig.. :S jeg ved ikke om det er noget den skal gøre.. for jeg har prøvet at læse manualen der er med og prøvet at kigge rundt i mobilen.. men kan ikke rigtig finde ud af det… er der noget jeg har misset?

  mange tak på forhånd.

  1. Både og kan man side. Når du tager den op til øret skal skærmen gerne slukke sig selv, og det virker som om at når du så fjerner den fra øret så tænder den ikke sig selv igen. har du prøvet at lade det gå nogle sekunder før du rører ved skærmen…min Samsung Galaxy S 2 kan nemlig godt være lidt langsom til at aktivere skærmen igen. Prøv at fortæl mig hvad der sker? altså hvordan får du den til at virke igen?

 8. Hej madsgluud
  Det er jo til Samsung Galaxy Ace :-)?
  – Hvornår, hvis, kommer der en 2.3 Android opdatering til HTC Desire? 🙂

  1. Oppe i topmenuen, tryk på “Guider og tips”. Mange af artiklerne der har jeg lavet på min HTC Desire. Ellers er der et HTC forum under “forum” også oppe i topmenuen. Der kan du stille alle de spørgsmål du overhovedet kan finde på 😆

 9. Hehe, tusind tak skal du ha’.
  Men jeg synes den bliver noget varm, faktisk rigtigt varm! Er det normalt?

  1. Ja. Lad være med at bruge den for meget hvis du lader den op og har wifi eller andet kørende. det er normalt, men en ulempe som dog er til at leve med hvis du lige ved det.

 10. Hej Høy
  Jeg har købt HTC Desire 🙂
  – Skal den oplades i 24 timer, tænker jeg?
  m.v.h
  Yousif
  p.s du havde ret, den er meget lækre og ser mere solid ud. Igen tusind tak 🙂

  1. Nej det behøver du ikke. Bare lad den helt op inden du tager den i brug. mange siger at der går en uges tid før du rigtig kan se hvor længe batteriet holder. det var den rigtige beslutning, HTC Desire er nemlig en rigtig god mobil. Tillykke 😆

 11. Mange tak Høy.
  Men, hvad er det helt præcist, der gør HTC Desire bedre end Samsung Galaxy ace?
  m.v.h
  Yousif

  1. Bedre processor, lidt større skærm, HTC Sense. Selvom processoren ikke er så meget større, så kører den meget bedre. Så vidt jeg husker så optager samsung lidt bedre video end HTC Desire.

 12. Hvor finder man denne knap? Og sletter den alle ens apps f.eks., når man gør det?
  m.v.h
  Yousif N. Saif

  1. Med en Samsung skal du bruge KIES på computeren hvilket rigtig mange synes er noget bøvl. På en HTC trykker du bare på en knap og den opdaterer selv over internettet. Opdateringen til Desire skulle snart komme.

 13. Hej allesammen
  Jeg har købt en Samsung Galaxy Ace, men ser nu, at HTC Desire er kommet ned på 2499kr., spørgsmålet er om, jeg nu skal aflevere min Samsung og købe en HTC Desire?
  På forhånd tak for hjælpen.
  m.v.h
  Yousif

  1. Det ville jeg gøre med det samme. HTC Desire skulle også blive opdateret til nyeste Android version, og det er en bedre telefon, og oveni får du alle widgets fra HTC Sense.

 14. hej 😀
  jeg skal have en ny mobil. har lige haft en sony ericsson vivaz.
  og jeg vil godt have en godt mobil der kan tåle at blive tabt. og det skal ikke være en htc?
  HÆLP?!!

  1. Nu er HTC’S mobiler i aluminium jo netop nogen der kan tåle at blive tabt om nogen kan. Du skal ihvertfald ikke have Galaxy Ace…..hvad må den koste og hvor stor skal den være?

 15. når du siger at den ikke har nogle widgets, vil det så siger at den ikke har nogle genvejstast til f.eks. facebook?

  1. Nej, ikke helt. Den har de widgets som nu følger med Android, og så har Samsung smidt et par sølle med i købet. Du kan sagtens oprette en genvejstast til FB, og der Facebook og Twitter widgets. Det er bare Android`s widgets som jeg mener ikke er meget værd i forhold til hvad f.eks HTC tilbyder. Widgets er en app som du kan bruge uden at skulle “gå ind i den”. Det vil sige at du kan bruge den direkte på skærmen, i forhold til en app som du er nødt til at åbne for at kunne bruge den.

 16. heej

  Er der vibrator i, altså når man trykker rundt i menuen og diverse steder? og når man skriver sms?

  1. Ja, i tastaturet er der (det kan du selv bestemme). Jeg kan ikke huske om der er i menuerne, desværre.

  1. Det har jeg ærlig talt ikke tjekket. Jeg er dog ret sikker på at der er dem du bruger her på min side, og ellers kan du hente “Handcent”, bare kig til venstre ude i menuen (jeg er på mobilen så det er lidt bøvlet at smide et link). Så kan du få rigtige smileys.

 17. Hej Høy
  Det ville være fantastisk. Tak skal du ha’. Jeg har været inde at kiggede, men der står ikke noget.

 18. Hej Høy
  Jeg har fundet det, tak. Men efter, at det så er kommet, gingerbread altså, hvordan henter jeg det så ned til min telefon?

  1. Det gør du ved at bruge KIES. Jeg har aldrig haft en Samsung så jeg har aldrig prøvet det, men der må stå noget inde på hjemmesiden. Ellers kan jeg få en bruger her fra siden til at hjælpe dig?

  1. Hvilken webadresse skal du bruge? jeg tror ikke at du kan hente Gingerbread i dag, jeg mener at den skulle komme sidst i måneden.

 19. Hej Høy
  Kan du evt. skrive en webadresse, det ville være super.
  Du har været en kæmpe hjælp, tak skal du ha’! 🙂

 20. Hej Høy
  Mange tak! Hvad mener du med, at den snart bliver opdateret, er det noget man selv skal gøre, eller er det noget der bliver gjort fra Samsungs side :-)?

  1. Ja altså du skal selv installere updaten via KIES. Du kan hente KIES og læse mere om det inde på Samsungs hjemmeside. Da du kommer til at mangle noget at fylde på dine skærme, så har jeg en kategori til vesntre på siden som hedder widgets.

 21. Hej agubba
  Tusind tak skal du ha’! 🙂
  – Men det er jo fordi, at Samsungs har en 800 mHz processer, mens Legend kun har en 600 mHz 🙂 Så Galaxy er jo hurtigere.

  1. det er jeg klar over. Det var derfor at jeg skrev “næsten samme specs”. Galaxy Ace har også lidt mere RAM at gøre med end HTC legend. Jeg har først lige i dag fået at vide at Galaxy Ace snart kan opdateres til Gingerbread, og med det i sinde så må jeg skifte mening. Forskellene på specifikationerne er ikke noget der flytter bjerge, men det gør den nyeste version af Android. Selvom du mister alle de fede widgets og en aluminiums telefon så skal du vælge Samsung Galaxy Ace.

 22. Jeg syntes du skal tage Legend, fordi den har alle widgets ogdu mere ud af boksen end Galaxy Ace., jeg syntes oogså den er meget pænere i design og den er lavet af auminium. Men tag ned og prøv dem live så kan du se hvad for en der er bedst. Men jeg vil dog vælge Legend.

  Håber det hjalp dig lidt igang med at vælge 😆 .

  Undskyld stavefejl skal til at i seng så skulle skrive hurtigt 😆 .

 23. Hej
  Jeg ved ikke helt, om jeg skal købe en Samsung Galaxy Ace eller en Legend, de er jo begge nede på 2000kr?
  m.v.h
  Yousif N. Saif

  1. De har begge næsten samme specs, men jeg ville tage Legend på grund af aluminium designet og HTC Sense. Du må dog ikke forvente at det er en supermobil du får, men du får en brugbar Android mobil ligemeget hvilken du vælger. Legend virker jo ud af boksen da HTC har sørget for at du har alle de widgets du har brug for. galaxy Ace kommer ikke med nogle særlige widgets til at fylde dine skærme med. Umiddelbart vil min mening være at du får mest for pengene ved at købe en HTC legend.

 24. ville du anbefale en Samsung Galaxy Ace som en første gangs smartphone?
  Og hvad vil du anbefale af tilbehør og apps som standard?

  1. Jeg vender tilbage til dig i aften med et svar når jeg er hjemme ved computeren. Jeg vil gerne lige undersøge lidt priser, og det er også lidt nemmere at skrive på min PC 😆

   1. Det er en udmærket førstegangs Android. Hvis du er typen der gerne vil have det hele fra begyndelsen skal du istedet kigge på en HTC telefon. Der får du alle widgets fra starten. med denne her skal du først til at finde dem du kan lide, da det er begrænset hvad der følger med. Jeg mener også at til prisen kunne du ligeså godt købe den gamle HTC Desire som er meget bedre, eller Samsung galaxy S. Denne her er lidt dyr i forhold til hvad den kan og hvad du ellers kan få. Hvis prisen skal være omkring de 3000 kroner, så prøv ihvertfald også at tjekke de her ud:
    [list][*]HTC Desire[/list]
    [list][*]Samsung Galaxy S[/list]
    [list][*]HTC Wildfire S (kommer til maj)[/list]

 25. Det er måske så meget sagt at jeg tester dem for et firma, altså i det her tilfælde Samsung. Telefonerne er færdigfabrikeret og jeg gør det gratis. At Samsung sender mig så nye Android mobiler ser jeg mere som at de gør mig en tjeneste end omvendt.

Skriv kommentar
account_circle
email