Anmeldelse af HTC Sensation

HTC Sensation test og specifikationer:

  • 4,3″ SLCD skærm med en opløsning på 540 X 960, og Gorilla glas.
  • 1,2 Dual-core Snapdragon processor.
  • 768 MB RAM.
  • 1,1 GB ROM (kun til apps).
  • Ekstra hukommelse på SD-kort på 32 GB. 8 GB medfølger ved købet.
  • 8 megapixels kamera bagpå, samt et VGA foran.
  • Kan optage video i 1080p.
  • Stereo FM radio med RDS.
  • Batteri på 1520mAh.
  • Kommer medAndroid 2,3 Gingerbread og HTC Sense 3,0. 

HTC Sensation test stort ikon


HTC Sensation test 1 nyUdseende:

Mange siger at har du set en enkel HTC mobiltelefon, har du set dem alle. Det mener jeg ikke. Både HTC Desire HD, og HTC Incredible S, mener jeg skiller sig ud fra mængden. Nu gør HTC Sensation også.

Bagbeklædningen er af hård gummi og et midterstykke i aluminium, hvilket virkelig var en skuffelse da jeg troede at der var aluminium over det hele som på HTC Desire HD . Bagpå sidder også kameraet.

HTC har igen placeret microSD stikket i venstre side og det er genialt. Dette er jo en smagssag, men jeg finder det meget nemmere at sidde med HTC Sensation ved computeren end jeg f.eks gør med Samsung Galaxy S 2.

Øverst sidder jackstikket, også hvor det skal sidde, og tænd/sluk er placeret lige ved siden af. Volume-knapperne er på venstre side som det er (eller burde være) på de fleste Android mobilos.

Foran har har vi SLCD-skærmen, og under den de 4 sædvanlige HTC knapper: Hjem, søg, menu, og tilbage. På HTC Sensation er de alle fire såkaldte touch-knapper.

Over skærmen har vi højtaler, sencorerne, samt et VGA front-kamera.

HTC Sensation er en flot Android mobiltelefon, og selvom at designet (bagpå ihvertfald) ikke er helt velykket er det dog alligevel en af de flotteste Android smartphones jeg har set. Designmæssigt vil jeg placere den på samme højde som PRADA Phone by LG, som jeg mener er virkelig flot.

HTC Sensation test 2 ny

Bras eller…….

På HTC Desire HD lavede HTC en fejl ved bundklappen. Når man pillede det af gik det i stykker, og HTC har da også erkendt fejlen. Læs evt. om mit første møde med HTC Desire HD.

Den fejl har de ikke begået på HTC Sensation, tværtimod faktisk. For at skifte batteri og SIM-kort skal du nemlig have hele bagklædningen af, med sider og det hele. Se videoen nederst i testen LG Optimus 2X vs HTS Sensation vs Samsung Galaxy S 2, om kvaliteten af de forskellige mobiler.

Hele bagbeklædningen fungerer som en skal, hvor du ligesom lægger skærmen og diverse hardware ned i. Når først du har klikket de to dele sammen virker HTC Sensation faktisk ret solid. Du kan trykke og knuge om den uden at der er noget der knækker, og jeg tror at du godt kunne tabe den uden at den gik fra hinanden.

Skærmen:

Skærmen er en SLCD-skærm og ikke ligefrem kendt for at være synderligt elsket i forhold til Amoled-skærmene. Når man tænker på at HTC Desire i sin tid kom med Amoled er det selvfølgelig skuffende at HTC Sensation som minimum ikke også har det. Når det er sagt så var jeg helt stum da jeg tændte den første gang. Opløsningen gør at alting på skærmen står knivskarpt i forhold til de andre Android mobiler jeg har liggende. Så selvom det “kun” er SLCD, så er skærmen bare lækker, ligesom på HTC EVO 3D.

På billederne fra venstre: HTC Desire HD – HTC Desire – HTC Sensation.

HTC_Sensation_skrm_test_1
HTC Sensation test skrm 1

Skærmen reagerer ikke altid på tryk, om der kommer en update der vil fikse det må tiden vise.

Skærmen nu 16/9 format i forhold til skærmen på HTC Desire HD der er i 16/10 format.

Skærmen klarer sig godt udenfor, dog har jeg altid haft en lysstyrke på 50% for at kunne se hvad der sker på skærmen. I direkte sollys kan den godt bruges med fuld lysstyrke, men som med de fleste andre mobiltelefoner er solen en fjende.

 

Browseren:

Teksten er klar og flot når du browser, og HTC er mestre i at få tekst og billeder tilpasset til din Android-mobils skærm når du HTC_Sensation_test_8zoomer. Dette gør du ved at dobbeltklikke på den tekst du vil læse, eller du tager to fingre og hiver væk fra hinanden.

Browseren virker lidt lettere end den der er på de tidligere modeller, og det er klart den bedste browser jeg har prøvet i en HTC Android mobil. At kopiere eller dele er nemt, og gøres ved at du holder fingeren på et stykke tekst, hvorefter du kan overstrege teksten med din finger.

Bogmærkedelen har nu tilsat tags, og selvom det stadigvæk er lang vej til den samme brugervenlighed som på Dolphin browser HD, så er HTC godt på vej.

Multimedie:

Kameraet er hurtig til at fokusere hvis vi sammenligner med forrige modeller. I det hele taget synes jeg at kameraet er i orden. Farverne er lidt overeksponerede, men det er uden tvivl det bedste kamera HTC til dato har smidt i en Android mobiltelefon. Billedet ser ikke særlig godt ud efter at du har taget det, men det ændrer sig.

HTC har smidt en masse funktioner ind i kameraet. Når jeg bruger kameraet skyder jeg bare et billede, og det er sådan jeg tester i praksis også.

HTC_Sensation_test_20 HTC_Sensation_test_21

Videooptageren er også okay, og det er nemt at skifte fra video til kamera, front kamera til regulært.

I videoen ser vi først HTC Sensation nederst, og senere til venstre. Den anden Android mobiltelefon er Samsung Galaxy S 2, og du kan også se videoen her på Android-kanalen.

Musikafspilleren har fået et lille pift, og jeg blev faktisk lide imponeret over højtalerne der egentlig har en meget klar lyd sålænge du ikke skruer helt op for volumen.

HTC Sensation test, 2. del

(29) kommentarer
  1. Så vidt jeg hurtig kunne læse mig til så var det også langtfra alle der har det problem…og de er stadigvæk ikke sikker på hvorfor det overhovedet er opstået.

  2. Ingen problemer her…. sidste opdatering (2.3.4) har løst de små ting der var, synes det spiller meget godt 8) Ikke nogen klager herfra 😉

  3. Hvis I har problemer med Lockscreen lag, så prøv lige dette……..
    “indstillinger – om telefon – fortæl HTC og fjern alle flueben” genstart mobilen…

    Det har gjort min mere flydende 😆

    1. Efter jeg har gjort ovenstående, har jeg ikke haft nogen som helst lag i lockscreen, aj heller med ringen!! lige nu spiller det bare 😉 Fantastiks mobil, hvis I spørg mig 😀

      1. Jeg er også lidt ærgelig over at skulle sende den tilbage faktisk. jeg er ikke så vild med måden man scroller på i startskærmene, men jeg er så til gendgæld vild med næsten alt det andet….jeg tilgøjer lige det tip der i aften, det har altså også taget den hakken i karussellen når man åbner lockscreenen.

      1. Det er den samme, som nogen af os hentede uofficielt forrige uge! intet synligt, men batterilevetiden er forbedret og så køre den mere smooth…. bla….

          1. Har lige opdaget, at den også lader hurtigere op end tidligere!! den klarede lige en 50% opladning på lige under 2 timer…… mener ikke den var så hurtig tidligere!!

          2. OK. Fedt. Hvis du kommer på andet sådan i løbet af et par dage, så skriv det lige…eller…. vil du venligst skrive det 😉 . Jeg henter også updaten her i dag, og så kan jeg tilføje det til artiklen….

          3. Jeg har også kørt opdateringen og føler også (en feeling, ikke målbart), at den oplader hurtigere 🙂

  4. Det er helt fint at du benchmark-tester alle de smartphones du får ind til test, der er dog bare et men.

    Når ikke alle de benchmark-testede smartphones kører samme brugerflade, så kan man ikke bruge resultatet til særlig meget. For selvom en bestemt telefon scorer højere end en anden, så har den måske en langsommere brugerflade, og opleves derfor langsommere end en telefon med en hurtigere brugerflade som scorer lavere i benchmark.

    Min pointe er: Hvis man rootede en SGS2 eller en HTC Sensation, og flashede en meget skrabet ROM uden særlig meget eyecandy ind på dem, så ville de føles MEGET hurtigere, men de ville ikke score en højere benchmark. Derfor får man ikke nødvendigvis den hurtigste telefon selv hvis man køber den med højeste benchmark-resultat.

    1. Det har du vel på en måde ret i. Det der meningen med min liste er at du kan hå ind og tjekke hvad den enkelte enhed kan præstere sådan som den er når jeg laver anmeldelsen og du går ud og køber den i butikken, og det viser listen jo fint. Det kunne da være blæret med en liste hvor vi sammenlignede med de forskellige brugerflader, men det ville blive alt for uoverskueligt for mig .at lave.

      1. Det er heller ikke fordi jeg synes det er en dårlig ide med listen. Det jeg siger er bare at man skal tage resultaterne med en gran salt. Den telefon der scorer højeste benchmark score er med garanti ikke hurtigst til alt, og det er ikke sikkert at den er mærkbart hurtigere end nummer 2, 3 og 4 på listen (bare eksempler).

        Hvis man skal have nogle resultater man kan bruge til noget, så skal testen deles op, så man får flere forskellige scores for de enkelte dele der måles på. Som det f.eks. kendes fra Windows Experience Index som er den interne benchmark-test der er indbygget i Windows 7. Her får man 5 scores for følgende 5 punkter: Processor, RAM, Grafik, Spilgrafik og Harddisk.
        De skal naturligvis hedde og dække over noget andet når der testes smartphones, men selve testmodellen ville kunne overføres til smartphones.

        Igennem mine 25 år som computernørd ved jeg også, at visse folk betaler MANGE tusinde kroner for hardware der gør at de opnår en lidt højere benchmark end deres nabo, men det er ofte sådan at opgraderingen ikke kan mærkes i dagligdagen, kun i benchmarktests.

      2. Og dette gør sig givetvis også gældende ved smartphones. Her ville det være fedt med hastighedstests der måler dagligdagsydelse, og ikke benchmarks.

        Hvilken tænder hurtigst fra slukket tilstand
        Hvilken går hurtigst på nettet
        Hvilken indlæser hurtigst en krævende webside
        Hvilken loader hurtigst et krævende spil

        Disse ting kan man tage og føle på, og siger mere om den reelle hastighed end benchmark.

        1. Okeydokey…..så kan du jo bare udtrykke dig så også os almindelige mennesker forstår 😉
          Jeg tænker at sådan en liste jo kan bruges til at selvfølgelig tjekke (for dem der går op i det) hvor meget de forskellige mobiler benchmarker, og da er pointen jo at det er den rå fabriksudgave af mobilen sat op imod en anden rå Android fabriks udgave. Sådan så man kan gå her ind og tjekke…okay den der var den bedste dengang. Jeg tænker at om 5 år kunne det være sjovt at se tilbage på de “dårlige” mobiler vi har i dag.

          De ting du nævner der var faktisk hensigten med min kategori Android vs Android. Det er bare desværre lidt svært at få adgang til flere mobiler samtidig (testmobilerne har man i 14 dage), og vist du går ind under overnævnte kategori er det meste bare skærmtests, og det er med de mobiler jeg har liggende herhjemme. men hvad er det nu man siger…kloge hjerner tænker ens 😆 Den sidste jeg har lavet med LG Optimus 2x vs samsung galaxy s 2 vs htc sensation var meningen at den skulle indeholde alt det, men så desværre blev jeg nødt til at sende en af dem tilbage før tid.
          Grunden til at du har skrevet det over to gange er det begrænsningen i antal bogstaver? måske jeg skulle sætte den lidt højere så……

          1. Ja det var fordi den sagde at indlægget var for langt (jeg holdt mig dog under de 1000 tegn???)

            Det jeg mener er, at bare fordi den får bedste benchmark, er det ikke sikkert den er bedst eller hurtigst.

            Den der scorer højest i f.eks. linpack, den er bedst til de specifikke ting/opgaver/udregninger som programmøren af linpack har valgt… Det er jo ikke hvor hurtigt mobilen kan indlæse ekstrabladets forside, eller hvor hurtig den kan loade Asphalt 6…

            Med andre ord, hvis jeg var programmør, så kunne jeg selv bestemme hvilke ting der bestemmer hvor høj en benchmark en HTC sensation scorer i netop MIT benchmark-program…
            Og hvis nu vi tager de helt sorte briller på, så kunne man måske forestille sig, at f.eks. HTC betaler et firma for at programmere et benchmark-program der favoriserer de ting som HTC’s modeller er bedst til, så de dermed scorer højere end f.eks. Samsungs modeller.

            Nu blev det lidt sort, men min pointe er, at det i lige så høj grad er programmørerne af benchmarkprogrammerne, som det er producenterne af de forskellige smartphones der bestemmer hvor højt de scorer…

          2. Ahaaa…se det er spændende stuff, og nyttigt da jeg kan lære lidt her.
            det vil sådan set sige at teoretisk kan Samsung betale en million til en programmør der så laver et benchmarkprogram der egentlig kun virker optimalt på Samsung mobiler…..og får HTC mobilerne med en bedre processor til at fremstå dårligere end de faktisk er i henhold til Samsung mobilerne med en dårligere processor.
            Jeg har egentlig bare tænkt at når man lavede et stykke software der skal udregne MPFLOPS, så var det et rent værktøj, forstået på den måde at det blev lavet til selveste operativsystemet.
            Jeg er så ret sikker på at Linpack og Quadrant er rene i enderne, men god debat. Lidt ligesom at man godt kunne forestille sig at AVG havde et par hackere ansat til at brede en virus som AVG så senere kunne tage æren for at have fundet ikke?
            jeg kigger lige på det med længden af beskederne.

          3. Præcis… Nu tror jeg heller ikke at Linpack er købt af hverken Samsung eller HTC, det var bare ment som et eksempel…

            Det jeg også baserer det på er, at i Hifi verdenen findes der visse kalibrerings/test skiver, som der virker godt på f.eks. Pioneers afspillere og ikke så godt på andres. Og der er det flere gange bevist af over nørderne der har forstand på at kigge koderne igennem, at der er ting i disse tests der favoriserer netop Pioneer (der har været andre skiver til andre fabrikater) og dette kunne jo tyde på at de er købt…

            Det med producenterne af antivirus det er jeg 10000% sikker på at det finder sted, men kan selvfølgelig ikke bevise noget… Men har læst flere steder at de ansætter hackere.

            Når vi snakker hackere så har facebook faktisk fornylig ansat en af de mest kendte hackere. Han var bl.a. den første der hackede PS3 og den første der jailbreakede iPhone 4…

  5. Hmm… jeg synes ikke jeg kan kende dit udsagn om at billedet “hakker” i karusellen – jeg kan sidde og køre rundt med den “skærm-karussel” lige så hurtigt jeg vil uden at billedet hakker eller lagger….

    1. Det er nu heller ikke noget der sker hele tiden, men det er der. Måske jeg ikke har udtrykt mig klart nok, men det er når du åbner din lockscreen…hakker din ikke der? Altså hvor du ser dem køre rundt som en karrussel efter at du har haft den slukket? Hvad med når du scroller i dine widgets (en gang imellem) så kan den godt hoppe et par piksels over. Du kan ane det på videoen hvis du forstørrer den…kunne være rart at høre om det er mig der er uheldig…….

      1. Min hakker ikke og køre dejlig smooth, men der kan jo også være forskel på test modeller og vores… Plus jeg har lavet den manuelle opdatering 🙂

        1. OK. Så du kameratesten med SGS2…må nok give jer ret i at kameraet er bedre på HTC Sensation.
          Hvad når du scroller hurtigt på Android market eller i dine widgets…er der heller intet der?
          Hvad med den opdatering?

          1. Jo, når jeg schroller i Marked, så kan den godt hakke i det! men der tænker jeg, at det er jo internettet den hiver informationerne fra og ikke mobilen, og det gør jo en forskel…. Mit galleri f.eks. kører helt glat!

            Selvfølgelig kan jeg i ny og næ mærke lidt hakken, men det er sjældent og egentlig ikke noget der irriterer mig!

          2. Den opdatering jeg hentede, har gjort den mere smooth og et længere batterilevetid….. Der skulle snart komme en OTA opdatering, som netop løser de forskellige små problemer folk har! smooth, batterilevetid og sensoren!

Skriv kommentar
account_circle
email