Anmeldelse af HTC Sensation

Opkald:

Igen laver HTC den fejl at jeg ikke kan skrue ordentlig op for hverken samtaletonen eller ringetonen. Når jeg cykler med Marcus midt i Vejle kan jeg ikke høre når telefonen ringer, og det ligemeget hvilken ringetone eller musiknummer. Det er ærgeligt, og det savner jeg fra min Nokia 2700 Classic.

SMS fungerer fint, og nu har HTC valgt at gå et skridt frem i retning af det layout du ser på f.eks Handcent SMS.

UI:

HTC_Sensation_test_UI_1Her har HTC virkelig oppet sig. Det nye HTC Sense 3,o er lækkert, og det er grund nok i sig selv til at købe HTC Sensation. Desværre er det så lækkert at det kræver så meget kraft at det ikke altid kører lige smooth. Dette er kun ren spekulation dog.

Når først du har prøvet HTC Sense er det svært at undvære det. Jeg kender flere der har købt den nye Samsung Galaxy S 2, men de har skiftet tilbage simpelthen på grund af det.

Den nye lockscreen (billedet til venstre) er rigtig fed. Det er smart at kunne tilgå dine mest brugte apps direkte fra din låseskærm. Det eneste problem er blot at når du så åbner din låseskærm (som i sig selv kræver noget kraft) hvirvler alle dine startskærme rundt som en karrussel, og det kan mobilen ikke følge med til.

Nu har jeg jo haft to forskellige testmodeller af HTC Sensation, og ikke på nogen af dem kører det særlig flydende når du går fra låseskærmen og ind på din startskærm. Det finder jeg ret så træls, at HTC ikke har kunne fikse det før de smed den på gaden.

Jeg er heller ikke tilfreds med scrollingen indeni de forskellige widgets. Der KAN godt forekomme at den hopper et par pixels over. Jeg tror ikke at jeg har haft en mobil i hånden der ikke havde det problem, at der ind i mellem var lidt hakkeri i scrolningen.

Hvis du sidder og savler og låseskærmen kan du med fordel hente Widgetlocker app, som har mange flere funktioner, bruger lidt batteri, og ikke er så fed.

Som du kan se i videoen længere nede, så glider du ikke igennem dine startskærme mere. Det er nærmere som en rund karrussel, og når du sidder med din telefon i længere tid kan det godt blive for meget at kigge på. Dette er individuelt, og jeg har ikke hørt andre brokke sig over det. Udover det ser det rigtig godt ud.

HTC Sensation er den første HTC Android mobil der under støtter screenshots default. Tryk power og home ned samtidig og giv slip.


Billedet til venstre fra oven: HTC Desire HD – LG Optimus 2X – HTC Sensation – Samsung Galaxy S 2 – HTC Desire.

Billedet til højre fra venstre: LG Optimus 2X – Samsung Galaxy S 2 – HTC Sensation – HTC Desire HD – HTC Desire.

HTC_Sensation_test_6 HTC_Sensation_test_5

Konklusion:

“Hvorfor skulle jeg købe HTC Sensation frem for Samsung galaxy S 2?”. Dette er et af de spørgsmål jeg oftests får stillet via mail de her dage, og det er svært at svare på. Du skal købe HTC Sensation fordi du vil have en kvalitetsmobil, du vil have en skærm med en høj opløsning, og du vil have alle de fede widgets som Samsung mobiltelefoner ikke har.

Du vil købe Samsung Galaxy S 2 hvis du vil have den bedste skærm til udendørs brug, og du vil have den Android mobil der scorer bedst i alle benchmarktests, samt en mobil der ikke vejer særlig meget.

HTC Sensation kunne have været den perfekte mobiltelefon. En aluminiumskrop, en bedre skærm (også med hensyn til reagering af berøring), og en bedre opdateret software der ikke hakker. Alt andet som 3G, GPS, og WIFI fungerer som det skal.

Update: Efter anmeldelsen har jeg hentet en update, og karusellen i starten lagger ikke mere som før. Mine widgets, samt en gang imellem (ikke tit) springer stadigvæk et par pixels over, men det er blevet bedre. Udover det så er batteriet hurtigere til at lade op, og det holder måske en anelse længere (tak Klintø).

Min fornemmelse af batteritiden er ikke imponerende, men den holder bedre strøm end både min HTC Desire og HTC Desire HD.

Update: Har du også problemer med at din HTC Sensation ikke reagerer, så tjek her på XDA developer.

Min vurdering: 4/5

Til prisen (4800): 4/5

Ville jeg købe den: Jeps, havde jeg haft økonomi til det, så lå der et styk HTC Sensation i min lomme.

Benchmark med Quadrant gav en score på 2358.

Benchmark med Linpack på en enkelt kerne gav en score på 46.786.

Læs mere om Android benchmarktests og sammenligninger. Dette er den første liste der er blevet lavet i Danmark (efter hvad jeg ved), så hjælp til med at gøre den færdig og mere komplet. Tryk her for at se videoen på Youtube.

 

HTC_Sensation_test_9 HTC_Sensation_test_11
HTC_Sensation_test_12 HTC_Sensation_test_13

(29) kommentarer
 1. Så vidt jeg hurtig kunne læse mig til så var det også langtfra alle der har det problem…og de er stadigvæk ikke sikker på hvorfor det overhovedet er opstået.

 2. Ingen problemer her…. sidste opdatering (2.3.4) har løst de små ting der var, synes det spiller meget godt 8) Ikke nogen klager herfra 😉

 3. Hvis I har problemer med Lockscreen lag, så prøv lige dette……..
  “indstillinger – om telefon – fortæl HTC og fjern alle flueben” genstart mobilen…

  Det har gjort min mere flydende 😆

  1. Efter jeg har gjort ovenstående, har jeg ikke haft nogen som helst lag i lockscreen, aj heller med ringen!! lige nu spiller det bare 😉 Fantastiks mobil, hvis I spørg mig 😀

   1. Jeg er også lidt ærgelig over at skulle sende den tilbage faktisk. jeg er ikke så vild med måden man scroller på i startskærmene, men jeg er så til gendgæld vild med næsten alt det andet….jeg tilgøjer lige det tip der i aften, det har altså også taget den hakken i karussellen når man åbner lockscreenen.

   1. Det er den samme, som nogen af os hentede uofficielt forrige uge! intet synligt, men batterilevetiden er forbedret og så køre den mere smooth…. bla….

     1. Har lige opdaget, at den også lader hurtigere op end tidligere!! den klarede lige en 50% opladning på lige under 2 timer…… mener ikke den var så hurtig tidligere!!

     2. OK. Fedt. Hvis du kommer på andet sådan i løbet af et par dage, så skriv det lige…eller…. vil du venligst skrive det 😉 . Jeg henter også updaten her i dag, og så kan jeg tilføje det til artiklen….

     3. Jeg har også kørt opdateringen og føler også (en feeling, ikke målbart), at den oplader hurtigere 🙂

 4. Det er helt fint at du benchmark-tester alle de smartphones du får ind til test, der er dog bare et men.

  Når ikke alle de benchmark-testede smartphones kører samme brugerflade, så kan man ikke bruge resultatet til særlig meget. For selvom en bestemt telefon scorer højere end en anden, så har den måske en langsommere brugerflade, og opleves derfor langsommere end en telefon med en hurtigere brugerflade som scorer lavere i benchmark.

  Min pointe er: Hvis man rootede en SGS2 eller en HTC Sensation, og flashede en meget skrabet ROM uden særlig meget eyecandy ind på dem, så ville de føles MEGET hurtigere, men de ville ikke score en højere benchmark. Derfor får man ikke nødvendigvis den hurtigste telefon selv hvis man køber den med højeste benchmark-resultat.

  1. Det har du vel på en måde ret i. Det der meningen med min liste er at du kan hå ind og tjekke hvad den enkelte enhed kan præstere sådan som den er når jeg laver anmeldelsen og du går ud og køber den i butikken, og det viser listen jo fint. Det kunne da være blæret med en liste hvor vi sammenlignede med de forskellige brugerflader, men det ville blive alt for uoverskueligt for mig .at lave.

   1. Det er heller ikke fordi jeg synes det er en dårlig ide med listen. Det jeg siger er bare at man skal tage resultaterne med en gran salt. Den telefon der scorer højeste benchmark score er med garanti ikke hurtigst til alt, og det er ikke sikkert at den er mærkbart hurtigere end nummer 2, 3 og 4 på listen (bare eksempler).

    Hvis man skal have nogle resultater man kan bruge til noget, så skal testen deles op, så man får flere forskellige scores for de enkelte dele der måles på. Som det f.eks. kendes fra Windows Experience Index som er den interne benchmark-test der er indbygget i Windows 7. Her får man 5 scores for følgende 5 punkter: Processor, RAM, Grafik, Spilgrafik og Harddisk.
    De skal naturligvis hedde og dække over noget andet når der testes smartphones, men selve testmodellen ville kunne overføres til smartphones.

    Igennem mine 25 år som computernørd ved jeg også, at visse folk betaler MANGE tusinde kroner for hardware der gør at de opnår en lidt højere benchmark end deres nabo, men det er ofte sådan at opgraderingen ikke kan mærkes i dagligdagen, kun i benchmarktests.

   2. Og dette gør sig givetvis også gældende ved smartphones. Her ville det være fedt med hastighedstests der måler dagligdagsydelse, og ikke benchmarks.

    Hvilken tænder hurtigst fra slukket tilstand
    Hvilken går hurtigst på nettet
    Hvilken indlæser hurtigst en krævende webside
    Hvilken loader hurtigst et krævende spil

    Disse ting kan man tage og føle på, og siger mere om den reelle hastighed end benchmark.

    1. Okeydokey…..så kan du jo bare udtrykke dig så også os almindelige mennesker forstår 😉
     Jeg tænker at sådan en liste jo kan bruges til at selvfølgelig tjekke (for dem der går op i det) hvor meget de forskellige mobiler benchmarker, og da er pointen jo at det er den rå fabriksudgave af mobilen sat op imod en anden rå Android fabriks udgave. Sådan så man kan gå her ind og tjekke…okay den der var den bedste dengang. Jeg tænker at om 5 år kunne det være sjovt at se tilbage på de “dårlige” mobiler vi har i dag.

     De ting du nævner der var faktisk hensigten med min kategori Android vs Android. Det er bare desværre lidt svært at få adgang til flere mobiler samtidig (testmobilerne har man i 14 dage), og vist du går ind under overnævnte kategori er det meste bare skærmtests, og det er med de mobiler jeg har liggende herhjemme. men hvad er det nu man siger…kloge hjerner tænker ens 😆 Den sidste jeg har lavet med LG Optimus 2x vs samsung galaxy s 2 vs htc sensation var meningen at den skulle indeholde alt det, men så desværre blev jeg nødt til at sende en af dem tilbage før tid.
     Grunden til at du har skrevet det over to gange er det begrænsningen i antal bogstaver? måske jeg skulle sætte den lidt højere så……

     1. Ja det var fordi den sagde at indlægget var for langt (jeg holdt mig dog under de 1000 tegn???)

      Det jeg mener er, at bare fordi den får bedste benchmark, er det ikke sikkert den er bedst eller hurtigst.

      Den der scorer højest i f.eks. linpack, den er bedst til de specifikke ting/opgaver/udregninger som programmøren af linpack har valgt… Det er jo ikke hvor hurtigt mobilen kan indlæse ekstrabladets forside, eller hvor hurtig den kan loade Asphalt 6…

      Med andre ord, hvis jeg var programmør, så kunne jeg selv bestemme hvilke ting der bestemmer hvor høj en benchmark en HTC sensation scorer i netop MIT benchmark-program…
      Og hvis nu vi tager de helt sorte briller på, så kunne man måske forestille sig, at f.eks. HTC betaler et firma for at programmere et benchmark-program der favoriserer de ting som HTC’s modeller er bedst til, så de dermed scorer højere end f.eks. Samsungs modeller.

      Nu blev det lidt sort, men min pointe er, at det i lige så høj grad er programmørerne af benchmarkprogrammerne, som det er producenterne af de forskellige smartphones der bestemmer hvor højt de scorer…

     2. Ahaaa…se det er spændende stuff, og nyttigt da jeg kan lære lidt her.
      det vil sådan set sige at teoretisk kan Samsung betale en million til en programmør der så laver et benchmarkprogram der egentlig kun virker optimalt på Samsung mobiler…..og får HTC mobilerne med en bedre processor til at fremstå dårligere end de faktisk er i henhold til Samsung mobilerne med en dårligere processor.
      Jeg har egentlig bare tænkt at når man lavede et stykke software der skal udregne MPFLOPS, så var det et rent værktøj, forstået på den måde at det blev lavet til selveste operativsystemet.
      Jeg er så ret sikker på at Linpack og Quadrant er rene i enderne, men god debat. Lidt ligesom at man godt kunne forestille sig at AVG havde et par hackere ansat til at brede en virus som AVG så senere kunne tage æren for at have fundet ikke?
      jeg kigger lige på det med længden af beskederne.

     3. Præcis… Nu tror jeg heller ikke at Linpack er købt af hverken Samsung eller HTC, det var bare ment som et eksempel…

      Det jeg også baserer det på er, at i Hifi verdenen findes der visse kalibrerings/test skiver, som der virker godt på f.eks. Pioneers afspillere og ikke så godt på andres. Og der er det flere gange bevist af over nørderne der har forstand på at kigge koderne igennem, at der er ting i disse tests der favoriserer netop Pioneer (der har været andre skiver til andre fabrikater) og dette kunne jo tyde på at de er købt…

      Det med producenterne af antivirus det er jeg 10000% sikker på at det finder sted, men kan selvfølgelig ikke bevise noget… Men har læst flere steder at de ansætter hackere.

      Når vi snakker hackere så har facebook faktisk fornylig ansat en af de mest kendte hackere. Han var bl.a. den første der hackede PS3 og den første der jailbreakede iPhone 4…

 5. Hmm… jeg synes ikke jeg kan kende dit udsagn om at billedet “hakker” i karusellen – jeg kan sidde og køre rundt med den “skærm-karussel” lige så hurtigt jeg vil uden at billedet hakker eller lagger….

  1. Det er nu heller ikke noget der sker hele tiden, men det er der. Måske jeg ikke har udtrykt mig klart nok, men det er når du åbner din lockscreen…hakker din ikke der? Altså hvor du ser dem køre rundt som en karrussel efter at du har haft den slukket? Hvad med når du scroller i dine widgets (en gang imellem) så kan den godt hoppe et par piksels over. Du kan ane det på videoen hvis du forstørrer den…kunne være rart at høre om det er mig der er uheldig…….

   1. Min hakker ikke og køre dejlig smooth, men der kan jo også være forskel på test modeller og vores… Plus jeg har lavet den manuelle opdatering 🙂

    1. OK. Så du kameratesten med SGS2…må nok give jer ret i at kameraet er bedre på HTC Sensation.
     Hvad når du scroller hurtigt på Android market eller i dine widgets…er der heller intet der?
     Hvad med den opdatering?

     1. Jo, når jeg schroller i Marked, så kan den godt hakke i det! men der tænker jeg, at det er jo internettet den hiver informationerne fra og ikke mobilen, og det gør jo en forskel…. Mit galleri f.eks. kører helt glat!

      Selvfølgelig kan jeg i ny og næ mærke lidt hakken, men det er sjældent og egentlig ikke noget der irriterer mig!

     2. Den opdatering jeg hentede, har gjort den mere smooth og et længere batterilevetid….. Der skulle snart komme en OTA opdatering, som netop løser de forskellige små problemer folk har! smooth, batterilevetid og sensoren!

Skriv kommentar
account_circle
email