Anmeldelse af Samsung Galaxy Ace

Samsung Galaxy Ace specifikationer og anmeldelse:

 • Android 2,2 Froyo.
 • Opløsning: HVGA (320×480).
 • Størrelse: 3,5″
 • Kameraopløsning: 5 Megapixel
 • Digital/optisk zoom: op til 2x digital zoom
 • FM-radio med RDS: Ja
 • Dokumentfremviser: Ja (ThinkFree)
 • Voice-memo og voicemail: Ja
 • Brugerhukommelse (ROM): 158 MB + microSD
 • Bluetooth: Ja (v2.1)
 • USB: Ja (v2.0 HS)
 • PC-synkroniseringsprogram: Ja (Kies)
 • GSM&EDGE Band: 850/900/1800/1900 MHz
 • 3G Band: 900 / 2100 MHz
 • 3G: HSDPA 7.2
 • Videoindspilning: Ja (320×240)
 • WIFI
 • AGPS
 • 800 mhz processor

Udseende:

Samsung_Galaxy_Ace_test_2Samsung Galaxy Ace er af plastik, med en aluminiums-kant på siden hele vejen rundt. Den er pæn at se på, og du kan vælge om du vil have sort eller hvid bagbeklædning på (der medfølger et ekstra i pakken). Øverst har du strømtilslutning/PC-tilslutning i form af et micro-USB stik (som er beskyttet af en glidelåge), og ved siden af et 3,5 mm Jack-stik.

Når du holder telefonen med skærmen imod dig har du på højre side af telefonen on/off knappen, og lige nedenunder den, microSD kort indgangen. Dette er ret praktisk, at du ikke behøver at tage batteriet ud for at komme til dit SD kort. På fronten under den 3,5 tommer store skærm har du en stor firkantet “hjem” knap. Til venstre en “touch” menu knap, og til højre endnu en “touch” tilbage knap.

Skærm:   

Det der overaskede mig mest ved denne Android mobil fra Samsung var skærmen. Farverne er flotte, og trods opløsningen på 320 X 480 så synes jeg faktisk at skærmen er god, og ikonerne fremstår skarpe. Den reagerer fint på berøring, og du kan selv bestemme om du vil have 3 eller 7 hjemmeskærme. I bunden af skærmen har du fire ikoner:

 1. Ring op.
 2. Personer.
 3. SMS.
 4. Alle programmer.

Samsung_Galaxy_Ace_skrmtest_1Jeg kan allerede nu sige at jeg kommer til at savne skærmen når jeg står udenfor og holder rygepause. I forhold til HTC Desire HD er det ren nydelse at kunne se hvad der sker på skærmen udenfor…og så med lysstyrken på 50%. På billedet til venstre er det Samsung Galaxy Ace til højre, og HTC Desire HD til venstre. Det er tydeligt at farverne på galaxy Ace er mere fremtrædende end på DHD. Begge telefoner har samme baggrund, widgets, og lysstyrken på 50%.

På billedet nedenunder: øverst t venstre-Google Nexus S (4,0″) – øverst til højre-HTC Desire (3,7″) – nederst til venstre-HTC Desire HD (4,3″) – nederst til højre-Samsung Galaxy Ace (3,5″).

Se også skærmtesten HTC Desire vs HTC Desire HD vs Samsung Galaxy Ace, og Samsung Galaxy Ace vs LG Optimus.

Bras….?                                                                                                                                                                                Galaxy_AceNexus_SDesireDesire_HD_skrmtest

Når du pakker din Samsung Galaxy Ace ud af købspakken, kommer den med en sort plastik baggrundsbeklædning der ikke virker særlig stabil. Den virker faktisk mere som om at de har glemt at fylde plastik i formen, for den er godt tynd…og noget bras.

Hvis du så tager den hvide baggrundsbeklædning fra kassen og bytter ud med den sorte…så er det en helt anden sag. Nu virker Samsung Galaxy Ace pludselig mere solid. Der er ikke noget der knirker og knager, men du har ikke følelsen af, at det er et godt kvalitetsprodukt du står med i hænderne. Jeg ville ikke turde at tabe den på gulvet for mange gange. 

 

Browseren: 

Desktop-versionen af websider er meget sløret, og ulæseligt.

“Det er da lige meget”, tænker du. “Vi zoomer da bare”. Ja, du kan dobbeltklikke på en tekst for at få den forstørret. Den bliver bare ikke tilpasset ordentlig til skærmen, og processen sker ikke særlig glidende, nærmere i små hak eller stød. Når du scroller op og ned er det som om at der bliver sprunget et par pixels over hist og her, og man bruger rigtig meget tid på at få teksten gjort læselig.

Mobilversionen af websider er derimod noget mere behagelig. Browseren er god til at finde mobilversionerne, og teksten står klart og tydeligt. Browseren er stabil, og indlæser websider som den skal.

Indtastning af tekst på nettet er ikke en behagelig oplevelse. Selvom du ikke taster hurtigt kan den slet ikke følge med, til at få det du skriver ud på f.eks Facebook. Når du har indtastet det du skal, kan du lige bruge nogle sekunder på at se det du har skrevet blive “lavet”. Den glemmer dog ikke de ord du har indtastet.

At skifte mellem sine åbne vinduer er det samme bøvl som i de fleste andre Android mobiltelefoner…du bliver dirigerret væk fra skærmen og så kan du kun have 4 aktive vinduer åbne af gangen.

At tilføje bogmærker synes jeg derimod er ret nemt, og der er mulighed for at oprette navngivne mapper.

Multimedie:

Hvis du er til tunge spil og store film så hold dig væk fra denne Android mobil. Hvis du er til Angry birds og videoklips du selv har optaget så er det måske den her du skulle overveje. De klip jeg har afspillet fra Avatar, havde et pænt billede, men det var som om at stemmerne var milli-milli sekunder bagefter. Spillet “Asphalt 5” kunne jeg ikke spille tilfredsstillende. Det kunne jeg derimod Angry birds

Galaxy_Ace_musikafspillerNår du tænder for musikafspilleren (til venstre) bliver du mødt af en udmærket lyd. Jeg vil endda sige at den har en god lyd…for en mobiltelefon. Selvom du spiller højt (det kan den faktisk, ihvertfald i forhold til HTC mobiler), så er det ikke skingert.

Musikafspilleren er meget simpel at finde ud af. Du kan hurtig oprette ringetoner eller nye afspilningslister. Udover det så er der et par forudindstillede qualizer-profiler som fungerer udmærket. Når du scroller igennem alle dine sange springer den dog stadigvæk et par pixels over også her.

Når musikafspilleren er igang kan du tilgå din statusbar, hvor du kan pause eller hoppe videre til næste sang.

Der er ikke nogen widget tilknyttet afspilleren, da kunne du hente PowerAMP til Android.

 

Kameraet er nemt at betjene, og det tager de billeder man kan forvente af et 5 mp kamera. Jeg vil dog sige at billederne ligger i den gode ende. Det gør video-optagelserne ikke, medmindre de bliver set på telefonen. Tryk for at forstørre: 

2011-03-19_11.04.13 2011-03-19_11.04.54

 

Læs sidste del af testen af Samsung Galaxy Ace.

(71) kommentarer
 1. [quote name=”hjal0290″]Hvordan får man telefonen til at vibrere når man skriver?? :o[/quote]
  Gå ind under det tastatur du har valgt under sprog og input i indstillinger. Der finder du et punkt der hedder noget med “haptic feedback “. Det kan godt varirere lidt…

 2. og jeg har også et andet problem, og det er at jeg ikke kan få den til at synkronisere med pc’en, jeg kan ikke tilslutte den til Samsungs Kies program, mig og kæresten har nøjagtig den samme telefon hans kan godt tilsluttes Kies på min pc men min egen kan ikke , hvad er der galt ?? håber nogen kan hjælpe herinde… hulk. Men ellers er det en fed mobilos god at skrive på og navigere rundt på, dejlig nem.

 3. Hej alle herinde 🙂
  Jeg er nyoprettet idag. Faldt over denne side da jeg søgte på problemer med Galaxy’en. Jeg er nemlig så heldig at jeg lige har fået en Galaxy ace i fødselsdagsgave 😀 , men jeg forstår ikke hvorfor den bruger så meget strøm ?? Den ligger til ladning hele natten og næste morgen så åbner jeg den og lige pusler lidt med den, og så har den brugt halvdelen af batteri strømmen hmmm.

 4. Det vil jeg se frem til. Synes at SE Xperia Arc ser spændende ud, så jeg vil være svært nysgerrig efter at høre din mening om den. 8)

 5. Vi har ikke så mange anmeldelser herinde endnu, så hvis der ikke er hvad du søger så prøv mobilsiden.dk

  1. Mange tak for svarene! Jeg har skam tygget mig igennem en del tests, men synes at det er svært at gennemskue. Læste en test af Høy hvor du anbefalede en HTC fremfor Samsung (husker ikke hvilken), indtil der nogle dage efter kom en opdatering til Samsung – så mente du at den var bedst. Så det må jo åbenbart være de små marginaler der afgør det…
   Kom til at tænke på Sony Ericsson – kunne det være et bud, eller er Icredible S bedre?

   1. Hehe..ja for os “geeks” er det nok nogen gange de små ting. Med hensyn til at anbefale HTC fremfor Samsung, så er det til begyndere i Android jeg har ment. Hvis du er begynder har en HTC mobil alt fra starten…en Samsung mobil har ikke meget at byde på i forhold til(widgets). Generelt synes jeg ikke nødvendigvis at HTC er “bedre”. Du skal også have i mente, at bare fordi vi siger noget her på siden er absolut ikke ensbetydende med at det er det rigtige for dig..
    Jeg har desværre ikke haft en SE, så jeg kan ikke sige om det er en god mobil….jeg regner dog med at jeg skal have dem kontaktet så vi i fremtiden også kan levere tests derfra… 🙂

 6. Hej Jørgen
  Hvis det er de 3 du skal vælge i mellem, ville jeg vælge Galaxy S, da den uden tvivl er bedre end de andre! En bedre oplevelse, bedre skærm og var sidste år, en af de bedste smartphones på markede…

  Ellers ville jeg anbefale en HTC mobil med Sense, da jeg synes de er bedre til nybegyndere, plus Sense brugerfladen har flere gode Widgets fra start! og der kan jeg anbefale Incredible S, som ligger på samme prisleje som Galaxy S…

  Prøv evt og læs nogle af Høys anmeldelser af de forskellige modeller 🙂

 7. Hvilken telefon vil i anbefale til førstegangsbruger af Android? Skal på SU, så prisen er rimelig vigtig.
  Overvejer Wildfire S, Galaxy Ace eller Galaxy S med Call me abonnement. Hvad vil i anbefale – og evt. andre forslag?

  Mvh
  Jørgen

 8. hejsa.. jeg har altså lidt af et problem.. jeg købte en samsung galaxy ace for 2 uger siden.. jeg fandt ud af at skærmen gik sort nogle gange.. så derfor gik jeg ind med mobilen og fik en ny… :S og nu sidder jeg med den nye mobile.. jeg har lige talt i tlf. en times tid.. og da jeg skulle til at ligge på.. er skærmen sort.. og jeg kan ikke få den til at lyse op(aktivere den) men tlf. er ikke gået ud.. og samtalen kører stadig.. :S jeg ved ikke om det er noget den skal gøre.. for jeg har prøvet at læse manualen der er med og prøvet at kigge rundt i mobilen.. men kan ikke rigtig finde ud af det… er der noget jeg har misset?

  mange tak på forhånd.

  1. Både og kan man side. Når du tager den op til øret skal skærmen gerne slukke sig selv, og det virker som om at når du så fjerner den fra øret så tænder den ikke sig selv igen. har du prøvet at lade det gå nogle sekunder før du rører ved skærmen…min Samsung Galaxy S 2 kan nemlig godt være lidt langsom til at aktivere skærmen igen. Prøv at fortæl mig hvad der sker? altså hvordan får du den til at virke igen?

 9. Hej madsgluud
  Det er jo til Samsung Galaxy Ace :-)?
  – Hvornår, hvis, kommer der en 2.3 Android opdatering til HTC Desire? 🙂

  1. Oppe i topmenuen, tryk på “Guider og tips”. Mange af artiklerne der har jeg lavet på min HTC Desire. Ellers er der et HTC forum under “forum” også oppe i topmenuen. Der kan du stille alle de spørgsmål du overhovedet kan finde på 😆

 10. Hehe, tusind tak skal du ha’.
  Men jeg synes den bliver noget varm, faktisk rigtigt varm! Er det normalt?

  1. Ja. Lad være med at bruge den for meget hvis du lader den op og har wifi eller andet kørende. det er normalt, men en ulempe som dog er til at leve med hvis du lige ved det.

 11. Hej Høy
  Jeg har købt HTC Desire 🙂
  – Skal den oplades i 24 timer, tænker jeg?
  m.v.h
  Yousif
  p.s du havde ret, den er meget lækre og ser mere solid ud. Igen tusind tak 🙂

  1. Nej det behøver du ikke. Bare lad den helt op inden du tager den i brug. mange siger at der går en uges tid før du rigtig kan se hvor længe batteriet holder. det var den rigtige beslutning, HTC Desire er nemlig en rigtig god mobil. Tillykke 😆

 12. Mange tak Høy.
  Men, hvad er det helt præcist, der gør HTC Desire bedre end Samsung Galaxy ace?
  m.v.h
  Yousif

  1. Bedre processor, lidt større skærm, HTC Sense. Selvom processoren ikke er så meget større, så kører den meget bedre. Så vidt jeg husker så optager samsung lidt bedre video end HTC Desire.

 13. Hvor finder man denne knap? Og sletter den alle ens apps f.eks., når man gør det?
  m.v.h
  Yousif N. Saif

  1. Med en Samsung skal du bruge KIES på computeren hvilket rigtig mange synes er noget bøvl. På en HTC trykker du bare på en knap og den opdaterer selv over internettet. Opdateringen til Desire skulle snart komme.

 14. Hej allesammen
  Jeg har købt en Samsung Galaxy Ace, men ser nu, at HTC Desire er kommet ned på 2499kr., spørgsmålet er om, jeg nu skal aflevere min Samsung og købe en HTC Desire?
  På forhånd tak for hjælpen.
  m.v.h
  Yousif

  1. Det ville jeg gøre med det samme. HTC Desire skulle også blive opdateret til nyeste Android version, og det er en bedre telefon, og oveni får du alle widgets fra HTC Sense.

 15. hej 😀
  jeg skal have en ny mobil. har lige haft en sony ericsson vivaz.
  og jeg vil godt have en godt mobil der kan tåle at blive tabt. og det skal ikke være en htc?
  HÆLP?!!

  1. Nu er HTC’S mobiler i aluminium jo netop nogen der kan tåle at blive tabt om nogen kan. Du skal ihvertfald ikke have Galaxy Ace…..hvad må den koste og hvor stor skal den være?

 16. når du siger at den ikke har nogle widgets, vil det så siger at den ikke har nogle genvejstast til f.eks. facebook?

  1. Nej, ikke helt. Den har de widgets som nu følger med Android, og så har Samsung smidt et par sølle med i købet. Du kan sagtens oprette en genvejstast til FB, og der Facebook og Twitter widgets. Det er bare Android`s widgets som jeg mener ikke er meget værd i forhold til hvad f.eks HTC tilbyder. Widgets er en app som du kan bruge uden at skulle “gå ind i den”. Det vil sige at du kan bruge den direkte på skærmen, i forhold til en app som du er nødt til at åbne for at kunne bruge den.

 17. heej

  Er der vibrator i, altså når man trykker rundt i menuen og diverse steder? og når man skriver sms?

  1. Ja, i tastaturet er der (det kan du selv bestemme). Jeg kan ikke huske om der er i menuerne, desværre.

  1. Det har jeg ærlig talt ikke tjekket. Jeg er dog ret sikker på at der er dem du bruger her på min side, og ellers kan du hente “Handcent”, bare kig til venstre ude i menuen (jeg er på mobilen så det er lidt bøvlet at smide et link). Så kan du få rigtige smileys.

 18. Hej Høy
  Det ville være fantastisk. Tak skal du ha’. Jeg har været inde at kiggede, men der står ikke noget.

 19. Hej Høy
  Jeg har fundet det, tak. Men efter, at det så er kommet, gingerbread altså, hvordan henter jeg det så ned til min telefon?

  1. Det gør du ved at bruge KIES. Jeg har aldrig haft en Samsung så jeg har aldrig prøvet det, men der må stå noget inde på hjemmesiden. Ellers kan jeg få en bruger her fra siden til at hjælpe dig?

  1. Hvilken webadresse skal du bruge? jeg tror ikke at du kan hente Gingerbread i dag, jeg mener at den skulle komme sidst i måneden.

 20. Hej Høy
  Kan du evt. skrive en webadresse, det ville være super.
  Du har været en kæmpe hjælp, tak skal du ha’! 🙂

 21. Hej Høy
  Mange tak! Hvad mener du med, at den snart bliver opdateret, er det noget man selv skal gøre, eller er det noget der bliver gjort fra Samsungs side :-)?

  1. Ja altså du skal selv installere updaten via KIES. Du kan hente KIES og læse mere om det inde på Samsungs hjemmeside. Da du kommer til at mangle noget at fylde på dine skærme, så har jeg en kategori til vesntre på siden som hedder widgets.

 22. Hej agubba
  Tusind tak skal du ha’! 🙂
  – Men det er jo fordi, at Samsungs har en 800 mHz processer, mens Legend kun har en 600 mHz 🙂 Så Galaxy er jo hurtigere.

  1. det er jeg klar over. Det var derfor at jeg skrev “næsten samme specs”. Galaxy Ace har også lidt mere RAM at gøre med end HTC legend. Jeg har først lige i dag fået at vide at Galaxy Ace snart kan opdateres til Gingerbread, og med det i sinde så må jeg skifte mening. Forskellene på specifikationerne er ikke noget der flytter bjerge, men det gør den nyeste version af Android. Selvom du mister alle de fede widgets og en aluminiums telefon så skal du vælge Samsung Galaxy Ace.

 23. Jeg syntes du skal tage Legend, fordi den har alle widgets ogdu mere ud af boksen end Galaxy Ace., jeg syntes oogså den er meget pænere i design og den er lavet af auminium. Men tag ned og prøv dem live så kan du se hvad for en der er bedst. Men jeg vil dog vælge Legend.

  Håber det hjalp dig lidt igang med at vælge 😆 .

  Undskyld stavefejl skal til at i seng så skulle skrive hurtigt 😆 .

 24. Hej Høy
  Jamen Galaxy Ace har jo en 800 mHz processor, hvor Legend kun har en en 600 mHz 🙂

 25. Hej
  Jeg ved ikke helt, om jeg skal købe en Samsung Galaxy Ace eller en Legend, de er jo begge nede på 2000kr?
  m.v.h
  Yousif N. Saif

  1. De har begge næsten samme specs, men jeg ville tage Legend på grund af aluminium designet og HTC Sense. Du må dog ikke forvente at det er en supermobil du får, men du får en brugbar Android mobil ligemeget hvilken du vælger. Legend virker jo ud af boksen da HTC har sørget for at du har alle de widgets du har brug for. galaxy Ace kommer ikke med nogle særlige widgets til at fylde dine skærme med. Umiddelbart vil min mening være at du får mest for pengene ved at købe en HTC legend.

 26. ville du anbefale en Samsung Galaxy Ace som en første gangs smartphone?
  Og hvad vil du anbefale af tilbehør og apps som standard?

  1. Jeg vender tilbage til dig i aften med et svar når jeg er hjemme ved computeren. Jeg vil gerne lige undersøge lidt priser, og det er også lidt nemmere at skrive på min PC 😆

   1. Det er en udmærket førstegangs Android. Hvis du er typen der gerne vil have det hele fra begyndelsen skal du istedet kigge på en HTC telefon. Der får du alle widgets fra starten. med denne her skal du først til at finde dem du kan lide, da det er begrænset hvad der følger med. Jeg mener også at til prisen kunne du ligeså godt købe den gamle HTC Desire som er meget bedre, eller Samsung galaxy S. Denne her er lidt dyr i forhold til hvad den kan og hvad du ellers kan få. Hvis prisen skal være omkring de 3000 kroner, så prøv ihvertfald også at tjekke de her ud:
    [list][*]HTC Desire[/list]
    [list][*]Samsung Galaxy S[/list]
    [list][*]HTC Wildfire S (kommer til maj)[/list]

 27. Det er måske så meget sagt at jeg tester dem for et firma, altså i det her tilfælde Samsung. Telefonerne er færdigfabrikeret og jeg gør det gratis. At Samsung sender mig så nye Android mobiler ser jeg mere som at de gør mig en tjeneste end omvendt.

Skriv kommentar
account_circle
email