Anmeldelse af Google (Samsung) Nexus S

Opkald:

Der er ikke “smartdial”. Det burde der være på alle nye Android-mobiler. Udover det så er lyden for lav når man snakker med en person ude i trafikken (ja, jeg har prøvet at skrue op). Ringetonen er høj nok til at kunne høres.

Det er nemt at synkronisere sine kontakter med sin Gmail, og du har hurtigt dine kontakter med billede og det hele. Det er en lidt anden sag med dine FB og Twitter-venner. Der er nemlig ikke så mange muligheder der. Du er faktisk nødt til at synkronisere med din Gmail for overhovedet at få muligheden for at tilføje billeder osv.

Du kan se hvor mange opkald du har fået fra den og den person, og der er også hurtigkald hvilket er et plus.

UI:

Der er ingen widgets at tilføje de fem hjemmeskærme, ikke nogen af betydning ihvertfald. Igen må jeg så henvise til de 100 bedste Android-widgets. Google_Nexus_S_test_12

Vi snakker om den ypperste Google oplevelse her. Ingen Sense eller noget andet, kun pure Android (ja, jeg har et alter til telefonen). Dette er positivt fordi at når du scroller op og ned i menuerne er det som at flyve (ja ja). Kæft det kører glat og uden hakker, og det er en ren fornøjelse at kigge på ( når vi ser bort fra at jeg har været nødt til at genstarte). Hjemmeskærmene kører dog ikke så smooth som jeg gerne ville have dem til at gøre, jeg vil påstå at HTC Desire HD kører bedre på dette ene punkt.

Når man åbner en app, sker det med en blød og flydende bevægelse. Når du scroller op og ned og rammer “enden”, kommer der et glimt af orange (se billede længere oppe på siden). Til højre ser du mapperne i galleriet, der er samme som på Samsung Galaxy Ace, og godkendt herfra.

Det er dog ret besværligt at stille vækkeuret, og i Android 2,3 Gingerbread kan du ikke tænde for det mobile netværk via en widget, så da kan du kun oprette en genvej ved hjælp af f.eks Extended controls. Dette er træls, men lad os se om HTC ikke får grejet den.

Praksis:

Det hele kører som det skal, hvis vi igen ser bort fra nævnte overstående problem. Alt i alt er det en fed Android-mobil, og Google er kommet langt siden de købte Android for blot et par år siden. Som før sagt, så scroller man bare…og det gør man igen fordi at det bare kører så glat. Som også nævnt før, så scroller man ikke bare igennem sine hjemmeskærme. Dels fordi der ikke er noget indhold at scrolle efter, og dels fordi at det ikke kører optimalt i forhoild til resten af mobilen.

Konklusion:

Google_Nexus_S_test_1Google Nexus S rocker bare. En del af grunden er selvfølgelig at det jo nærmest er en kult-telefon vi her har med at gøre, og så skal det bare køre. Skærmen finder jeg god (billede til venstre fra venstre: HTC Desire HD, Google Nexus S, HTC Desire. Tryk for at forstørre).

De par fejl og mangler jeg har nævnt er ikke store, og generelt mener jeg at det er en fed mobil. At skulle genstarte sin mobil en gang om ugen fordi man er nødt til det er selvfølgelig træls. At man burde genstarte sin mobil en gang om ugen for at “friske den op, samt frigive lidt RAM”, det er så en anden sag og en diskussion i nok skal få lov til at høre mere om på et senere tidspunkt.

Der er ikke så meget at komme efter med hensyn til widgets, så da skal du hente via Android market. Af den grund mener jeg ikke at du som førstegangs Androide skal købe denne her mobil. At selv skulle finde de widgets og apps du skal bruge i hverdagen er en lidt større opgave end som så.

Du kan se Office dokumenter som vedhæftede filer, og jeg må sige at så længe du ikke har skærmen stående på lysstyrke 60%, så holder den faktisk batteriet gående i et godt stykke tid. At browse over WIFI tager meget batteri, så er du advaret. GPS fungerer også upåklageligt.

Læs også: Skærmtest imellem HTC Desire HD og Google Nexus S.

Jeg ville dog ikke skifte den ud med min HTC desire HD, og det trods for den noget bedre skærm på Google Nexus S. Om det har noget at gøre med alt det plastik eller jeg bare føler at jeg kan mærke at der mangler lidt hestekræfter det ved jeg ikke. Jeg ved ikke helt om jeg er enig om det er den bedste Android mobiltelefon der findes, men jeg er enig at den er med på top 10, hvis vi tæller nogle af de nye med som endnu ikke er kommet til danmark. Jeg synes der en forskel på Google Nexus S og f.eks HTC desire, men jeg synes ikke at forskellen er så kæmpestor som andre gør, og her vil jeg lige tilføje at hvis der er en som er en Google Android fanboy, så er det sgu mig.

Update: Efter at have vendt hjem igen til min HTC desire HD, må jeg konstatere at min hjemmeside på nettet er blevet lidt bleg i fjæset, og jeg vil savne de gode farver. Jeg vil derimod ikke savne at ramme forkert på tastaturet når jeg svarer brugere i mit forum over mobilen.

Benchmark med Linpack 5 gange gav et gennemsnit på 13,035.

Benchmark med Quadrant 3 gange gav et gennemsnit på 1702.

Her kan du se flere Android benchmark tests.

Min vurdering: 4/5

Til prisen: 3/5 (5000)

Se Google Nexus S på Youtube

 

Tryk på billederne for at forstørre dem
Google_Nexus_S_test_4Google_Nexus_S_test_5
(42) kommentarer
 1. Jeg bruger et etui der fungere på samme måde som en sok, altså man skubber telefonen ned i den og da vi alle ved at Desire buer lidt i bunden syntes jeg det var mest logisk at den lå med bunden opad i det etui.

  Og det med volumenknapper, nu har jeg rimelig store hænder, så det synes jeg ikke er noget problem 😛

  1. Ok…du ved hvad de siger..store hænder..små..øøh..telefoner 😆 store hænder gør telefonerne mindre…okay. Er der så nogen af jer der har problemer med at have dem i bukselommen? Ved dhd var jeg ikke så nervøs men med sgs2 kan jeg godt blive bange for at den “knækker” når jeg f.eks bukker mig.

   1. Næææ, ikke det mindste.. Synes den (Sensation) ligger ok i lommen, men den må så heller ikke blive større! 4.3″ er max 🙂

     1. Ok Høysen/store leder. 😉

      Er det fordi du skal teste SGS2, eller er det fordi du vil have 2 mobiler? Har du ikke din desire hd? 🙂

     2. Hahaha..madsgluud, en af mine mest trofaste brugere..tsk, tsk..se her: http://www.appsandroid.dk/joomla/samsung-galaxy-s-2-test.html
      Den er testet 😉 Jo, jeg har stadigvæk Desire HD, og jeg havde som sådan ikke brug for en ny mobil (det betyder oversat, at jeg ikke måtte købe en ny). Jeg får bare rigtig mange spørgsmål via mail (der har jeg ikke jeres hjælp jo) om Samsung mobiler, og så besluttede jeg mig for at købe den. Hvis jeg skulle have valgt efter hjertet havde jeg nok taget HTC Sensation…men jeg er rigtig glad for Samsung Galaxy S 2.

 2. Hehe, sjov diskution…. For vi har jo alle vores forskellige måder at håndterer mobilen på!

  Jeg vender ALTID mobilen med toppen/hovede op ad i lommen, for ikke at skærmen bliver aktiveret af tænd/sluk knappen! 😆
  Derfor må jackstikket også gerne sidde i toppen, for så stikker det nemt ud af lommen 😉

  Hvad så med lader stikket??
  Tjaaaa, har haft det i bunden på min Desire og nu i siden på Sensation! Om det ene var bedre end det andet, tjaaa… Det er lidt fifty fifty, begge dele kan bruges i forskellige sammenhæng…

  Etui, bruger det ikke, heller ikke skærmbeskyttelse eller lign… Lommeuld beskytter fint nok 😀

  1. Ja faktisk lidt sjovt……jeg bruger altid skærmbeskyttelse da Marcus får lov til at rende rundt med vores mobiler. I dag hev han ststusbaren ned og udbrød:”hov din GPS er tændt, koster det ikke batteri”?…..han har nok lyttet når jeg hjælper brugere over telefonen.

  1. Good point, og et godt eksempel på at vores behov er meget forskelligt, og at, når man læser anmeldelser, skal tænke på at bare fordi at f.eks jeg skriver noget, ikke er lig med at du som læser kan have en anden og måske endda mere udbredt mening……

 3. Ret skal være ret….jeg har måske ikke givet det en ordentlig chance. Jeg har prøvet det en to – tre gange, og jeg synes bare at det er virkelig upraktisk. Næste gang jeg har muligheden for at prøve det, gør jeg det over en længere periode…..
  Når vi nu er igang…jeg er helt vild med at micro USB sidder i venstre side som på HTC Sensation…det er praktisk når jeg tager screenshots og flytter filer via PC. Hvor skal det sidde?

 4. Med begge sideknapper i toppen, er det netop mere smart, at smide den på hovedet i lommen, eller etuiet.
  Man kan tage telefonen op, uden at berøre knapperne!! c”,)

  1. Og hvis du tager din telefon i hånden, og så smider din hånd i lommen mens du holder telefonen som du normalt ville med en hånd, så vil telefonen i de fleste tilfælde komme i lommen med toppen nedad.

   1. Ok…troede faktisk at alle var som mig på det punkt…men det er nok fordi at jeg gerne vil have at den ligger i etuiet som den skal. Udover det synes jeg at volumeknapperne er svære at nå med telefonen på hovedet i lommen..

 5. Genlæste lige din anmeldelse, og hvorfor vil du så gerne have at jackstikket skal sidde i toppen? 😉

  1. WHAT….WHAT..????????????????….WHAT….????? 😆 Guldager…en af mine mest betroede her på siden. tsk tsk…når du har den i bukselommen er det det eneste sted et jackstik må sidde…ellers vender mobilen på hovedet. Hvis du bruger et etui f.eks er det helt i hegnet.

   1. Er det nu jeg skal sige at jeg lige præcis har min telefon liggende på hovedet, både i og uden etui, og skal derfor vende min telefon om i etuiet når jeg skal have mine høretelefoner i? 😛

    Sådan har jeg ALTID gjort. 😉

 6. jeg har haft min i en uge nu og der er ingen problemer overhovedet!
  klart en af de bedste mobiler jeg har haft 🙂
  med hensyn til ridser i skærmen så har jeg altid min mobil i lommen, selv når jeg er på arbejde og jeg har ikke fået en eneste ridse hverken i skærmen eller i bagcoveret! 😀

 7. Har du fået en nexus s?

  En af mine venner har, og den er ikke blevet ridset overhovedet, han har dog fået en ny fordi en svensker stjal hans forrige, men stadig 🙂 Har du liggende nøgler eller andet sammen med den?

 8. Jeg har fået 1 og kører perfekt. Den bliver MEGET nemt riset…. og glaset er ikke meget solid.

  1. Tak for info. Du bruger ikke skærmplaster ? Efterhånden kan de fåes i så tynde udgaver at du næsten ikke mærker forskel. Velkommen til.

 9. Tak for det Høy, det virker perfekt nu 🙂 dejligt at have sine gamle favorit toner tilbage.. nu kan jeg da høre når der dumper sms ind og måske også høre vækkeuret imorgen, håber jeg LOL

 10. Giver dig ret Kirkeby.. Når jeg prøver at få min placering via compas, får jeg en placering lang ude på landet hvor grisene går med solbriller. Mener at jeg læste i manualen at man ikke skal være i nærheden at magnetiske / strøm kilder når man vil bruge GPS.

  1. Det skal man heller ikke. Prøv at bruge dit kompass i et tog…næsten helt umuligt…men har du kalibreret den? Kør den rundt i et 8 tal et par gange (kompass). Der er selvfølgelig også forskel på telefonerne, for jeg bor midt på Vejle gågade, olg når jeg tagber et sattalitbillede, så er det godt nok ikke mange meter fra mig den står der og blinker.

 11. Jeg har lige skiftet fra HTC Desire til Nexus S jeg er godt tilfreds med det meste, på nær GPS det er noget bras, der er rigtig mange der har problemer med den såkaldte GPS… det kan gøres bedre, en fugtig finger op mod vinden virker bedre!

  1. Hahaha. Det er jeg ked af at høre. I de 14 dage hvor jeg testede min var den meget præcis, når meget er lige med 15 – 25 meter.

 12. Nexus s
  Jeg har lagt mine mp3 over på mobilen, men der er ikke mulighed for at vælge mp3 som sms tone. Jeg kan kun vælge mine dem som ringetoner via galleriet eller menuen i instillinger, men sms er ikke muligt.

 13. Nogen der ved hvordan man ændrer sms tone uden installation af 3 parts app. Jeg har mine egne mp3 som jeg gerne vil have som sms tone, men hvordan gør man lige det ?? Hvis jeg skal bruge en app, hvilken skal jeg bruge !!

  Mine krav er, App må ikke kræve tilladelser til aflæsning af brugerdata såsom…

  Tillader, at en applikation opretter netværks-sockets.

  Tillader, at en applikation læser alle kontaktdata (adresser), der er gemt på din enhed. Ondsindede applikationer kan bruge dette til at sende dine data til andre mennesker.

  Tillader, at en applikation ændrer systemets indstillingsdata. Ondsindede applikationer kan skade systemets konfiguration.

  Osv osv…

  1. Du kan prøve “ringdroid”. Eller du kan smide nogle melodier over på telefonen via PC. Så behøver du ikke hente en app. Hvilken mobil har du?

 14. Er ret glad for min, skærmen er meget skarp og nem at læse på selvom lysstyrken er skruet helt ned. Betragtnings vinklen er også helt i top. Kører ca 3 dage på en opladning med et par opkald, lidt android marked og standby, men benytter man Gps, Wifi etc holder den ca 1½ dag. Slet ik så ringe 🙂

  1. Skærmen savner jeg klart mest, og ligeledes batteritiden.Det er nemlig fedt at man ikke behøver at skrue vildt op for lysstyrken.

 15. Kameraet foran er på 3 megapixel og ikke 1.3 som skrevet.
  Står skrevet på Samsungs hjemmeside, men kunne være en fejl. Udover det, rigtig nice mobil…

 16. Og da de fleste købe et silikone etui og en screencover til de dyre telefoner :-), så kan man ikke se forskel på en “plastik” eller en “aluminium” telefon.

  Ligger man ikke bare en lancher på også har man noget alle HTC-sense?

Skriv kommentar
account_circle
email