Anmeldelse af Google (Samsung) Nexus S

Google Nexus S anmeldelse og specifikationer:

   

 • Skærm: 4,0″ SLCD (I USA kommer den med Samoled).
 • Android OS: Android 2,3 Gingerbread.
 • Bluetooth 2,1.
 • Near Field Communication (NFC).
 • Vægt: 129 g. 
 • Størrelse: 63mm x 123.9mm x 10.88mm.
 • A-GPS, digitalt kompass, og Proximity sensor.
 • 1 GHz Cortex A8 Hummingbird processor.
 • 16 GB intern hukommelse, og ikke mulighed for udvidelse.
 • 512 mb RAM.
 • Kamera bagpå med 5 megapixel, og et på fronten med 3.
 • H.264, H.263 MPEG4 video optagelse.
 • WIFI.

Google_Nexus_S_test_6 


Useende:Google_Nexus_S_test_2

Samsung har valgt at påføre den ypperste software til mobile enheder med rigtig god kvalitets……plastik. Ja, du hørte rigtigt. Android mobilen der skal vise hele verden hvad Android 2,3 Gingerbread kan, er indpakket i intet mindre end billigt plastik. Det er selvfølgelig en smagssag om man kan lide det eller ej, men har du først haft en HTC Desire HD imellem hænderne, så er det svært at stille sig tilfreds med plastik, og enda plastik af den “fingeraftryk sugende type”.

Generelt er Google Nexus S dog alligevel “pæn”. Foran har du den 4″ store skærm med 4 trykfølsomme knapper i bunden. Desværre er der også under bunden et Jack-stik (det SKAL siide oppe øverst).

Under bunden har du også micro-USB stikket til opladning og til computeren. Øverst på fronten er der lys-føler/sencor og et front kamera. Bagpå er der også et kamera og en højtaler.

Skærm:

Google_Nexus_S_test_9Skærmen er herhjemme af typen Super-LCD, og er efter min mening en udmærket skærm. Designet er let buet, og dette hjælper mod at f.eks sollys ikke giver så meget genskær direkte på skærmen. For mere info se Google Nexus S vs HTC Desire skærmtest, og Google Nexus S vs HTC Desire HD.

Jeg er tilfreds med skærmen. Farverne er naturlige i forhold til en Super-Amoled plus (Samsung Galaxy S 2), og det er også en smagssag hvad man foretrækker. Personligt er jeg ikke så meget til de tegneseriefarver på Samsung Galaxy S 2, men det er uden tvivl den flotteste skærm der er lavet til dato.

Udenfor er skærmen på Google Nexus S ganske god, og med lysstyrken på 50% kunne jeg se hvad der skete på skærmen en overskyet eftermiddag uden at anstrenge mig. SLCD er også det HTC Incredible S, samt HTC Sensation render rundt med.

Skærmen reagerer rigtig fint på berøring, og du har en eller anden “blød” fornemmelse når du skøjter igennem de forskellige menuer. Den er dejlig nem at arbejde med i det daglige. Der er fem hjemmeskærme at vælge imellem.

Bras eller……

Der er ingen tvivl om at trods det er plastik, så er det godt plastik (Android-blinkende). Google Nexus S virker stabil, og selvom jeg trykker rimelig hårdt (og jeg er dæleme stærk….siger min mor), så er der ikke noget der knager eller knirker. Jeg tror faktisk at du kunne tabe den på gulvet uden at den gik fra hinanden. Bagbeklædningen sidder godt fast. Trods det, så får man alligevel ikke den der fornemmelse af at det er noget rigtig godt kvalitet man står med i hænderne.

Browseren:

Browseren var noget af det glædede mig mest til at teste, og jeg blev ikke skuffet. Den kører rigtig fint, og den er forholdsvis hurtig til at indlæse hjemmesider. Imens du pinchzoomer kan du flytte hele skærmen hvilket er ret fedt, dog ikke noget jeg bruger i det daglige. Dobbeltklik på en tekst og den bliver tilpasset skærmen.

Når du scroller går det glat og uden hakker….hvis der er nok RAM. Ja, du hørte rigtigt. Lige dette punkt undrer mig meget Google_Nexus_S_test_11at ingen andre der har testet Google Nexus S, ikke har opdaget det eller nævnt det. Hvis du kører den “hårdt”, så kommer du ned på blot 33 RAM (se billede til højre). Der går nogle minutter inden den indbyggede task-killer tager sig sammen til at løse problemet. I disse op til 4 minutter hakker alt på telefonen lige fra menuer til hjemmeskærmene. Jeg har haft kontakt til flere der har oplevet det samme. Den har også svært ved at trække Angry Birds RIO, der til tider tager 121 RAM. Her hjælper det at genstarte den, det giver et skud RAM ekstra at arbejde med.

Det havde ikke så meget med browseren at gøre, andet end at du ikke kan bruge browseren i disse minutter.

Du kan have et hav af åbne vinduer igang, og det er nemt at lukke for de vinduer du ikke bruger. Det er også nemt at tilføje bogmærker, men desværre er der heller ikke her understøttelse af mapper i bogmærkeafdelingen. Da kan du hente Bookmarktree.

Udover det så har min forside her på sitet en “error” der gør at du er nødt til at klikke dig ind på en af de andre faner for at komme videre på min side. dette har jeg selvfølgelig tjekket på 6 andre mobiltelefoner, og der var intet galt. Et par gange har browseren ikke ville indlæse links på grund af “for mange server omdirrigeringer”. dette var heller ikke et problem på en af de 6 andre Android-mobiler jeg prøvede på. Sådanne småting er trælse, især når browseren ellers virkelig bare føles god at arbejde med.

En anden ting der undrer mig er, at der ikke er nogen andre der har nævnt, er at du ikke kan tilgå Android market i desktop versionen. Hvem tester dog en Android mobiltelefon uden at finde et par links til Android market?? måske jeg bare er lidt smålig her, men det er da ret så væsentligt. Anyway, så ligemeget hvad jeg har prøvet så vil den ikke vise mig Android market i desktop version. Ikke engang hvis jeg trykker på de links der på grund af pakkenavnet normalt ikke bliver ført til den mobile version af Android market (det er derfor jeg linker både til mobil og desktop version i mine apps tetsts).

Når du støder på en video på en hjemmeside (hvis det er en Youtube video), bliver du automatisk viderestillet til youtube for at se den. Denne funktion er ret så lækker synes jeg.

Ser du bort fra disse ting så kører browseren smooth, og der en følelse af lethed over den.

Multimedie:

Google_Nexus_S_test_7Musikafspilleren er ret enkel at benytte, og det er positivt. Der er ikke så meget hurlumhej som vi ser på HTC`s Android mobiler og Tablets, og det er en smagssag hvad man foretrækker. I dette tilfælde vil jeg dog sige at det er godt. I starten synes jeg at det var lidt nærigt lavet, men du mangler ikke nogen funktioner og det hele virker som det skal.

Ved at longpresse kan du søge efter den valgte sang op via browseren, din hukommelse på telefonen, eller Youtube. Fed detalje. Det er let at oprette playlister eller anvende en sang som ringetone.

Når du scroller igennem dine sange er det bare smooth…helt smooth.

Lyden er rimelig, og sammenlignet med HTC Desire eller HTC Desire HD, så har Google Nexus S klart en bedre lyd da den ikke er nær så skinger.

Man kan ikke “pause” via statusbaren hvilket er en skam, det er en funktion jeg bruger meget i det daglige.

 

Kameraet på bagsiden på 5 megapixel tager faktisk nogenlunde billeder, bare du ikke bruger flash. Det første billede jeg tog af Tanja mindede om en form for Jesus figur med lys strålende ud af kroppen. Jeg er kamera-expert, så når jeg bruger mobilens kamera eller video-optager, så tænder jeg bare og skyder.

Taget med kameraet bagpå. Tryk for at forstørre billederne:
Nexus_S_kamera_1 Nexus_S_kamera_2

 

Der er også et frontfacing kamera på fronten (ahem). Kvaliteten er ikke den bedste, men til formålet synes jeg det er iorden. Jeg har ikke haft mulighed for at tjekke videochat.

Videoafspilning af film kører også fint. Jeg fik set lidt af Avatar, og der var ingen hakkeri eller noget.

Læs anden del og konklusionen.

(42) kommentarer
 1. Jeg bruger et etui der fungere på samme måde som en sok, altså man skubber telefonen ned i den og da vi alle ved at Desire buer lidt i bunden syntes jeg det var mest logisk at den lå med bunden opad i det etui.

  Og det med volumenknapper, nu har jeg rimelig store hænder, så det synes jeg ikke er noget problem 😛

  1. Ok…du ved hvad de siger..store hænder..små..øøh..telefoner 😆 store hænder gør telefonerne mindre…okay. Er der så nogen af jer der har problemer med at have dem i bukselommen? Ved dhd var jeg ikke så nervøs men med sgs2 kan jeg godt blive bange for at den “knækker” når jeg f.eks bukker mig.

   1. Næææ, ikke det mindste.. Synes den (Sensation) ligger ok i lommen, men den må så heller ikke blive større! 4.3″ er max 🙂

     1. Ok Høysen/store leder. 😉

      Er det fordi du skal teste SGS2, eller er det fordi du vil have 2 mobiler? Har du ikke din desire hd? 🙂

     2. Hahaha..madsgluud, en af mine mest trofaste brugere..tsk, tsk..se her: https://www.appsandroid.dk/joomla/samsung-galaxy-s-2-test.html
      Den er testet 😉 Jo, jeg har stadigvæk Desire HD, og jeg havde som sådan ikke brug for en ny mobil (det betyder oversat, at jeg ikke måtte købe en ny). Jeg får bare rigtig mange spørgsmål via mail (der har jeg ikke jeres hjælp jo) om Samsung mobiler, og så besluttede jeg mig for at købe den. Hvis jeg skulle have valgt efter hjertet havde jeg nok taget HTC Sensation…men jeg er rigtig glad for Samsung Galaxy S 2.

 2. Hehe, sjov diskution…. For vi har jo alle vores forskellige måder at håndterer mobilen på!

  Jeg vender ALTID mobilen med toppen/hovede op ad i lommen, for ikke at skærmen bliver aktiveret af tænd/sluk knappen! 😆
  Derfor må jackstikket også gerne sidde i toppen, for så stikker det nemt ud af lommen 😉

  Hvad så med lader stikket??
  Tjaaaa, har haft det i bunden på min Desire og nu i siden på Sensation! Om det ene var bedre end det andet, tjaaa… Det er lidt fifty fifty, begge dele kan bruges i forskellige sammenhæng…

  Etui, bruger det ikke, heller ikke skærmbeskyttelse eller lign… Lommeuld beskytter fint nok 😀

  1. Ja faktisk lidt sjovt……jeg bruger altid skærmbeskyttelse da Marcus får lov til at rende rundt med vores mobiler. I dag hev han ststusbaren ned og udbrød:”hov din GPS er tændt, koster det ikke batteri”?…..han har nok lyttet når jeg hjælper brugere over telefonen.

  1. Good point, og et godt eksempel på at vores behov er meget forskelligt, og at, når man læser anmeldelser, skal tænke på at bare fordi at f.eks jeg skriver noget, ikke er lig med at du som læser kan have en anden og måske endda mere udbredt mening……

 3. Ret skal være ret….jeg har måske ikke givet det en ordentlig chance. Jeg har prøvet det en to – tre gange, og jeg synes bare at det er virkelig upraktisk. Næste gang jeg har muligheden for at prøve det, gør jeg det over en længere periode…..
  Når vi nu er igang…jeg er helt vild med at micro USB sidder i venstre side som på HTC Sensation…det er praktisk når jeg tager screenshots og flytter filer via PC. Hvor skal det sidde?

 4. Med begge sideknapper i toppen, er det netop mere smart, at smide den på hovedet i lommen, eller etuiet.
  Man kan tage telefonen op, uden at berøre knapperne!! c”,)

  1. Og hvis du tager din telefon i hånden, og så smider din hånd i lommen mens du holder telefonen som du normalt ville med en hånd, så vil telefonen i de fleste tilfælde komme i lommen med toppen nedad.

   1. Ok…troede faktisk at alle var som mig på det punkt…men det er nok fordi at jeg gerne vil have at den ligger i etuiet som den skal. Udover det synes jeg at volumeknapperne er svære at nå med telefonen på hovedet i lommen..

 5. Genlæste lige din anmeldelse, og hvorfor vil du så gerne have at jackstikket skal sidde i toppen? 😉

  1. WHAT….WHAT..????????????????….WHAT….????? 😆 Guldager…en af mine mest betroede her på siden. tsk tsk…når du har den i bukselommen er det det eneste sted et jackstik må sidde…ellers vender mobilen på hovedet. Hvis du bruger et etui f.eks er det helt i hegnet.

   1. Er det nu jeg skal sige at jeg lige præcis har min telefon liggende på hovedet, både i og uden etui, og skal derfor vende min telefon om i etuiet når jeg skal have mine høretelefoner i? 😛

    Sådan har jeg ALTID gjort. 😉

 6. jeg har haft min i en uge nu og der er ingen problemer overhovedet!
  klart en af de bedste mobiler jeg har haft 🙂
  med hensyn til ridser i skærmen så har jeg altid min mobil i lommen, selv når jeg er på arbejde og jeg har ikke fået en eneste ridse hverken i skærmen eller i bagcoveret! 😀

 7. Har du fået en nexus s?

  En af mine venner har, og den er ikke blevet ridset overhovedet, han har dog fået en ny fordi en svensker stjal hans forrige, men stadig 🙂 Har du liggende nøgler eller andet sammen med den?

 8. Jeg har fået 1 og kører perfekt. Den bliver MEGET nemt riset…. og glaset er ikke meget solid.

  1. Tak for info. Du bruger ikke skærmplaster ? Efterhånden kan de fåes i så tynde udgaver at du næsten ikke mærker forskel. Velkommen til.

 9. Tak for det Høy, det virker perfekt nu 🙂 dejligt at have sine gamle favorit toner tilbage.. nu kan jeg da høre når der dumper sms ind og måske også høre vækkeuret imorgen, håber jeg LOL

 10. Giver dig ret Kirkeby.. Når jeg prøver at få min placering via compas, får jeg en placering lang ude på landet hvor grisene går med solbriller. Mener at jeg læste i manualen at man ikke skal være i nærheden at magnetiske / strøm kilder når man vil bruge GPS.

  1. Det skal man heller ikke. Prøv at bruge dit kompass i et tog…næsten helt umuligt…men har du kalibreret den? Kør den rundt i et 8 tal et par gange (kompass). Der er selvfølgelig også forskel på telefonerne, for jeg bor midt på Vejle gågade, olg når jeg tagber et sattalitbillede, så er det godt nok ikke mange meter fra mig den står der og blinker.

 11. Jeg har lige skiftet fra HTC Desire til Nexus S jeg er godt tilfreds med det meste, på nær GPS det er noget bras, der er rigtig mange der har problemer med den såkaldte GPS… det kan gøres bedre, en fugtig finger op mod vinden virker bedre!

  1. Hahaha. Det er jeg ked af at høre. I de 14 dage hvor jeg testede min var den meget præcis, når meget er lige med 15 – 25 meter.

 12. Nexus s
  Jeg har lagt mine mp3 over på mobilen, men der er ikke mulighed for at vælge mp3 som sms tone. Jeg kan kun vælge mine dem som ringetoner via galleriet eller menuen i instillinger, men sms er ikke muligt.

 13. Nogen der ved hvordan man ændrer sms tone uden installation af 3 parts app. Jeg har mine egne mp3 som jeg gerne vil have som sms tone, men hvordan gør man lige det ?? Hvis jeg skal bruge en app, hvilken skal jeg bruge !!

  Mine krav er, App må ikke kræve tilladelser til aflæsning af brugerdata såsom…

  Tillader, at en applikation opretter netværks-sockets.

  Tillader, at en applikation læser alle kontaktdata (adresser), der er gemt på din enhed. Ondsindede applikationer kan bruge dette til at sende dine data til andre mennesker.

  Tillader, at en applikation ændrer systemets indstillingsdata. Ondsindede applikationer kan skade systemets konfiguration.

  Osv osv…

  1. Du kan prøve “ringdroid”. Eller du kan smide nogle melodier over på telefonen via PC. Så behøver du ikke hente en app. Hvilken mobil har du?

 14. Er ret glad for min, skærmen er meget skarp og nem at læse på selvom lysstyrken er skruet helt ned. Betragtnings vinklen er også helt i top. Kører ca 3 dage på en opladning med et par opkald, lidt android marked og standby, men benytter man Gps, Wifi etc holder den ca 1½ dag. Slet ik så ringe 🙂

  1. Skærmen savner jeg klart mest, og ligeledes batteritiden.Det er nemlig fedt at man ikke behøver at skrue vildt op for lysstyrken.

 15. Kameraet foran er på 3 megapixel og ikke 1.3 som skrevet.
  Står skrevet på Samsungs hjemmeside, men kunne være en fejl. Udover det, rigtig nice mobil…

 16. Og da de fleste købe et silikone etui og en screencover til de dyre telefoner :-), så kan man ikke se forskel på en “plastik” eller en “aluminium” telefon.

  Ligger man ikke bare en lancher på også har man noget alle HTC-sense?

Skriv kommentar
account_circle
email