Anmeldelse af Asus Memo Pad 8 LTE (ME581CL)

thumb asus-memo-pad-8-lte-test

Asus Memo Pad 8 LTE test. 

Asus Memo pad 8 LTE fremhævede specs:

 • 8″ fuld HD IPS LCD skærm med en opløsning på 1200 x 1920 pixels.
 • Størrelse: 213 x 123 x 7.5 mm.
 • Vægt: 299 gram.
 • Corning Gorilla Glass 3.
 • LTE Cat4/WIFI/Bluetooth/NFC.
 • 16 GB intern hukommelse.
 • 5 MP kamera bagpå og et 1.2 MP kamera på fronten.
 • Intel Atom Z3580 chipset med en 2.3 GHz quadcore CPU og PowerVR G6430 GPU og med 64-bit understøttelse.
 • 2 GB RAM.
 • Android 4.4.2 KitKat.  

Udseende:

Asus Memo Pad 8 LTE (ME581CL) er en plastik tablet der i udseende minder meget om visse af Apple´s produkter. Dette er dog ikke nødvendigvis negativt, men jeg så hellere at Asus selv begyndte at tænke egne baner som f.eks Sony har gjort med deres design på deres Sony Xperia Z produkt-serie.

Med en tykkelse på blot 7.5 mm og en bredde på 123 mm kan størstedelen holde den i èn hånd imens den bliver betjent med den anden, hvilket gør den mere attraktiv i mine øjne end en 10″ tablet når den skal transporteres frem og tilbage imellem f.eks skole og hjem.

På bagsiden sidder der et 5 MP kamera og de 2 stereohøjtalere..yes du læste rigtigt og hvis du sidder og græder så er du ikke alene…i 2014 er det et must at tablets har stereohøjtalere, og atter negang må jeg femhæve Sony der på dette punkt var langt foran alle andre allerede for 6 måneder siden.

asus-memo-pad-8-lte-tes-1

Har du først siddet med en Sony Xperia Z3 eller for at tage tabletudgaven, Sony Xperia Z3 Tablet Compact og set “Transformers” via de interne højtalere med lydmode sat til 3D surround sound, så vil du altså ikke tilbage til produkter der har en enkelt højtaler bagpå.

Samsung forstod iøvrigt også dette da de lancerede Samsung Galaxy Tab S, og umiddelbart virker det jo til at Asus også har forstået det..men når man så får en tablet i hænderne, hvor der i produkt-beskrivelsen er nævnt at der er stereohøjtalere…og man så finder ud af at de sidder bagpå og ikke foran som de burde, ja så bliver man virkelig skuffet.

Heldigvis er lyden ganske god og de er placeret så lyden kommer ud når den ligger fladt på et bord eller du holder den med begge hænder.

Foran har vi skærmen med sensorerne øverst og et Asus logo under skærmen.

På venstre side er der mulighed for at udvide hukommelsen via et micro SD kort og på højre side har vi nederst muligheden for micro SIM så der kan opnåes forbindelse til 4G netværket, omkring midtpå er tænd/sluk knappen, hviket er det helt rigitge sted at placere denne, og øverst volume op/ned.

Micro SIM kortet kræver en tandstikker eller lignende for at komme til, hvilket godt kan være lidt besværligt.

Oven på Asus Memo Pad 8 LTE er indgangen til Jackstikket.

Tabletten føles solid og den ligger godt i hånden.

Selvom Asus kalder belægningen for “Premium belægning” så er der altså tale om plastik og dette er ikke en tablet du vil vende dig om efter. Dog skal vi ikke glemme at plastik, til trods for at det ikke er så indbydende som f.eks aluminium, er et yderst slidstærkt materiale.

Unboxing

Kamera:

Asus Memo Pad 8 LTE har et 5 MP kamera bagpå uden flash og et 1.2 MP kamera på fronten og billederne er nogenlunde, men du kan ikke undvære dit lommekamera når du er på farten.

Der er mulighed for HDR der plasker en voldsom gang farver på billederne og du kan skyde billeder i f.eks “tegnefilms-mode” mm.

Billeder taget under halvmørke forhold er okay og det samme med video-optagelse der understøtter optagelse i fuld HD.

Knipser du billeder af børn der leger eller lignende kan kameraet ikke indfange øjeblikket uden at der er striber over det hele.

HDR 

P 20141208 151752 HDR 

P 20141208 151810 HDR

 Frontkamera

Screenshot 2014-11-30-15-04-38

Brugerfladen:

Tabletten kommer med Android  4.4.2 KitKat og med Asus`egen brugerflade, Zen UI, oven på Android, og brugerfladen har et par funktioner der bestemt er værd at fremhæve.

F.eks har du mulighed for selv at bestemme hvor synlig og farverig det billede du vælger som baggrund skal være, og så har du mulighed for at tilføje widgets direkte fra din app-drawer.

En anden brugbar funktion er at der i statusbaren er omkring 20 widgets der ved at blive holdt inde også kan bruges som genveje til de forskellige indstillinger.

Asus har smidt en del af deres egne apps med i pakken og der er både lydoptager, filmanager, PC Link osv.

Brugerfladen kører jævnt men ikke uden lag og der kan til tider godt opstå lidt lange pauser når du skifter imellem de forskellige applikationer.

Asus`eget tastatur er også at finde og til trods for en alt for lille “enter” tast er det brugbart og ordbogen fungerer glimrende.

 Flipboard

Screenshot 2014-11-30-15-07

 StatusbarenScreenshot 2014-12-07-16-15

 Kalender

Screenshot 2014-12-07-15-12

 Startskærm

Screenshot 2014-12-08-15-23 

Praksis:

Med mulighed for 4G kan man gå på internettet næsten over det hele hvis der er isat micro SIM og både forbindelsen til det mobile netværk (Telmore) og WIFI via vores netværk i hjemmet har fungeret upåklageligt igennem hele testperioden og det uden udfald eller afbrydelser af nogen art.

Skærmen på Asus Memo Pad 8 LTE er klart en forbedring i forhold til de tidligere udgaver og farverne er gode uden at være for skarpe og den 8″ fulde HD skærm (1920 x 1200) med en ppi på 283 er klart blandt den bedste jeg har set på tablets.

Med automatisk lysstyke indretter skærmen sig efter hvor lyst eller mørkt omgivelserne omkring den er, men som med andre produkter bliver skærmen ofte for mørk når du opholder dig i et mørkt rum.

Batteriet på 3950 mAh kan klare en ret lang standby tid, men spiller du spil eller browser rundt på internettet dør tabletten ud efter fire en halv times brug, hvilket er en noget kortere drifttid end hvad Sony Xperia Z3 Tablet Compact, der har samme størrelse skærm, kan tilbyde.

Med strømsparetilstanden kan du forlænge batteriets levetid betydeligt, især når den er i dvale da alle netværksforbindelser, hvis du vælger dette, vil blive deaktiveret.

Lyden har vi været inde på før og musik kan fint afspilles og du har mulighed for at vælge imellem forskellige lydindstillinger, alt afhængig af hvad du er ved at se eller høre.

Konlusion:

Asus Memo Pad 8 LTE er bygget solidt og med en god skærm og jeg kan godt anbefale et køb af denne.

Asus Memo Pad 8 LTE er en god og solid allround tablet. 

appsandroid anbefaler ikon-01

Alt i alt en god allround tablet der i testperioden ikke er crashet eller lignende og med en udmærket lyd, samt mulighed for 4G.

I forhold til hvad konkurrenterne tilbyder til nogenlunde samme pris er prisen på tabletten dog lige i overkanten og vi ender på 5/6 stjerner.

WIFI udgaven koster 2.295 og 4G versionen koster 2.999 kroner. 

Vurdering: 5/6  

appsandroid bedømmelse 300px-08

asus-memo-pad-8-lte-tes-2

(5) kommentarer
 1. Hej,
  Hvor lang tid holder batteriet når du, f.ex. ser film? Eller læse – ie med skærm tændt.

  Tænker på, når man skulle på længere tur med den.

  Også meget overrasked over “lag” problemer med en 2.3Ghz quad core + 2GB RAM til Android 4.4 – kan du forklar er lag hele tiden en problem? Er det kun noget af tiden?

  Mvh,
  Simon

  1. Beklager jeg ikke har set dit spørgsmål før nu. Lag forekommer i en mindre grad på de fleste tablets og det er ikke hele tiden, men når du presser den. Hvor lang tid skærm kan være tændt kommer meget an på hvor meget lys der et i skærmen og da vi alle er forskelligt på det punkt (nogle bruger meget lys, andre har den på automatisk lysstyrke) så vil det være afgørende for hvor meget batteri kan holde.. Skærmen er den største strømsluger.. Men med lysstyrken på manuelt og omkring 80% kan jeg klemme en 5 timers Netflix ud af den.

 2. Sys da netop det er fedt at testen for en gangs skyld ikke tage en hel aften at komme igennem 🙂 overvejer den her og 5 ud af 6 stjerner er vel enlig en ok score ikk?

Skriv kommentar
account_circle
email