20 tips til din Android mobiltelefon.

Jeg har fundet et par tips til dig der lige er kommet i forbindelse med en Android mobiltelefon, og ikke lige ved hvordan og hvorledes du skal finde de hurtige genveje eller hvordan du zoomer i browseren.

 

20 tips til din Android mobiltelefon :

 1. Når du er inde i “alle applikationer”(Android 2,2), eller “alle programmer”(Android 2,1), kan du trykke på Menu og bestemme om du vil se dine apps på en liste eller ej.
 2. Hvis din Android er i besiddelse af en trackball, kan du bruge den til at finde det rigtige sted i en tekst(sms, mail osv), i stedet for at bruge din finger.

 3. Hvis din Android mobiltelefon har et “forstørrelsesglas” nederst ved de fysiske knapper, kan du trykke på det og wupti, frem kommer Google med søgefunktionen. Hvis du er på Youtube eller Wikipedia og trykker, så søger den automatisk der.

 4. Hvis du er inde i en applikation(sms, mail osv), tryk Menu og en masse muligheder popper op.

 5. Når du er inde i “Alle personer”, tryk på billedet af personen(hovedet), og du får mulighed for at sende sms, sende email osv.

 6. Hvis du har en HTC mobiltelefon med HTC sense, kan du trække to fingre ind mod hindanden på en af dine startskærme. og du kan se alle syv. Dette kan også lade sig gøre ved et tryk på “hjem” tasten hvis du er på din startside.

 7. Hent appèn Quick settings eller tilføj strømkontrol (Wifi, GPS, Bluetooth, Mobilnet, lysstyrke) på en af dine startskærme for at spare batteri. Så kan du slukke for det mobile netværk når du ikke bruger, og tro mig, du vil slukke det medmindre du har det fint med at gå rundt med en fed Android telefon uden strøm på. Hold fingeren på den skærm hvor du vil have det- widgets-indstillinger eller strømkontrol.

 8. Hvis du opretter en ny mappe på dit micro SD kort på computeren(ligesom du gør normalt i de mapper du har din PC`er), og smider nogle billeder i den, kommer den frem næste gang du tænder for din “galleri” applikation.

 9. Når du skal oprette ny baggrund, sørg for at zoome helt ud da det giver det bedste billede.

 10. Når du er på nettet, da tryk Menu-flere-indstillinger, du har mulighed for at indstille zoomniveau og meget andet. Du kan gå ned i “aktiver plugins”, og tryk på “påkrævet”. Det burde give lidt mere batteri og power til telefonen(bare en teori). 

 11. Hold fingeren nede på en tekst når du er på nettet og du kan kopiere, forstørre, gemme og slå teksten op(Android 2,1 og senere). Hvis du gør det på et billede kan du også gemme eller sende det til en ven via mms eller mail. Hvis du vælger “gem link”, så gemmer den en kopi af hele siden med billeder og alt. Hvis du gør det på et telefon-nummer eller lignende får du mulighed for at ringe op.

 12. Hold fingeren på “tilbageknappen”, og du kan se en oversigt over de sider du har været inde på.

 13. For at zoome ind når du er på nettet(i din webbrowser), doobeltklik på skærmen, eller træk fingrene ind mod hinanden.

 14. I stedet for at bruge trackballen til at tage billeder med, kan du holde fingeren på skærmen og når du giver slip, tager kameraet et billede. I Android 2,2 kan du trykke på skærmen for at flytte fokus.

 15. Hvis du en HTC med HTC sense kan du flytte rundt på ordforslags-kassen når du er ved at skrive feks. en sms. Bare tag din finger og flyt den hen hvor den ikke er i vejen.

 16. Hvis du synes det er besværligt med æ,ø,å, så er det måske fordi du tror at du skal op i “ordkassen” og ramme bogstavet. Når “ordkassen” popper frem så bare kør din finger hen over tastaturet og den følger med. Der er også udmærkede programmer der gør det nemmere at skrive men dem tager vi en anden dag.

 17. Hvis du har Android 2,1 eller senere kan du nemt tilføje flere Gmails eller Hotmail i E-mail applikationen. Tryk menu-flere-ny konto. På HTC kan du trykke på pilen i venstre hjørne.

 18. Hvis du vil have hurtigkald eller sms da hold fingeren på skærmen-genvej-hurtigkald eller sms. Jeg har oprettet en mappe hvor jeg har et par hurtigkald samt et par af de mest brugte internetsider. Når du vil ligge www.appsandroid.dk i din “oftest brugte” mappe tryk menu-genvej-bogmærke. Se hvordan du organiserer navngivne mapper på dit skrivebord. 

 19. Hvis du vil indsætte Smiley`s i dine beskeder tryk menu-flere-indsæt smiley. For at få rigtige smileys, hent Handcent SMS.

 20. Vil du selv lave din egen ringetone så gå ind i musikafspilleren og tryk menu-anvend som ringetone-beskær. Eller hent Ringdroid.

 Hvis du registrerer dig kan du benytte forum, og nemmere skrive kommentarer.

 

 

 

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email