Traininfo DK

   Traininfo DK er èn af de danske Android apps alle burde have på deres Android mobiltelefon. Med Traininfo DK ved du altid hvornår det næste tog det går, og så kan det installeres på micro SD kortet.

Som sagt kan Traininfo DK navigere dig rundt i landet på togskinner. Lad os se om den dansk udviklede Android app kan navigere mig fra Vejle til Middelfart, med tog fra Vejle station. Lad os først kigge lidt på hvad appèn indeholder.

Funktioner og indstillinger:

Vi starter med at åbne Traininfo DK, og følgende muligheder dukker op:

  • Find nærmeste stationer.
  • Søg stationer.
  • Favorit stationer.
  • Om…

Hvis man vælger “find nærmeste stationer”, dukker der nogle resultater op. Under resultaterne kan du se hvor langt der er til de forskellige stationer. Dette ville selvfølgelig være mere præcis hvis GPS var i brug. Menungen er så at du vælger den station du skal hen til og wupti, en masse afgange(ca. 2 timer frem) kommer til syne. Ved tryk på “Ankomst” knappen til højre, kan du se hvornår togene ankommer(nå, virkelig Høy). Her bliver det smart. Hvis du trykker på det lyn,IC3 eller regional tog du vil med, kommer du ind i en tabel der viser hele togets rute fra start til slut. Når du så nærkigger din skærm, vil dit øje skue et by/stations navn er fremhævet med hvidt. Det er dèr toget er LIGE NU. Da tabellen bliver opdateret hver tredje minut er det nemt at se om lige præcis dit tog er forsinket. Du kan gå længere ind i Traininfo DK ved at trykke på en af stationerne på ruten i tabellen, og se afgange/ankomster derfra også.

Alt imens jeg sidder her i sofaen og skriver ser jeg at ud for Horsens station er der dukket et lille “info” mærkat op. Jeg trykker selvfølgelig og kan læse mig til at på grund af “materielforhold” er toget 15 minutter forsinket.

Du kan også vælge at se alle stationer i nærheden af dig på Google maps.

 

Brugervenlighed: 

Ikke så meget at skrive her. Fra første gang du åbner Traininfo DK er du ikke i tvivl om hvad du skal gøre. Alt er virkelig nemt. Når man tænker på de funktioner appèn stiller til rådighed, er navigeringen meget nem og simpelt at arbejde med.

 

Praksis:

Alle “navigerings” apps virker selvfølgelig bedst med GPS, men du kan godt bruge Traininfo DK uden. Hvis du skal navigeres hen til en bestemt station via Google maps skal du selvfølgelig tænde for den. Jeg har valgt, på grund af lavt batteriprocent, at bruge appèn kun med internet.

Jeg skal igen til Middelfart med tog, og et tryk på “find nærmeste stationer” fortæller mig at der er 0,8 km ned til Vejle banegård. Jeg bliver hurtig præsenteret for de næste 8 afgange, og beslutter mig for at 10.46 er et passende tidspunkt. Jeg går ned til Vejle station og toget kører til tiden. Jeg går ind i tabellen hvor jeg kan følge hvilken station toget nu er ved, og det var imponerende præcist hele vejen til Middelfart. På vejen hjem virkede det ligeså godt.

 

Konklusion:

Traininfo DK har ikke de samme funktioner som BusOgTog, hvor du f.eks kan bestille billetter og se bustiderne, men den er mere simpel og nem at arbejde med. Med det appèn kan præstere, sat op på den brugervenlige måde, gør at den uden problemer kommer med på listen over de 100 bedste gratis Android apps. Hvis der skulle være nogle mangler skulle man kunne bestille billetter og se hvad spor toget afgår fra.

Min vurdering: 4/5

Testet version: 0.9.1  

Officiel hjemmeside: http://t-hoerup.dk/android/traininfo/


AndroidMarket_ikon_50  Traininfo DK Android market
Android_market_PC  Traininfo DK Android market 
appbrain_ikon_48  Traininfo DK Appbrain . com

Eller scan koden med din Android mobiltelefon:                                                                   

Traininfo_DK_QR_Android_app


                                                                

Traininfo_DK1 Traininfo2
Traininfo_DK3 Traininfo_DK4

 


Brugervurdering af Traininfo.dk:

Skriv kommentar
account_circle
email