BusOgTog

  BusOgTog er en dansk udviklet Android app, og hvis der er noget vi (jeg) kan lide her på siden, så er det danske Android apps. Udvikleren hedder Lars Dybdahl, og lad os se om BusOgTog til Android kan bruges til noget når jeg tager en tur fra Vejle til Middelfart.

 Funktioner og indstillinger:

Når du åbner BusOgTog til Android har du et par muligheder at vælge imellem:

 • Du kan indtaste din destination, en adresse eller navnet på et stoppested.
 • Du kan se dine sidste søgninger.
 • Du kan se de stoppesteder/banegårde der er i nærheden af dig, og se afgangene også.
 • Du kan se på et kort(Google maps) hvor de nærmeste stoppesteder er.
 • Du kan se togkort over DK, Taxikørsel, søge ved DSB, baneDanmark, Sydtrafik, Midttrafik og mange flere.

Hvis nu jeg skal fra Vejle til Middelfart, skriver jeg “Middelfart” i søgefeltet. Der kommer så 102 stoppesteder rundt om i Middelfart, hvoraf jeg trykker på “Middelfart station”. Her kan jeg vælge hvordan jeg vil navigeres derhen:

 • Med bus eller tog.
 • I bil.
 • Til fods.

 Udover det er følgende funktioner:

 • Jeg kan se afgange og ankomster til og fra Middelfart station, samt se placering på kort.
 • Du kan vælge et stoppested i nærheden af dig, og få vist en rute.
 • Du kan se alle stoppesteder i Middelfart på et kort, samt gadenavne.

Under DSB, kan du købe 3 slags billetter direkte over din Android mobiltelefon:

 • Billet til hovedstadsområdet
 • DSB wildcard
 • DSB Orange sviptur

Når du så vælger f.eks bil, popper dit Google navigations program automatisk frem.

Hvis du vælger bus/tog kommer de næste tre afgange frem. Hvis du istedet går ind under “rute” og vælger et stoppested i nærheden af dig kan du komme direkte ind på Rejseplanen.dk og se afgangstavler. priser og mere. Du kan også vælge at blive navigeret hen til det valgte stoppested.

Der er også en “Taxiknap”, hvor du kan få oplyst telefon-nummer til nærmeste Taxi-selskab. Jeg sjuskede faktisk lidt da jeg testede BusOgTog første gang, og lagde ikke meget i den her funktion, men efter at have afprøvet den må jeg sige det er smart. Meget praktisk at have med i lommen.

Et par ekstra ting jeg mener der kan have betydning for brugeren:

 • Google Maps ikke altid er opdateret og kan give forkerte svar.
 • Hvis turen havde været på Sjælland, ville man kunne få et kort over stationen på web knappen.
 • Søgealgoritmen er optimeret så man altid burde få det ønskede resultat som et af de første i listen, selv om man fx får 109 resultater.
 • Søgning sker både på stoppestedsnavne og googles adresseopslag.

Brugervenlighed:

Som sagt når du åbner BusOgTog til Android er der et par muligheder. Man er ikke i tvivl om at man skal indtaste adressen i søgefeltet. Der er dog flere muligheder som før nævnt, og der hvor brugervenligheden stopper, er når man bliver viderestillet til Rejseplanen.dk, der som altid er rodet. Hvis det er første gang man bruger BusOgTog kan man godt blive lidt forvirret over om man skal bruge søgemuligheden eller “rute” knappen til at komme videre.

Praksis:

Jeg skulle jo en tur fra Vejle til Middelfart, og jeg søger efter “Middelfart” i søgerubrikken. Derefter på det valgte stoppested, som jo er Middelfart station. Jeg vælger at tage et tog og der kommer et par afgange frem, hvoraf jeg vælger den der går om 33 min. Jeg får nu at vide at jeg skal gå til Vejle banegård, tage IC toget og stå af i Vejle. Både afgang fra Vejle og ankomst i Middelfart var præcise. Jeg brugte den også da jeg skulle tilbage fra Middelfart, og det virkede også fint. Dog fandt jeg ud af, at ved at bruge “rute” knappen på startsiden, i stedet for at søge efter destinationen, kan du få oplyst hvilket spor toget kommer ind på. Hvis du ikke skal bruge navigation til bil eller til fods behøver du ikke tænde for din GPS hvis du kender byen du står i.

Det er faktisk lige så nemt at bruge BusOgTog som det er at bruge Google maps, også hvis det er navigation til bil eller til fods.

Konklusion:

Ikke så meget at skrive her. Den er nem at gå til, den er dansk og den virker efter hensigten. Bare husk at det ikke er en togplan du henter. Det er et navigerings hjælpemiddel som ved hjælp af GPS og internet hjælper dig med at finde vej. Uden internetforbindelse er den delvis ubrugelig, men efterhånden er der jo ikke mange steder hvor der ikke er internet forbindelse.Taxi-funktionen og søgning efter stoppesteder kan klares uden internetforbindelse. Jeg har hentet den og jeg beholder den.

BusOgTog officel side

Min vurdering: 4/5

Testet version: 10.3 


AndroidMarket_ikon_50  BusOgTog Android market
Android_market_PC  BusOgTog Android market 
appbrain_ikon_48  BusOgTog Appbrain. com

Eller du kan scanne koden med din Android mobiltelefon:                                                                                          

BusOgTog_QR_Android_app


 Busogtog2      Busogtog3

Busogtog4      Busogtog5

      Klik for større billede   

 


Brugervurdering:

(3) kommentarer
 1. ..
  jeg kan ik finde busogtog på min x10 min.. har prøvet flere forskellige ting men birnger til mest kun engelske ting op.. er der noget der kan hjelp mig med det??.. er der noget man skal gør for og ku søg i dansk.

  1. Hej Scotty
   Velkommen til siden 😆 . Håber du får glæde af den. Det nemmeste ville være at du scannede koden ovenover. Du kan også gå ind på siden via din telefon og trykke på det direkte link til Download. Du kan ikke få udviklernes kommentar på dansk hvis det er det du mener?
   Når du kigger nederst på siden, står det så med dansk(udviklers adresse osv)?
   Kommer Busogtog ikke frem hvis du søger efter det?
   Hvis du registrerer dig kan du benytte forum, og det bliver også nemmere at skrive kommentarer 8)

Skriv kommentar
account_circle
email