Så misvisende er den oplyste lagerplads på din mobil

thumb Storage-2

En engelsk hjemmeside har lavet et fint infografik der viser præcis hvor misvisende den oplyste interne hukommelse er på de forskellige smartphones.

Da AppsAndroid.dk for 4 år siden kom online var den interne hukommelse på smartphones et meget større problem end det er i dag. F.eks kom HTC`s topmodel HTC Desire med en indbygget hukommelse (til rådighed) på omkring 145 MB, der var så mulighed for at isætte micro SD, men da data fra applikationer først kunne flyttes til SD kortet efter Android Froyo gik der ikke lang tid inden hukommelsen var fyldt op, også selvom at der på det tidspunkt ikke fandtes så mange store og tunge spil.

 – Hvordan får jeg mere hukommelse på min Android?

 – Samsung til brugerne: Derfor kan i ikke flyttes apps til SD

 – Brugerne til Samsung: Vi vil have apps til SD

Nu er der så gået nogle år og hukommelsen på de fleste nyere smartphones er forøget betydeligt, men det er størrelsen på spil og apps også, og samtidig med at vi i dag også bruger vores smartphones som kamera er det noget der kræver lidt plads.

Dette er begrundelsen for at den engelske blog, Which, har sat sig for at tjekke hvor meget intern hukommelse nogle af de populære mobiler egentlig har i forhold til hvad producenten oplyser.

Resultatet af undersøgelsen ses herunder, og som i kan se er Samsung den producent der napper mest af hukommelsen. F.eks bruger Samsung selv hele 46% af den interne hukommelse til apps mm, på Galaxy S4. Det betyder at hvis du køber 16 GB versionen af Galaxy S4 har du kun knap 9 GB hukommelse til rådighed. Fordelen ved Samsungs mobiler er dog så at du kan smide et micro SD-kort på 64 GB i, og det samme gør sig gældende ved Sony`s mobiler. 

Sony kører i forhold til f.eks Samsung en version af Android der er meget tættere på den rene Android, hvilket betyder at den interne hukommelse på f.eks Sony Xperia Z1 er noget større end på Samsung mobiler med samme lagerplads.

Grunden til at især samsung optager så meget plads er at deres nyere topmodeller indeholder mange apps og muligheder (de fleste producenter smider deres eget “skin” oven på Android for at tilføje og forbedre oplevelsen. Vil du have ren Android skal du gå efter en Nexus), noget som vi i daglig tale kalder “bloatware”, og også noget som producenterne ikke lader den almindelige bruger slette. 

En producent der har førertrøjen på her er LG, der på LG G2 lader os slette en del af de preinstallerede applikationer.

Herunder kan du ihvertfald se resultatet af undersøgelsen og bemærk at der kun er tale om 16 GB versioner.

Har du problemer med for lidt hukommelse kan du altid spørge om hjælp i Androidernes forum.

mobil lagerplads

Kilde

(16) kommentarer
 1. Men siden at samme historie har været oppe og vende på næsten samtlige tech sider så må der jo være noget om snakken for ellers er der jo ikke nogen historie i det?

 2. Der jo stadig væk det som der loves på pakken. Kan virkelig ikke forstå det skulle Være et problem at der er installeret et OS samt programmer på mobilen ville i Heller have et rent android uden en rar brugeroverflade og dette vil jo også tage af de gigabyte på telefonen. Samt mange som så ikke ville kunne finde ud af at lave det til som der er nu eller måske en helt tom uden noget som hekst I kunne jo også bare spørge om hvor meget fri plads der er på mobilen når i er ud at kigge på den eller selv kigge efter det

  1. @dreamtime jeg er med dig. der er intet underligt i det her og jeg er helt målløs over den reaktion der er her :-* :-*

   1. Jamen er det ikk bar fordi nogen ved noget om det og andre gør ikk? jeg ved jo godt at systemet tar noget plas men det er der sikkert mange der ikke gør måske?

    1. så du mener altså at man skal sælge mobiler uden Os systemer og programmer, fordi det vil være nemmer for folk?

 3. Li meget hva i sier så er det helt forrykt at der på æsken står at mobilen kommer med 16 GB for det er der jo ikke til rådighed. nogen mener så at det burde vi hvide men langt fra alle dem der køber mobiler har så meget indsigt i tingene.

 4. Det er da at forvente, man kan da tænke sig til at der er et OS på samt div. programmer installeret på mobilen.
  Det er da det samme vis du køber en pc med Windows, så kan du jo godt tænke dig til, at det har taget af dem samlede mænge gb, som der er på pc’en ikke?

  1. det kan du måske og det kan jag da osse men nu er det jo ikke alle der ved det. tror da ikke at haldelen af dem der køber en ny mobil aner at de skal trække 60 procent fra i hukommelse 😳

   1. Jeg har selv stået som nybegynder i Android og købt en tablet der ikke havde hvad jeg regnede med og derfor kunne jeg ikke have alle mine spil på den 8) så tag jer dog sammen mand

 5. agreed det er helt forrykt at de må oplyse til slutbrugerne at der er 16 gb og så er der kun omkring 11 😛

 6. fandme da ikke i orden at der står at der er 16 gig og så kommer man hjem med sin nye mobilos og finder ud af at der kun er 10 gig tilbage 🙁

Skriv kommentar
account_circle
email