PowerAMP

 PowerAMP til Android er en af de mest eftertragtede musikafspillere du kan finde på Android market. Jeg har glædet mig til at lave en anmeldelse af denne app, for at se om den er noget værd.

Du er garanteret ikke tilfreds med lyden på din Android mobiltelefon når du skal se film, eller høre musik (medmindre du har en HTC Desire HD). PowerAMP skulle efter sigende være en af de bedste Android apps, når det drejer sig om at erstatte den manglende equalizer i din mobil. Du kan prøve app`en gratis i 15 dage (længere nede i den første downloadsektion), og du kan få den som betalings app. Den fulde version er et plugin der annulerer de 15 dages prøvetid, så du må ikke afinstallere gratis versionen, da du uden den ikke kan bruge musikafspilleren.

Imens jeg husker det, så viser PowerAMP albumcovers. Grunden til at du ikke kan se det på screenshots`ene, er at sangene ligger på SD kortet, og det er “unmountet” når jeg tager screenshots.

Funktioner og indstillinger: 

Som sagt er PowerAMP en musikafspiller, og en fed en af slagsen. Interfacet er ret pænt, og det er de forskellige widgets også. Det vigtigste element er equalizeren der byder på mange muligheder. En fed detalje er at man separat kan skrue op og ned for henholdsvis bass og treble via drejeknapper. Sammen med den 10 båndede equalizer er det en rimelig funktionel app.

Et tryk på menu giver følgende muligheder:

 • Sleep timer (hvornår skal der slukkes)
 • Startup screen (hvilken standardskærm)
 • Theme (skift temaer)
 • Bestem hvilke mapper du vil bruge
 • Sorting (sortering af dine mapper)
 • Auto advance settings
 • Scrobbling
 • Lock screen options (widget on/off)
 • Look and feel (tweak UI)                                
 • Headset options
 • Bestem funktion ved klik
 • Album art options

Der er 4 widgets at vælge imellem, og du kan få en widget til din lockscreen hvis du vil det også. Du kan selv bestemme om du vil se albumcovers eller ikke. Nu imens vi er ved albumcovers, så en fix funktion er, at du kan give PowerAMP tilladelse til at hente de covers du mangler. 

PowerAMP understøtter også “scrobbling”. Det kan du benytte ved hjælp af f.eks Scrobble Droid. Det er en app der overvåger den musik du hører, og sender imformationerne videre til Last.FM. Baseret på det musik der bliver hørt rundt omkring på folks telefoner, bliver det så anbefalet til Last.FM. 

Du har mulighed for at bestemme rigtig meget, med hensyn til hvordan PowerAMP skal opføre sig og se ud. Musikafspilleren virker også i landscape mode.

Du kan tilføje sange til afspilningslister rimeligt nemt, og du kan sortere din musik efter kunstnernavn, album osv. 

Brugervenlighed: 

Brugervenligheden er i top her. Det at du selv kan bestemme hvad der skal ske når du trykker på den og den knap, er et stort plus. En anden ting er at du kan vælge at have en widget (med eller uden albumcover) på din lockscreen. Du kan også selv bestemme hvilken skærm du vil poppe ind på når du åbner app`en. Ved at trykke på menu, får du mulighed for at enten tilføje sangen du er ved at høre til en afspilningsliste, eller bruge den som ringetone.

Du kan vælge en widget (2 x 4, 1 x 4, og 4 x 4) hvor du både kan hoppe frem i sangene, skifte album osv.

Det er også nemt at justere lyden, hvilket foregår med fingrene. Du kan gemme dine lydinstillinger.

Praksis: 

Der har intet været i de uger jeg har haft PowerAMP nede på min Android for at lave anmeldelsen. App`en har ikke haft et eneste forceclose, eller noget i den retning.

Det at kunne hente albumcovers er faktisk en ret fed funktion. Du skal dog ikke forvente at den kan finde alle de kunstnere du har. På min DHD har jeg “50 greatest rocksongs”, et opsamlingsalbum med nogle (kun nogle), af de gode klassikere. Jeg har aldrig haft noget albumcover til dette album, eller mappe er det jo nu. Efter at have slået “må gerne hente albumcovers” til, er der pludselig cover til halvdelen af sangene. Da jeg skulle afprøve funktionen, sad jeg og kiggede efter download-pilen oppe i rullegardinet. Den åbenbarede sig dog aldrig for mig. Det er sgu iorden. Lige netop i dette øjeblik har jeg albumcovers til samtlige W.A.S.P-sange jeg har på mobilen.

Når du hører musik, og surfer på nettet, er det nemt at hive statusbaren ned og tilgå PowerAMP den vej. Den widget du kan smide ud på din lockscreen er også praktisk, da du ikke behøver at gå ind i telefonen for at skifte sang eller album. En ekstra lille fed detalje er, at du kan benytte statusbaren på din lockscreen, også imens din musik er på pause. Det er nemt og hurtigt hvis du sidder i bilen, og enten har en DHD ( der har du de sidste 8 åbne programmer liggende),  har installeret App launcher, eller Barcontrol. Hvis du vil have mulighed for selv at bestemme hvordan din lockscreen skal se ud, så prøv Widgetlocker.

En ting mere (ja, der er mere), er at hvis du som mig bruger høretelefoner, pauser PowerAMP (hvis du ønsker det) musikken når du unplugger, og begynder igen når du isætter stikket. Det samme med A2DP. Dette er måske små ting, men i dagligdagen er det faktisk praktisk.

Start med at hente prøveversionen lige nedenunder: 


AndroidMarket_ikon_50  PowerAMP Music Player Android market
Android_market_PC  PowerAMP Music Player Android market 
appbrain_ikon_48  PowerAMP Music Player Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon/Tablet: 

Poweramp_QR


Konklusion: 

Hvis du har en HTC Desire HD, skal du kun hente PowerAMP hvis du vil have alle de muligheder default afspilleren ikke giver dig, som de fede widgets osv.  PowerAMP kan ikke give dig en bedre lyd, end den der er på din HTC desire HD i forvejenDu kan selvfølgelig justere noget mere med equalizeren, men jeg har prøvet og prøvet. Konklusionen blev, at det der ligger i HTC Desire HD ikke kan overgås af PowerAMP.

Angående widgets, så kan jeg ikke undvære de widgets der kommer med PowerAMP, efter at have brugt dem i et stykke tid. PowerAMP er ikke den store strømsluger, og ligger og kører i bagrunden som en service, når den ikke er i brug.

Alt i alt behøver jeg ikke skrive mere. Efter min mening får du ikke en bedre musikafspiller-app til din Android mobiltelefon end denne. Den har klaret at komme med på listen over de bedste Android betalings apps. Lad mig høre hvad du synes om PowerAMP? Hvis du bruger en anden afspiller, hvilken bruger du så?

Min vurdering: 4/5

Testet version: 1.0

APP2SD (hvis du benytter dig af dette virker widgets måske ikke). 

Android-penge  Cirka 28 kr.

AndroidMarket_ikon_50  PowerAMP full version Android market
Android_market_PC  PowerAMP full version Android market 
appbrain_ikon_48 ikke indekseret

Eller scan koden med din Android mobiltelefon/Tablet: 

Poweramp_full_version_QR


Poweramp_ny2 Poweramp_ny1
Poweramp_Android_3 Poweranp_Android_4

Brugervurdering af Poweramp:  

(13) kommentarer
 1. Tak for en god anmeldelse. Jeg har fornylig købt power amp til min DHD – men jeg KAN ikke finde ud af, hvordan jeg ‘giver tilladelse til’ at den må hente covers til mine sange, og i min google jagt på en ‘how to’, er jeg stødt på denne anmeldelse … hvor du også skriver, at dét er en super fed mulighed. Kan du lokkes til at fortælle (på den detaljerede måde) hvordan jeg gør dig kunsten efter? Synes nemlig, at jeg har ledt og ledt uden held 🙁

  1. Selvfølgelig 😆 Du går ind i poweramp.Nu trykker du på menu. Nu scroller du ned til “Album art option”. der går du ind og sætter hak ved “download album art”. Husk at have nettet tændt. velkommen til.

 2. Hejsa Kasper, og tak.
  Mener at jeg har haft den nede. Man kan synce med iTunes og se videoer osv (hvis jeg husker right). Den virkede også okay faktisk.

 3. OK har findet den. Der var 2 widget gemt en 4×4 og 4×2 i samme widget, så skulle lige slide i udvælgelseproceduren også var den der.

 4. Jepper. Hold fingeren på et sted hvor der er plads til den. Tryk “tilføj widget”. Scroll til du kommer til “musik”. Du skal vælge den fra HTC.

 5. Kan man i DHD (uden poweramp) have en 4×2 widget til musik?

  Jeg har valgt ikke at bruge “penge” på PowerAmp. Så meget musik freak er jeg ikke 😳

 6. Hejsa. Tak for info, det vidste jeg ikke, med cover downloader. Mener du widgets Poweramp? For jeg har mulighed for 4×2 med cover på min Desire HD?
  Jeg bruger også normalt PC højtalere som du gør, men når man har en Desire HD, synes jeg ikke at Poweramp er nødvendig (lovmæssigt set).

 7. Hvis man “kun” mangler cover download findes denne i Market: Cover Art Downloader.

  Syntes det mest interessante er widget da man i Desire HD kun har valget mellem 4×4 (fuldskærm) eller 4×1 (en linje) widget.

  Personlig høre jeg mest musik gennem PC højtaler (Ikke gennem PC’en, men direkte fra phone til højtaler).

 8. Hej Peter. Rigtig god tanke. Når man kun har 147 mb ROM til apps, så er det rart at vide. Hvis der er flere guldkorn tilbage i pakken er de velkomne 😆

 9. God anmeldelse og et godt program.
  Synes lige at der skal nævnes at programmet ikke kan installeres på hukommelseskortet, det fylder en del på telefonens hukommelse. (Desire)

Skriv kommentar
account_circle
email