Nexus 7 og Nexus 10 får nu Android 4.4 KitKat

Nexus 7 og Nexus 10 (Wifi fra 2012 og 2013) vil snart kunne opdateres til Android KitKat. 

Udrulningen af Android 4.4 til Wifi-udgaven af Nexus 7 og Nexus 10 er påbegyndt, så nu er det blot et spørgsmål om tid før vi kan opdatere herhjemme.

Sidder du med en Nexus 4 eller en Nexus 7 med mobil data, vil opdateringen også snart komme til dig.

Android 4.4 er den seneste offentlig tilgængelige version af Android, og du kan læse mere om Android 4.4 i vores mini-test af Google Nexus 5 der var den første smartphone der blev lanceret med denne version af Android.

Det er sådan at de enheder du kender som Nexus-enheder, alle er lavet af Google og i samarbejde med en producent, normalt for at vise en ny version af Android frem (Android blev opkøbt af Google for flere år tilbage).

F.eks er førnævnte Nexus 5 lavet af LG, ligesom at Nexus 4 også er produceret af LG. 

Det betyder for os slutbrugere, at vi der har en Nexus vil modtage de nye versioner af Android før alle andre, netop fordi at de kører ren Android. Hvis du f.eks køber en Samsung Galaxy S4, en Sony Xperia Z1, eller en LG G2, så har producenten lagt deres egen brugerflade ovenpå Android, så når Google frigiver til producenterne skal de først have det hele tilpasset, hvilket igen betyder at det tager længere tid.

Dette er da også grunden til at så mange foretrækker at købe Nexus-produkter.

Du kan se det oprindelige indlæg på Google +, og husk at følge AppsAndroid.dk på Google + også.

(9) kommentarer
 1. Men når Nexus 5 har den hvorfor kan LG så ikke bare også sende den til LG g2? Eller er det et dumt spørgsmål 😛

  1. Hej Franko!

   Der er ingen dumme spørgsmål… 😉

   Det er fordi LG G2 ikke kører en “ren” Android. Der er lagt LG’s egen version af Android på i stedet.

   Det betyder, at LG først skal have lagt sin egen brugergrænseflade ovenpå KitKat (og teste den!), før de kan rulle den ud til G2.

   LG Nordic har i øvrigt ved lanceringen af Nexus 5 lovet, at der kommer en udmelding om, hvornår G2 får KitKat enten sidst i 2013 eller først i 2014 (jeg var med til presselanceringen). Det betyder jo så også, at der nok går nogle måneder efter udmeldingen, før den er klar… 🙁

   Håber det giver mening?

   /Christian

    1. Den virkede som en fed tlf., men den havde lidt “kvalitetsudfordringer” i samlingerne. Det var ikke så imponerende.

     Du kan læse mine førstehåndsindtryk på http://www.hoelgaard.com, hvis du vil vide lidt mere. Der opdaterer jeg også, når jeg får en til test – om kort tid forhåbentlig! 😉

     /Christian

Skriv kommentar
account_circle
email