Mobilsnak under graviditeten kan være farligt

En ny undersøgelse hvori over 28.000 danske børn har medvirket, viser at elektromagnetisk stråling fra f.eks mobiltelefoner kan være farligt for fosteret i maven. 

Det er University of California der står bag undersøgelsen, og deres analyse viser at børn hvis mødre snakkede i mobiltelefon imens de var små eller stadig lå inde i maven, senere i livet fik adfærdsvanskeligheder.

Grunden til at det er farligt for de små pusser, er at hjerneskallen på små børn er meget tyndere end hos os voksne.

Der er i undersøgelsen taget højde for ting som f.eks rygende forældre osv, og resultatet blev at der var en klar sammenhæng imellem moderens mobilforbrug under graviditeten, samt mens barnet var spæd, og så adfærdsvanskeligheder senere i livet.

Børnene, hvis mødre har snakket i mobiltelefon under graviditeten eller imens barnet var lille, havde 40% større chance for at få adfærdsvanskeligheder senere i livet, og tallet nåede helt op på 50% hvis børnene selv snakkede i mobil.

 – Babybump – hold styr på din graviditet

Endvidere kan stråling fra mobilen føre til ADHD (så ved vi hvorfor mor…tsk tsk), og et forskningsprojekt der har fulgt 2000 børn viser at mobiltelefoni kan give større risiko for ADHD.

Via Mobilsiden.dk 

(2) kommentarer
  1. jo det har den da. da vi fik vores førstefødte for 5 år siden var der også snak om præcis det samme 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email