Nexus 4, Nexus 7 og Nexus 5 får Android Lollipop via OTA i Danmark

thumb nexus-5

Android 5.0 Lollipop begynder så småt at lande på produkter i Danmark. 

Siden Google lancerede Android L, og måneder senere offentliggjorde at Android L blev til Android 5.0 Lollipop, er det denne version af Android som er mest eftertragtet og den nyeste offentligt tilgængelige version af Android.

Netop det at være sikker på at få den nyeste Android-version, og det som nogle af de første, er et af salgsargumenterne for køb af Nexus-produkter der bliver opdateret direkte fra Google selv.

Grunden til at produkter fra f.eks HTC, Asus, Samsung og Sony ikke bliver opdateret lige så hurtig er at producenterne først skal tjekke om det kører som det skal med deres egen brugerflade oven på Android.

Producenterne er dog igang og herunder kan du se lidt om hvad de forskellige producenter har af planer.

 – LG G3 får snart Android 5.0 Lollipop

 – Android Lollipop og Galaxy S5 – Samsung gør fremskridt

 – Hvilke HTC smartphones vil modtage Android 5.0 Lollipop?

 – Android 5.0 Lollipop kommer til samtlige Sony Xperia Z produkter

Android Lollipop til Nexus 4 og 5

Imens jeg endnu ikke kan opdatere min Nexus 7 2012 til Android 5.0 Lollipop (men bare rolig, den er på vej), har flere brugere skrevet ind til os at både deres Nexus 4 og Nexus 5 i løbet af de sidste par dage har modtaget opdateringen via OTA, så hvis du endnu ikke har modtaget en notifikation i din statusbar om at der er en opdatering tilgængelig, så er den ihvertfald på vej.

Opdateret: Glenn skriver på vores Facebookside at hans Nexus 7 2012 netop har modtaget Android Lollipop.

Hvis du ikke kan vente på den kan du prøve at genstarte din enhed eller slette data i “Google Framework Services”, sidstnævnte kan dog medføre lidt bøvl.

Du kan læse mere om hvad Android Lollipop bringer med sig af nye funktioner i en tidligere artikel.

Android Lollipop er som alle de forrige versioner af Android opkaldt efter søde sager, samt i alfabetisk rækkefølge.

F.eks hed den første Android version “Alpha” (1.0), den anden hed “beta” (1.1), den tredje hed “Cupcake” (1.5), den fjerde hed “Donut” (1.6), den femte hed “Eclair” (2.0 – 2.1), den sjette hed “Froyo” (2.2 – 2.2.3), dernæst kom “Gingerbread” (2.3 – 2.3.7), der blev efterfulgt af “Honeycomb” (3.0 – 3.2.6), og “Ice Cream Sandwich” (4.0 – 4.0.4), og senere “Jelly Bean” (4.1 – 4.3.1) og “KitKat” (4.4 – 4.4.4), og nu “Lollipop” (5.0), som er den nyeste offentlige version af Android.

Tak til Michael Petersen og Kim Munch

(6) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email