Hvordan får jeg mere hukommelse på min Android

Er du ved at løbe tør for plads på mobilen kan det hjælpe at tømme din cache eller flytte nogle apps til SD-kortet.

Har du en Android mobil hvor producenterne har været lidt nærige med hensyn til hvor meget hukommelse de har smidt ind i telefonen, så kan denne guide måske hjælpe dig. Den plads hvor du installerer apps kaldes ROM. I mobiler som HTC Desire, HTC Wildfire S, og Samsung Galaxy Ace, er der ikke over 150 MB ROM. Det vil sige at du får din hukommelse fyldt hurtig op, selvfølgelig afhængig af hvor meget du surfer og henter apps.

Der findes mange apps der kan gøre arbejdet nemmere, f.eks Norton utillities og Quick app clean cache. Jeg bruger sidstnævnte og tømmer min cache med et enkelt klik. Den lange vej er at gøre det manuelt:

  • Tryk på menu.
  • Indstillinger.
  • Programmer.
  • Administrer programmer.
  • (du kan trykke menu og sorter efter størrelse). Find den app du vil tømme cachen på og tryk på den.
  • Nu kommer du ind (se billede nedenunder, tryk for at forstørre), og kan nu trykke på ryd cachen.

 

Tm_cachen_p_Android_1

En anden ting du kan gøre er at flytte de apps der tillader det til dit SD kort. Jeg har været ved at lave en liste over hvilke Android apps kan installeres på SD kortet, det kunne være der var nogle for dig med lidt hukommelse…i telefonen. Her findes der også mange gode apps der kan gøre arbejdet lidt lettere, jeg bruger SDmove app. De apps der kan flyttes har en betegnelse/forkortelse, nemlig APP2SD.

Den manuelle metode er nøjagtig den samme som beskrevet ovenover, blot skal du trykke på flyt til SD (se billede nedenunder):

Flyt_apps_til_SD

Disse tips kan bruges på alle Android mobiler og tablets der kører med Froyo (Android 2,2) og derover.

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email