Hvad kommer der til at ske med Android?

Google har købt Motorola mobile. Det giver Google en god portion patenter, samt muligheden for selv at lave hardware…ligesom Apple gør ved deres produkter. Spørgsmålet er om det er en fordel?

Google`s hjertebarn Android har vokset sig stor, og Android er nok efterhånden et af de/ måske den bedste investering Google har lavet. For at tage en ting mange sikkert ikke tænker over, så alle de millioner der hver dag Googler efter nye Android apps eller Android mobiler, der tjener Google stort på reklamer. Ude på Google har de Adword og inde på hjemmesiderne har de Adsense.

Jeg blev en Android fanboy for godt et år og 8 måneder siden, og jeg har med glæde fulgt den vækst og udvikling der ligger til grund for det vi i dag har på vores mobiler og tablets.

For nogle uger siden opkøbte Google inc. Motorola mobile, en investering som alle mente havde noget at gøre med de 17.000 patenter Motorola lå inde med. Hvis i har fulgt lidt med i nogle artiklerne om Apple vs Samsung, så ved i at meget af det handler om at have de rigtige patenter. Efter opkøbet proklamerede diverse mobil-producenter at de støttede op om købet. Alligevel går HTC med tanker om at købe deres eget styresystem, og Samsung er begyndt at arbejde ekstra hårdt for at få deres Bada på benene. Disse tiltag vidner om at de forskellige producenter ikke er sikre på hvad der vil ske med Android i fremtiden, og måske et hint til Google om at komme med nogle forsikringer om hvad der vil ske/ikke vil ske.

Det kommer naturligvis ikke til at ske, men tænk hvis Google gjorde ligesom Apple…..selv lavede software, hardware, og hvis du ville have den næste Google Nexus S, skulle det være en “Motorola”. Denne artikel er blot tankemylder, oplæg til debat eller måske bare for meget Guiness på den Irske.

Hvad tror du? kan HTC bruge Android på samme måde som nu om 5 år, eller bliver Android det nye Apple?

(9) kommentarer
 1. Helt enig med Flemming…
  Til gengæld tror jeg bare, at der går ikke langtid før at Windows 8 erobre andele! Jeg så tidligere idag (Tv beep) vise den kommende Windows 8 tablet frem og den kommer virkelig til at sparke røv 8) Ja, den gad jeg squ godt eje 😉

 2. IMO så:

  1: Købte Google Motorola for at have nogle patenter at trække de andre rundt ved næsen. ie sagsøger du os over brud på det her, så sagsøger vi dig for brud på det her etc.

  2:
  For at have EN producent til deres egen GooglePhone med Stock Android, istedet for at skal bejle til de forskellige producenter for at få en “telfon”.

  3:
  Så tror jeg personligt at ting såsom Symbian, Bada etc er død om gange få år. Eller er reduceret til en meget lille andel af markedet der kun rammer bestemte nicher.

 3. Enig med Guldager. Havde ikke lige tænkt over det, men tror faktisk at du får ret i rækkefølgen også. Windows ender med at blive større end iOS.

 4. Jeg tror ærlig talt Google har købt Motorola for at have en fast producent af deres Nexus, og så ellers lade motorola kører deres eget ræs. (Patenter er MEGET vigtige i dag)

  Og det med at Android er væk om 5 år. Den skal du længere ud på landet med. Om 5 år er der kun 3 mobile styresystemer, iOS, Windows Phone 7 og Android, og tror som Høy siger at Android også bliver smidt i andet end Smartphones og Tablets, da det som sagt er open-source. Og derfor tror jeg netop at Android bliver det største mobile OS efterfulgt af Windows og iOS i bunden (da Windows kommer på flere forskellige mobiler og iOS kommer på 1, måske 2, typer af mobiltelefoner af gangen.

 5. Jeg tror det kan gå begge veje…
  Enten dominerer Android eller også forsvinder de…

  Jeg tror Google har købt Motorola for at kunne lave egne mobiler med enkelte fordele og et barberet styresystem (a’la Chrome browseren) så der ikke er så mage stock funktioner/apps, men kun det nødvendige. For at kunne distancere sig fra “konkurrenterne”.

  Lidt i stil med “alle har android, men vores har ikke en skal som f.eks. HTC Sense eller Samsung Touchwiz”

  Nøgen Android. Hvad siger I? 🙂

 6. @mathiasen: hvad siger du da…nu får jeg næsten kaffen galt i halsen jo. Om fem år tror jeg faktisk/håber at Android sidder i biler, kaffemaskiner og brødristere, og så kan de kommunikere med hinanden.

 7. Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg DESVÆRRE ikke Android findes om 5 år.
  Det er svært at spå om sådan noget, der var nok ikke nogen der havde spået et open source styresystem til mobiler ville blive så stort for fem år siden.

Skriv kommentar
account_circle
email