Samsung har kopieret Apple – Samsungs tablets forbydes i Tyskland!

Apple har vundet første omgang i den juridiske “krig” mod Samsung!

Samsung har ved retten i Düsseldorf fået dom for, at plagiere Apple iPad.

Samsungs Galaxy Tab 10.1-tablet er dermed forbudt på det tyske marked.

Begrundelsen lyder, at Samsung har brudt Apples ophavsret ved at replikere Apple iPad’s design. 

Plagiat eller useability-design der kun kan gøres på en måde? Det afgør læserne af denne artikel, samt forbrugerne. Men i denne sag er domstolen jo over alle andre – “Alle er lige for loven”, som der står over Østre Landsret.

Døm selv:

Dommer Johanna Brueckner-Hoffmann udtaler:

“Der er “et klart indtryk af lighed” mellem de to produkter – for eksempel i den “minimalistiske, moderne” form begge produkter har med deres tynde skærme og runde hjørner”.

Forbuddet omfatter pt. kun Tyskland.Retten ville have forbud Samsungs tablets i hele EE, men da Samsung er sydkoreansk er det svært for retten at opnå et egentligt forbud i europa.

Apple har ingen kommentarer til dommen. Samsungs derimod er skuffede over rettens afgørelse:

” Vi er skuffede over dommen og mener, at den alvorligt indskrænker forbrugernes valg i Tyskland. Samsung vil aktivt og omgående appellere dommen for at beskytte vores rettigheder”, udtaler Samsung

(4) kommentarer
  1. Hold kæft nogle manipulerede dommere. Du kan ikke tage monopol på afrundede hjørner.. Du kan jo heller ikke tage monopol på, at en bil skal have et rat. Håber det bliver nogle mere teknisk orienterede dommere næste gang.

  2. I øvrigt skærer tablest hul i covers og gør pænt ondt uden afrundede hjørner. Min touch vejrstation har også afrundede hjørner og er i hvid design med blåt lys 🙂

  3. Touch-computer skærme til PC-brug har også afrundede hjørner. Skald e så forbydes, fordi jeg kører Android til PC på computeren og har en touch-skærm?

  4. Tja samsung i kan også ændre designet det burde ikke være så svært der er blandet andet mulighed i at afrunde hjørner mere men man kan også afrunde dem mindre, De kan lave mobiler som ikke ligner de andre modeller så det burde jo ikke være svær for dem at ændre en tablets udseende udseende men det er jo så også letter at kopier andres ideer

Skriv kommentar
account_circle
email