HTC indsamler data fra Android

Androidpolice har fundet ud af at HTC indsamler data fra HTC Android mobiler med nyere version af HTC Sense i U.S.

Det kører over hele internettet, og jeg har modtaget op til flere mails fra brugere der er nervøse for at deres nye HTC Sensation, eller deres kommende HTC Rhyme er en dødsfælde. Og selvfølgelig skal vi passe, og det er rigtig fint at i skriver til mig hvis i er i tvivl om noget. Det er ikke altid at jeg har bedre mulighed for at komme til bunds i en sag end i har, men jeg prøver gerne.

I kan læse hele opklaringsarbejdet ved Androdpolice.

Først og fremmest drejer det sig selvfølgelig ikke om at HTC er onde og vil have verdensherredømmet, og for det andet ser det umiddelbart ud til at det kun er i U.S Android mobiler. det lange af det korte er at HTC indsamler:

  • IMEI og telefon ID.
  • Dit konto navn.
  • Din placering.
  • Telefon numre fra din opkaldslog.

Det er vel lidt individuelt hvad man synes, om det er for privat eller ej…..

Android i sig selv er ret godt beskyttet. Hvis ikke du giver en app lov til at læse bestemte data kan den i teorien ikke gøre det. Dette er grunden til at det er vigtigt at læse hvilke tilladelser de apps du henter fra Android market forlanger får at virke.

Problemet er så at dine data bliver lagret lokalt, og ikke skal hentes fra systemet, og dette gør at det er muligt for visse apps at læse den data. Dette er alvorligt, og HTC skal have det fikset……har du noget viden som jeg ikke har eller har overset, smid en kommentar….som sagt ser det lige nu ud til at det kun er i U.S, og jeg er sikker på at HTC snart kommer med en update der fixer problemet.

Selvom meningen er meget bred om det er nødvendigt eller ej, mener jeg at du burde have en Android antivirus app installeret, nu da vi er ved emnet.

Skriv kommentar
account_circle
email