Google Håndskrift – nyt tastatur med dansk tale til tekst understøttelse (hot)

thumb google-tale-til-tekst-dansk

Google har lanceret et nyt tastatur til Android der virker.

Google har netop lanceret et nyt gratis Android-tastatur der understøtter dansk tale til tekst. Tastaturet går under navnet Google Håndskrift, og navnet kommer af at du istedet for at bruge et tastatur med bogstaver og tal, kan skrive med din finger eller en pen.

Det betyder at der ikke er noget tastatur, men en stor hvid flade hvor du altså kan vælge enten at skrive en tekst, som ordbogen herefter genkender rigtig godt, eller du kan vælge at indtale teksten med din stemme.

 – Oversæt tekst via kameraet

Sidstnævnte funktion er i mine øjne den mest spændende, og jeg har netop nu både afsendt SMS´er og en enkelt mail ved brug af Google Håndskrift og dansk tale til tekst.

Opdateret: Efter 3 dages brug har jeg lært at der lige skal holdes lidt øje med teksten da der en gang imellem godt kan glippe et enkelt ord.

Til trods for at det nok er for tidligt at sige allerede nu hvor godt det virker, så er jeg imponeret over hvor let den genkender de danske ord og får dem fra min mund og ned på “papiret”.

Er du mere til håndskrift kan Google Håndskrift både genkende store og små bogstaver, og dette er klart et tastatur du skal tjekke ud.

Under tasttaurets indstillinger kan du bestemme hvor mange millisekunder der skal gå før tastaturet benytter det ord du er ved at skrive og har ordbogen genkendt ordet laver den selv et mellemrum. Du har dog en mellemrums-tast nederst hvis dette bliver nødvendig.

Tastaturet understøtter i alt 82 sprog og der er også både smileys og emojis at gøre godt med.

Du kan hente tastaturet via Google Play og du kan bruge det på både smartphones og tablets.

 Skrive SMS via stemmen

Screenshot2015-04-17-10-03-

(5) kommentarer
  1. Hej. Fed mulighed, dog skal man lige se efter hvad den har skrevet. Aktiver tale input, tryk på globus og i indstillinger ændres primært sprog tale til tekst.
    Håber det lykkedes.

  2. Total i orden tastatur. stod lie og sendte kæreste en sms imens jeg stod på bussen via mit headsæt det er nok 4 gange hurtigere at tale end at skrive med normalt tastatur 8)

Skriv kommentar
account_circle
email