Nu kan du oversætte tekst med Google Oversæt via mobil-kameraet

thumb google-translate-kamera

Nu kan du oversætte f.eks artikler i aviser blot ved at knipse et billede med kameraet i din smartphone. 

Google opkøbte for noget tid tilbage (midt i 2014) WordLens der kan oversætte tekst på f.eks vejskilte ved at knipse et billede af vejskiltet med kameraet på din smartphone og herefter fremhæve teksten.

Den samme funktion er netop blevet tilføjet i den seneste opdatering af Google Translate aka Google Oversæt, og det betyder at du kan oversætte næsten hvad som helst, lige fra vejskilte til menukort til artikler i aviser osv.

Hvordan virker Google Oversæt?

For at oversætte skal du hente Google Translate via Google Play og installere på din Android smartphone eller tablet.

Når du herefter åbner Google Translate kan du selv bestemme om du vil oversætte via håndskrift, via tastatur, via tale, eller ved at tage et billede med dit kamera.

 – Lær sprog med Duolingo

I menuen øverst til højre kan du derudover få oversat dine SMS`er og downloade sprog således at du ikke behøver at have forbindelse til internettet når du skal oversætte. Du kan altså bruge Google Oversæt offline.

Jeg har hurtigt testet den nye funktion af på billedet herunder, og du kan gøre det samme. Teksten er skrevet på portugisisk så du skal altså oversætte fra portugisisk til dansk og du kan læse længede nede i artiklen hvad resultatet blev.

Når du har taget et billede skal du fremhæve den tekst du vil have oversat ved at køre din finger hen over teksten.

Oversættelsen blev: “ADVARSEL OMRÅDE denne farlige piratfisk”.

Dette giver ikke noget mening i sig selv, men jeg tror at vi alle godt kan forstå hvad skiltet er til for, nemlig at advare imod at der er piratfisk i denne sø.

Oversætter du til f.eks engelsk bliver resultatet bedre.

 – Opret nemt et offline kort i Google Maps

Så der er stadig lidt vej endnu til at oversættelserne er helt korrekt, men efter at have prøvet med lidt forskellige sætninger er jeg kommet til den konklusion at det i det mindste virker så godt at jeg godt kan anbefale at i bruger Google Oversæt når ferietiden er over os.

 – Nokia Here Maps finder vej til Google Play

Sidder du på en restaurant eller skal spørge om vej kan du bruge stemmefunktionen der oversætter med det samme, og du kan hurtigt skifte sprogretning så både du og den spanioler du står og snakker med, kan få oversat hvad i siger.

translate-android

Tak til Keld Daugaard for tippet.

(3) kommentarer
  1. jeg brugte den til at oversætte en sæning i en film på pornhub, og så virkede det kræft edme

Skriv kommentar
account_circle
email