Google Pixel 3 rygter: Hvad kan vi forvente?

Googles ”Pixel” serie er til Android hvad mange vil sige iPhone er til Apple. Googles svar på den perfekte Android – hvor software og hardware går op i en højere enhed.

Google har dog også, de senere år, taget seriøse skridt mod toppen af tronen hvad angår Android, men salgsmæssigt når Pixel-telefonerne stadig ikke producenter som Samsung til sokkeholderne. Traditionelt har Pixel (og tidligere Nexus) været en favorit hos teknologientusiaster og deslige, men Google håber på at kunne indlemme det bredere publikum med den kommende 3’er.

Sidste års topmodel – Pixel 2 XL – fik store roser med på vejen af en bred skare af tech-reviewers verden over, specielt for enhedens kamera. Med en topplacering på det anerkendte DxOMARK-medie, som vurderer billed- og videokvalitet på kameraer, fik mange øjnene op for hvad hardware og software kan udrette. Også den mere almindelige brugere, hvis man kan bruge det begreb.

Hvad Samsung, HTC, Huawei, etc. skulle bruge 2 eller 3 linser til, kan Google med en enkelt, pga. avancerede algoritmer i billedbehandlingen. Med koncernens overtagelse af HTCs smartphone-afdeling, burde vi se forbedringer på både kamera og lyd-delen.

Da Google, som mange andre mobilproducenter holder kortene tæt på kroppen når det kommer til næste iteration af deres flagskib, ved vi stadig ikke noget med sikkerhed, men baseret på tidligere år, rygter og sund fornuft (hæhæ), kan vi snuse os frem til hvad vi kan forvente.

[Opdatering 31. august]

På nuværende tidspunkt er stort set ALT blevet leaket omkring den kommende Pixel 3 XL (den store model).

Jeg så en video fra MKBHD forleden hvor han sagde at Google, når de officielt lancerer den, stort set bare behøver at gå på scenen og sige “jep, det var den” og så gå ned igen.

Vi ved naturligvis ikke med 100% sikkerhed at alt hvad der er kommet frem er den komplette sandhed, men det hele virker ret plausibelt, hvis du spørger mig. På nuværende tidspunkt er der udgivet flere videoer med folk der har 3 XL’eren i hånden.

Lewis, fra Youtube kanalen Unbox Therapy, har sammenfattet de bedste og den anbefales at tage et hurtigt kig på:

DESVÆRRE ser det ud til at den gigantiske “notch” i toppen er en meget virkelig del af den kommende super-Android, så dem der vælger at importerer (hvis altså Google følger tidligere års trend ved ikke at sælge direkte her i DK) skal “se ud over” (høhø) den torn i øjet. Vi kan kun håbe på den kan bortforklares med fantastisk front-højttaler, avanceret 3D ansigtsskanner, eller andre lækkerier. Vi får at se.

[Opdatering 3. august]

Vi ved nu med ganske stor sikkerhed, præcis hvor stor “notchen” bliver på den nye Pixel 3 XL — og det er ikke kønt 🙁

De fleste af os Android fanatikere ender nok med at købe den alligevel (den skal nok importeres, da Google højst sandsynligt vælger ikke at sætte den til salg via teleselskaber i Danmark), men puha… Som MKBHD siger: “Prisen vi betaler for fremadrettede højtalere er høj”

Massiv top notch på den kommende Pixel 3 XL (desværre)

[Opdatering 27. juni]

En velkendt Twitter-leaker mener der er hold i rygterne om notchen i toppen og “PhoneDesigner” har derfor lavet en rendering af hvordan det nye flagskib KUNNE se ud.

Rendering af google pixel 3 XL
Rendering af google pixel 3 XL

En bruger fra Android-developer forummet XDA Developers, har ligeledes udgivet et billede af hvad der godt kunne ligne en Pixel telefon. Det er dog ikke bekræftet at der er tale om 3 XL’eren.

pixel 3 fra XDA forum
pixel 3 fra XDA forum

[Opdatering 30. maj]

Til dem af jer, som ikke er kæmpe fan af 2018 trenden med “notchen” i toppen, ser det desværre ud til der er dårlige nyheder.

Mediet SlashLeaks bringer nu et billede af de to opkommende Google Pixel 3’ere — den almindelige (uden notch, men til gengæld stadig store tykke kanter/bezels) og topmodellen Pixel 3 XL. Og netop XL-versionen ser ud til at have en notch, som giver plads til kamera og sensorer (som set hos bl.a. Huawei’s P20-serie), men også en ret massiv bund-bezel, hvis du spørger mig.

Vi så det samme med sidste års XL og der var forklaringen at det var for at give plads til de fremadrettede højttalere, som Google er kendt for (nu med Pixel, men også tidligere med Nexus).

pixel 3 med notch i toppen
Pixel 3 til venstre og Pixel 3 XL til højre (den med “notch” i toppen)

[Opdatering: 30. april]

Koncept-renderinger er naturligvis ikke skrevet i sten for hvordan produktet kommer til at se ud, men kan vi bare lande et sted i nærheden, vil det være en kæmpe gevinst. Tjek Concept Creators bud ud, her:

Flere end to nye Pixel-telefoner?

Ifølge en rapport fra Droid Life, ser det ud til at Google arbejder på at lancere tre nye Pixel-telefoner for 2018, frem for tidligere to på et år.

Rygtet stammer fra kodenavne spottet i sidste års lækket kildekode og går på modellerne ”crosshatch”, ”albacore” og ”blueline.”

En kilde siger til Droid Life at to af enhederne efter sigende vil være ”premium” og en vil være ”high-end.” Det er endnu uklart hvad forskellen på kategoriseringerne er. Vi ved dog med sikkerhed at ”Pixel”-brandet fortsætter, efter at en Google-medarbejder har omtalt den som sådan. Omtalen blev spottet af en udvikler på XDA Developers hjemmesiden, i forbindelse med forbedringer af signalforbindelse for enhederne. Det er dog uklart om det gælder for alle tre modeller.

Sådan kunne den se ud: kant-til-kant display

Koncept-illustration af Google Pixel 3 fra Concept Creator
Koncept-illustration af Google Pixel 3 fra Concept Creator

Ifølge flere kilder vil Google Pixel 3 have kant-til-kant display og sigte efter så små kanter (bezels) som muligt. Vi ved dog ikke hvordan det faktuelt vil se ud, men mange spekulerer i at tech-giganten følger trenden med notch/indhak i toppen, som det ses hos iPhone X, Essential-topmodellen og den nye Huawei P20. Specielt også når man tager den kommende Android P’s fokus på notches, in mente.

Det bliver interessant at se hvad løsningen bliver, da man samtidig regner med fremadvendte stereohøjttalere i tråd med de forgange års versioner. Med overtagelsen af HTC mobilafdeling virker det usandsynligt at man vil skrotte muligheden for at levere en fyldig ”BoomSound”-oplevelse.

Billigere Google Pixel 3

Det ventes at Pixel 3 kommer til at konkurrere prismæssigt med flagskibene fra Samsung og Apple, men forventes også at der lanceres en billige udgave til udviklingslande og ”emerging markets”, som Indien.

Det er nærliggende at tro en billige pris vil betyde nedsat ydeevne, men vi har stadig ingen konkrete specifikationer at gå ud fra.

Forbedret kamera

Selvom sidste års Pixel 2 XL, produceret af LG, stadig anses som værende et af de bedste (hvis ikke DET bedste) kamera på mobilmarkedet, takket være en glimrende optik og software til at bakke den op, så forventer de fleste analytikere en forbedring på området.

Det er uvist om Google vil følge i fodsporene af andre topproducenter af Android og inkludere mere en én linse, men det var ikke nødvendigt sidste år, så det er det måske heller ikke i år. Vi får at se.

Ny lyd – nye højttalere

Et af områderne hvor Googles flagskib altid af differentieret sig fra konkurrenterne, er på lydsiden, hvor vi de seneste mange år, har set fremadvendte højttalere. Konkurrenterne har mest fokuseret på design og display, og mange har sat pris på den bedre lyd det giver, når lyden rettes direkte mod dine ører, fremfor at blive skudt ned mod håndfladen.

Designmæssigt giver det naturligvis udfordringer i forbindelse med kant-til-kant display, men med indlemmelsen af udviklingsholdet fra HTC, som tidligere har excelleret med BoomSound, virker det nærliggende at håbe på endnu et år med fantastisk lyd i fremadrettede højttalere.

Ny processor: Snapdragon 845

Det forventes at Pixel 3 bliver udstyret med det nyeste skud på stammen fra chipproducenten Qualcomm – Snapdragon 845 – men mere uvist er det hvor meget RAM den får. Den nuværende har 4 GB, så vi kan kun håbe på 6 GB, som endda væsentligt billigere mobiler som den nye Oneplus får.

Hvad håber du på vi får at se med den kommende Pixel 3 serie? Smid en kommentar herunder!

(1) kommentar
  1. Jeg kan simpelthen ikke vente til den rammer, men håber bare den kommer til dk. Ved godt man kan købe Pixel 2 XL gennem shops som proshop osv., men det er bare alt alt for dyrt. Jeg ved Callme har haft Nexus mobilerne til salg tidligere, så krydser fingre

    Personligt håber jeg på en bedre, og en smule større, skærm der når længere ud mod kanten. Håber på en Pixel 3 tættere på HTC end LG

Skriv kommentar
account_circle
email