Folding@Home – støt kampen imod kræft og ebola imens du sover

thumb folding-home-sony

Via en ny app kan du støtte kampen imod Alzheimers og kræft imens du sover og uden at det koster dig noget. 

Alzheimers, ebola, og kræft er nogle frygtelige sygdomme og selv vores børn har sikkert hørt om, eller kender èn, der har måtte opgive kampen imod nogle af disse sygdomme eller hørt os voksne snakke om dem.

Grunden til dette er at vi endnu ikke har de rigtige værktøjer i form af kure til at bekæmpe disse sygdomme med, men heldigvis arbejder mange forskere verden over i døgndrift på at finde et våben der er effektivt nok til at kurere de mennesker der bliver ramt af disse farlige sygdomme.

Støt kampen imod kræft og ebola

Sammen med en gruppe forskere fra Stanford University i Californien (USA) er Sony Mobile nu gået ind i kampen imod de mest almindelige sygdomme som Alzheimers, ebola, og kræft.

For at komme videre med derers forskning i proteinfoldning, skal forskerne udføre millioner af komplicerede udregninger og det er her dig og mig kommer ind i billedet.

 – Google går ind i kampen imod ebola

Via vores smartphones processorkraft kan vi nemlig være med til at løse disse udregninger når vi ikke bruger vores mobil, hvilket vil sige om natten, og ved at hente denne app via Google Play kan du selv bestemme i hvilket tidsrum din mobil kan stå til rådighed for videnskaben (læs mere under billedet).

foldinghome-android

App`en virker på alle Sony Xperia Z smartphones og tablets (samt T3, T2 Ultra, M2 Aqua), og Sony håber at gøre app`en tilgængelig til alle andre smartphones der kører Android 4.4 KitKat og derover i løbet af 2015 (tak Mikkel Lund).

Det foregår således at laboratoriets servere udsender små pakker med data (omkring 1 megabyte), og disse data bliver kalkuleret af din smartphone og bliver herefter sendt tilbage.

For at kunne bruge app`en kræves det at din smartphone er fuldt opladet og sidder i en lader og app`en kan ikke bruge dit mobile netværk, så du behøver altså ikke at være bange for at dit data i dit mobilabonnement pludselig er brugt op.

Hent FoldingHome applikationen gratis via Google play.

Samsung lancerede iøvrigt en lignende app tilbage i 2014 kaldet Power Sleep.

foldinghome-app

(7) kommentarer
 1. http://www.androidcentral.com/sony-launches-first-foldinghome-beta-app-xperia-z-smartphones

  In addition to the Xperia Z smartphones, the Folding@Home app beta can currently be used on Sony’s Xperia T3, T2 Ultra, M2 Aqua and C3 devices. The company hopes to make the app available for all Android 4.4 and higher devices later in 2015. HTC launched a similar app in February 2014.

  http://www.androidcentral.com/put-your-idle-cpu-work-htc-power-give-program

 2. Ja, den siger bare “Denne app er inkompatibel med alle dine enheder”. DHDen kører 4.4, rigtigt godt but the way 🙂
  Det kunne være sjovt at køre folding igen, havde en Pentium 100 (OCet til 166) stående for 15 år siden, der foldede proteiner 8)

 3. Sker det samme for mig, som for MikkelLund
  Får at vide af google play, at app’en kan ikke bruges på min nye og/eller gamle Nexus 7, Nexus 4, eller på min OnePlus One, som alle køre 4.4 eller nyere.

  1. @themixer, jeg vil prøve at undersøge det. Har lige prøvet på nexus 7 og det virker ikke og jeg synes umiddelbart ikke at jeg har overset noget, så jeg prøver at forhøre mig..

 4. Ifølge beskrivelsen skulle den virke på alle enheder med Android 4.4 og derover, men tak for informationen…Din gamle HTC (har iøvrigt også selv en DHD liggende i skuffen) er udelukket da den er for gammel, men Nexus 5 og 7 burde da være understøttet, ihvertflad efter hvad jeg kan læse mig frem til 🙂 virker de bare slet ikke eller får du en fejl eller hvordan?

 5. Kedeligt at google play ikke syntes den passer til nogen af mine enheder: Nexus 5 og 7 samt HTC DHD!???

Skriv kommentar
account_circle
email