Hjælp med at kurere sygdomme imens du sover med Samsung Power Sleep

thumb Samsung-power-sleep-app

Ved hjælp fra en ny app fra Samsung Electronics kan du give lidt af din mobiltelefons CPU og hjælpe forskere med at kurere sygdomme.

Samsung har i fælleskab med “University of Vienna” udviklet en ikke bare banebrydende applikation, men osse en applikation som faktisk har et godt formål (det har de fleste applikationer, jojo).

Med Samsung Power Sleep app`en installeret på din smartphone kan du nemlig donere lidt af din CPU imens du sover, så èn stor hoved-computer kan arbejde videre med at kurere f.eks kræft og Alzheimers.

Idèen er ret genial faktisk. Forestil dig at vi har en stor computer stående et eller andet sted i verden, og den computer bliver brugt til at arbejde med. Problemet er bare at den mangler kræfter.

Det er her du og jeg kommer ind. Via vores smartphones kan vi nemlig donere lidt kræfter til den store computer så den kan arbejde videre.

Når Power Sleep app`en er installeret kan du åbne den og ganske som hvis du skulle stille dit vækkeur via mobilen, kan du bestemme i hvilket tidsinterval du vil donere lidt saft til videnskaben.

Det foregår således at laboratoriets servere udsender små pakker af data (omkring 1 megabyte i størrelsen), og disse data bliver kalkuleret af dìn smartphone, for derefter at blive sendt tilbage.

Du kan se mere om Samsung Power Sleep i denne her video(pop up), og du kan hente app`en via Google Play

Power Sleep virker på alle smartphones og tablets der kører over Android 2.3.

App`en har ikke adgang til dine personlige data på telefonen, og DR. Thomas Rattei, professor ved universitet i Vienna, siger:

Power Sleep does not access personal data of any kind. What comes back into the servers, as a result of the calculation process of the individual devices, are only numerical values relating to protein calculations. It is very important to us that the process is transparent, based on a true open-source collaborative platform

Kilde 

(3) kommentarer
  1. ide er meget god, og har været til PC i mange år. Men har ikke lyst til at slide min pga af det her, tænker batteri og cpu da den faktisk bliver slidt og langsommer med tiden.

Skriv kommentar
account_circle
email