Firefox

 Firefox browseren til Android er et alternativ til den browser der følger med din Android mobiltelefon eller tablet. Firefox har nogle gode synkroniserings-muligheder hvis du også bruger Firefox på din computer.

Funktioner og indstillinger:

Firefox har et par funktioner som virkelig er fede. En af dem er at du kan oprette en konto, for derefter at synkronisere med din Firefox browser på din hjemmecomputer. Du har mulighed for at synkronisere følgende:

  • Bogmærker.
  • Adgangskoder.
  • Historik.
  • Indstillinger.
  • Faneblade.

Du opretter din konto ved at trykke på Firefox-ikonet oppe i venstre hjørne på din computer, og derefter på “indstil sync”. Nu følger du bare hvad der står. Husk at gemme den kode du får. Bagefter trykker du på menu i Firefox browseren på din Android mobil, og går til indstillinger og “tilslut sync”. Da jeg ikke er så gode venner med min bærbare disse dage, er det en kammerat der har testet denne funktion, og han siger god for at den virker, dog kan det tage op til en times tid at synkronisere.

Der er mulighed for at hente tilføjelser, lidt ligesom vi ser det ved Dolphin browser til Android. Firefox har også samme slide mulighed, hvor du slider skærmen til højre eller venstre, alt afhængig af hvad du vil opnå. I venstre side har du dine åbne vinduer og i højre side kan du tilgå indstillingerne, tilføje et bogmærke osv.

Når du trykker på adresselinjen (URL) kommer tastaturet frem til søgning, samt en undermenu med 4 punkter:

  • Alle åbne sider.
  • Bogmærker.
  • Historik.
  • Skrivebordet (sync med computer).

Du kan dobbeltklikke for at zoome og indrette teksten til skærmen.

Brugervenlighed og praksis:

Mozilla Firefox holdet har været så smarte at give dig grundig vejledning i form af tekst og videoer. Dette er et stort plus, og flere udviklere af Android apps, burde have bedre vejledning til os der køber deres programmer. Firefox er en gratis app, og det er endnu et plus.

Det er rimelig nemt at finde rundt i funktionerne, og du har et godt overblik over dine åbne vinduer i venstre side af skærmen. At hente tilføjelser er lidt ala samme måde som på computeren, og selvom du ikke er direkte nørd så er det til at finde ud af.

Firefox til Android er ikke en hurtig browser. Jeg har prøvet både på min Samsung Galaxy S 2, og derefter på min HTC Desire HD, og med det samme resultat…at Firefox ikke har travlt. Udover det er den crashet 4 gange i løbet af de 5 dage jeg har brugt den. Jeg er på internettet via mobilen 3 – 5 timer om dagen, og da jeg f.eks testede Opera mini browseren var der ikke et eneste forceclose.

Jeg har flere gange i testperioden taget mig selv i at være nødt til at skifte til Dolphin browser, simpelthen fordi at Firefox var for langsom.

Konklusion:

Firefox har nogle rigtig fede tilføjelser/plugins, og den er nem at arbejde med. Jeg kunne dog ikke finde på at bruge den som standard browser, til det er den alt for langsom og ustabil. Jeg har simpelthen ikke tålmodighed til det. Jeg vil gå så vidt at sige at hvis du har valget imellem Firefox og din default Android browser, så behold din default. Tilføjelserne, brugervenligheden, samt at den er gratis, gør dog at den fortjener en plads på listen over de 100 bedste gratis Android apps.

Hvis du har en anden mening så skriv en kommentar.

Vurdering: 3/5

testet version: 6,0

Android-penge  Gratis

Her kan du hente den gratis Android browser

AndroidMarket ikon 50  Firefox browseren 
Android market PC  Firefox browseren
Firefox browser Android QR

Tryk for at forstørre

Firefox browser Android 1 Firefox browser Android 2
Firefox browser Android 3 Firefox browser Android 4

Din vurdering af Firefox browser til Android:

(2) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email