Sådan virker fingeraftryks-læseren på Sony Xperia Z5 Compact (video)

thumb xperia-z5-compact-fingeraftryks-scanner

Se hvordan fingeraftryks-læseren på Xperia Z5 Compact virker.

Sikkerhed på vores smartphones og tablets er det nye sort, og de forskellige producenter har mere eller mindre alle deres egen form for extra sikkerhed som de tilbyder os, deres kunder.

F.eks tilbyder flere af producenterne en “find din smartphone” tjeneste i fald at din mobil eller tablet bliver væk eller stjålet.

Noget der for tiden er virkelig hot, er muligheden for at oplåse sin mobil/tablet blot ved hjælp af ens egen fingeraftryk. Denne metode er nemlig ikke blot nem at bruge (hvis den virker som den skal), men den er også sikker.

Grundet den øgede efterspørgsel for bedre sikkerhed på mobiler og tablets er producenterne derfor begyndt at implementere fingeraftryks-scannere i deres nye mobiler, og Sony har i deres nye Xperia Z5 serie også gjort dette.

I videoen længere nede skal vi kigge på fingeraftryks-scanneren i Xperia Z5 Compact, men det er den samme der sidder i produkter som Xperia Z5 og Xperia Z5 Premium.

Sony har integreret scanneren i tænd/sluk knappen som sidder på siden af Xperia Z5 Compact, og ligesom på Samsung Galaxy S6 Edge, er jeg imponeret over hvor fortrinligt den virker i praksis. Jeg har nemlig endnu ikke oplevet at den ikke godkendte mit fingeraftryk, hvilket må siges at være ret flot, og min oplevelse af fingeraftryks-scanneren er indtil kun positiv.

Følg vores Sony Xperia Z5/Compact/Premium samling på vores Google + side

Det er muligt at tilføje 5 forskellige fingeraftryk, og når du her herefter skal unlocke din låseskærm behøver du blot at trykke på tænd/sluk knappen og beholde fingeren herpå indtil skærmen bliver oplåst.

Vigtigt: I videoen viser jeg ikke dette, men jeg hiver først keypad frem for derefter at oplåse skærmen. Det er altså IKKE nødvendigt at hive keypad frem før du låser skærmen op via fingeraftryks-scanneren.

Du kan her læse/se vores unboxing af Sony Xperia Z5 Compact, eller du kan se unboxing af Xperia Z5 Compact på Youtube.

Vi er klar med en test af den nye smartphone om en uges tid.

 Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier og de bedste tips og tricks direkte på din væg – TRYK HER

 Xperia Z5 Compact – et kig på fingeraftryks-scanneren

 Xperia Z5 Compact fingerprint scanner (english)

 

(4) kommentarer
  1. Hej

    Jeg har fået mig en z5c g den er go´ 🙂
    Jeg har aldrig haft en mobil med så lang batteri levetid.
    Jeg har sat fingerscanneren på, med pinkode som back up, men selv om jeg i indstillinger har bedt den låse efter 15 sekunder, ja så låser den bare ikke. Nogen gode foreslag. Jeg har deaktiveret smartlock i fald det skulle være den der laver ballade

  2. har før haft problemer med én enkelt mobil fra sony angående at skærmen flækkede.er der problemer på z5 compact med skærmen?

Skriv kommentar
account_circle
email