Ferietips: Husk at sikre mobilen/tabletten under ferien

Smartphone-sikkerhed-til-fe

Når du tager på ferie er der et par ting du hurtigt kan gøre for at sikre dig at en langfingret person ikke får glæde af din mobil.

Efterhånden er vores smartphones så stor en del af vores liv at vi har mange filer, oplysninger, samt betalingsmåder tilgængeligt for enhver i tilfælde af tyveri, medmindre vi lige bruger 15 minutter på at sikre og beskytte den.

Vi starter ved starten, nemlig ved vores lockscreen. Vores lockscreen er det første der møder en langfingret tyv når han tænder mobilen. Jeg bruger selv Widgetlocker app der gør det muligt at skrive mine kontaktoplysninger midt på skærmen. I tilfælde af at du mister din mobil eller tablet er det rart at finderen kan kontakte dig.

Nogle Android mobiler har denne funktion indbygget fra fabrikken, men ikke alle.

Hvis du bare syntes at AppsAndroid-droiden (vi har fået en grafiker til at lave vores egen udgave) er for fed på min lockscreen kan du hente den her.

 

Screenshot_2012-07-08-14-43-46

Lås din lockscreen:

  • Oplåsning med ansigtet. Denne funktion er kun understøttet efter Android 4,0 Ice Cream Sandwich, og jeg fraråder at bruge den før Android 4,1 Jelly Bean, da der vil  komme en upodate der gør at det ikke er muligt at benytte et billede af ejermanden til at låse mobilen op. 
  • Tegn et mønster: Det er vigtigt at du husker det mønster du har valgt.
  • PIN-kode til SIM kortet. Dette mener jeg er en selvfølge, hvis ikke det er det, så sørg for at det bliver det i fremtiden.
  • Adgangskode. Kræver indtastning af en kode hver gang du skal bruge din mobil eller tablet fra slumretilstand.

For at få de her muligheder tryk menuindstillingersikkerhedskærmlås. Det kan godt svinge lidt fra producent til producent hvad de forskellige punkter hedder.

 

Screenshot_2012-07-08-14-49-32

Sæt kode på Google Play:

En af de ting der nemt kunne ske hvis din tablet eller mobil havnede i de forkerte hænder, er at tyven ville hente alle de spil og apps han kunne. Det ville ikke engang være et problem da du jo selv kender proceduren, og den er ikke anderledes for ham.

Det DU SKAL GØRE når du er på ferie er mindst at sætte en kode på din Google Wallet når du køber betalings-apps. Dette gøres ved at gå på Google Play og trykke menuindstillingersæt kode (se billede øverst i artiklen). Du vil nu have muligheden for at skulle indtaste en kode hver gang du skal købe noget via Google Play.

Lås dine apps:

Der findes flere apps med denne funktion, jeg har benyttet funktionen i forbindelse med AVG Antivirus til Android der giver mulighed for at låse de apps du vælger med en kode. Du kunne så låse Google Play, din Dropbox (hvis du da har noget vigtigt), og din netbank og noteblok. Selvom de i forvejen kræver en kode skader det ikke at være på den sikre side.

Læs også: Sikkerhedstips: beskyt din smartphone i ferien.

Brug en antivirus-app der kan låse via SMS:

Jeg har sagt det før, og siger det med glæde igen: Du skal have antivirus installeret på din Android, og det er uanset om du er på ferie eller ej. Nu er vi på ferie (det leger vi ihvertfald), så vira og orme er ikke så interessante. Det er derimod muligheden at kunne låse, slette, eller sætte en alarm ved at sende en SMS fra en hvilken som helst mobil til den mobil der er blevet mistet eller stjålet.

Der findes mange apps der kan spore en smartphone, Mette her fra siden har skrevet en udmærket artikel, der dog er ved at være uddateret da de forskellige apps jo bliver opdateret.

Læs også: Hvilke apps kan jeg bruge hvis min Android mobil eller tablet bliver stjålet.

Jeg har brugt Wavesecure (det er nu et helt antivirus program) med stor tilfredshed, for tiden benytter jeg dog Norton Mobile og tablet security, da mulighederne er rigtig gode når din Android smartphone er blevet væk. Herunder kan du se et par af mulighederne i videoerne, om det er Norton eller Supersecurity er et fedt, pointen er den samme.

Der er sikkert mange flere gode tips, men de her par hurtige kan ihvertfald nemt sættes i brug. God ferie…

   

Skriv kommentar
account_circle
email