Dine apps koster data

Jeg sad den anden dag, og havde lige installeret en data måler, da jeg synes det kunne være sjovt lige at tjekke hvor meget data jeg egentlig brugte på at opdatere et par apps.

Jeg har mobilt bredbånd fra telmore i min hverdags telefon. Jeg kan bruge 10 GB om måneden, så jeg har aldrig bekymret mig om at overskride grænsen. Desværre har alle jo ikke det samme som mig, og afhængig af hvordan man prioiterer sin økonomi, så har man måske et data abbonnement hvor man kan bruge 300 – 1000 MB om måneden. En ting som måske er overset, men derfor ikke uvæsentligt er, at når du opdaterer dine apps så tæller det med i dit forbrug. Det samme gør det hvis du bruger en nyhedslæser eller en email app som henter dine mails til dig.

Der er mange ting som koster data, men jeg tænker at lige det her er der måske ikke så mange der tænker over. Hvis du f.eks opdaterer Angry birds, så koster det lige 10 MB af dit forbrug.

Eksperimentet:

Jeg hentede en data counter for to dage siden, og prøvede at have et normalt forhold til mit internet på mobilen. Det vil sige at jeg brugte en nyhedslæser, brugte email applikationen, opdaterede mine apps, og surfede en time til halvanden. Jeg havde ikke tændt for notifikationer fra hverken Twitter eller Facebook. Resultatet blev at jeg på 5 dage brugte 300 MB.

Dette er ikke en atikel til diskussion om hvorvidt mit forbrug er urealistisk…normalt ligger det noget højere. Det er blot en påmindelse om at i skal holde øje med hvad i henter af ting og sager.

Til forsøget er blevet brugt (links til PC version af Android market):

Et alternativ til en data måler er Norton utillities.

Her kan du se mit forbrug på 5 dage, tryk på billedet for at forstørre det:

            Forbrug på 5 dage
Data_counter_artikel5

Nu ville jeg se hvor meget data nogle apps kostede. Følgende apps blev opdateret:

Data_counter_artikel3

Her er resultatet før og efter opdateringen (tryk for at forstørre): 

             Før opdateringen           Efter opdateringen
Data_counter_artikel_1 Data_counter_artikel4

Konklusion: 25 MB. Endnu en konklusion må være at du skal passe på hvis ikke du har et flatrate abbonnement. Husk at hvis du henter musik, sender mange mails osv, så ryger det hurtigt op. Hvis du har en ide om hvor meget data du bruger i det daglige, så smid en kommentar. 

Et lille logisk, men ikke dumt tip fra DKMIK: Hvis du har en masse opdateringer der venter, så hop over på WIFI.

(9) kommentarer
 1. Jeg har nu brugt 1,1 GB på 7 dage kun med brug af 3g. Min mor brugte lige 105 kroner på at tjekke Google maps i Tyskland, så ja….det kan hurtig løbe op 😆
  Jeg har 6 Mbit hastighed, så jeg synes det går uden WIFi, afhængig af hvad klokken er.

 2. Jeg har oister med 5gb data, tror aldrig jeg kommer der op, men der er noget mere fart på wifi’en, også er der lige det at hvis man har gjort det til en vane at søge hotspots, er der mange penge at spare i udlandet.

 3. Jeg bruger vel omkring 100-200 Mb om mdr… Men slår også over på Wifi, når jeg er hjemme, eller andre steder hvor det er tilgængeligt… Selvom jeg har en 2 Gb data pakke! Men jeg tænker ikke over, hvad jeg henter og hvor henne, for min data pakke er jo stor nok, uanset hvad 🙂

 4. Det er næsten nødvendigt med wifi adgang, når man har en smartphone, for så kan man altid opdatere hjemmefra.

  1. Ja, det er faktisk ikke så tosset en idé. Det er et godt lille tip, det er ikke sikkert at folk lige tænker over det. Tak, det bliver lige tilføjet senere. 😉

  2. Hovedparten af mit dataforbrug kommer fra WIFI, når jeg kommer hjem fra arbejde slår jeg over på WIFI.

   1. Ok. Fornuftigt, ved du hvad du bruger, sådan nogenlunde i data på telefonen? Jeg har beholdt 3g watchdog for sjov lidt endnu, og leg må sige st det undrer med dem der kan klare sig med f.eks 500 MB om måneden. Medmindre de selvfølgelig som du gør, hopper på WiFi når det er muligt. Det er bare lidt af en strømsluger.

Skriv kommentar
account_circle
email