Dansk unboxing af Sony Xperia Z5

thumb DSC 0011

Unboxing af Sony Xperia Z5.

Sony Xperia Z5 er netop ankommet til redaktionen, og som altid når vi modtager nye og spændende produkter, unboxer vi produktet sammen jer, vores læsere.

Sony Xperia Z5 er storebroderen til Sony Xperia Z5 Compact og lillebror til Xperia Z5 Premium (som vi endnu ikke har testet), og jeg vil de næste 14 dage teste Xperia Z5 og komme med mit bud på om den fortjener ros eller ris.

Vi har netop testet Xperia Z5 Compact, og den endte på en flot score af 6/6 stjerner, og da de to modeller, på nær lidt design og skærm-specs, er identiske, så regner jeg med at vi også bliver tilfredse med Xperia Z5.

Sony Xperia Z5 har en 5.2″ fuld HD Triluminos skærm, 3 GB RAM, 32 GB intern hukommelse og et 23 MP kamera med hybrid autofokus, og med et vandtæt design med aluminium på siderne og glas for og bag, samt stereohøjtalere på fronten, er der tale om en topmodel der skal konkurrere med produkter som f.eks LG G4 og Samsung Galaxy S6 Edge.

Sony Xperia Z5 er efterfølgeren til Sony Xperia Z3+, og selvom det umiddelbart ikke ser ud til at der er de store ændringer ved Xperia Z5 i forhold til forgængeren, der kun har været 4 måneder i handlen, så er der faktisk et par nye funktioner og tilføjelser der gør at de to produkter skiller sig ud fra hinanden.

Dette kommer vi nærmere ind på i vores test af Xperia Z5, men for ikke at lade jer hænge vil jeg da lige nævne et par stykker:

 • Fingeraftrykslæser: Som noget helt nyt har hele Xperia Z5 serien integreret fingeraftryks-scanner i tænd/sluk knappen der sidder på siden af mobilen. Dette er for mig et frisk pust i forhold til at placere den under skærmen, og det er hurtigt at låse mobilen op.
 • Nyudviklet kamera: Det er ikke uden grund at der i top-produkter som Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 4, LG G4 (jeps de har alle et Sony kamera under motorhjelmen) mm sidder kamera-sensorer fra Sony, og denne gang har de hentet teknologien fra deres a-systemkameraer, hvilket har resulteret i et 23 MP kamera med verdens hurtigste autofokus i en smartphone.
 • Overophedning: Sony Xperia Z3+ kunne godt have problemer med overophedning når der f.eks skulle optages 4K video i længere tid. Dette er ikke et problem på Xperia Z5 serien, og jeg havde ingen problemer med at optage en 5 minutters 4k video. Faktisk blev jeg forbløffet over at især Xperia Z5 Compact ikke var varmere end den var.
 • Design: Ganske som på forgængeren er designet vand og støvtæt, og med et vandsikkert åbent micro USB til opladning. Der er stadig støddæmpere i hjørnerne og aluminium på siderne, men kanterne er blevet lidt mere afpudsede og designet virker mere helt nu.

Som du kan se herunder er designet på Xperia Z5 (til højre) blevet fri for nogle af de små kanter der var på Xperia Z3+.

xperia-z3-z5

Da jeg købte Sony Xperia Z3+ da den kom i handlen i Danmark for måneder tilbage, har jeg haft rig mulighed for at lære den godt at kende da den har været min daglige følgesvend lige siden, og jeg havde egentlig ikke planer om at skifte den ud foreløbig da jeg er fint tilfreds med den, og jeg tænkte at ændringerne ved Xperia Z3+ og Xperia Z5 ikke var så store at jeg ville “længes” efter Xperia Z5 når jeg fik den i hænderne.

Efter kun 24 timer med Xperia Z5 er jeg dog ved at skifte mening (ja, beklager Tanja), og uden at gå alt for vidt i mine udtalelser, blot efter 24 timers brug, så kunne Xperia Z5 godt ende op med at blive den bedst designede smarphone jeg har prøvet.

Normalt kan jeg altid finde en masse ting der er trælse ved netop designet på smartphones, som f.eks at jackstikket er placeret forkert eller at den eneste højtaler der er mobilen er placeret bagpå osv, men umiddelbart er det eneste jeg kan finde af negative ting ved designet på Xperia Z5, at der kan samles skidt der hvor de frontale stereohøjtalere er placeret.

Som før nævnt er det for tidligt at sige at “i rolig kan bestille denne telefon”, men mit førstehåndsindtryk af Xperia Z5 er godt og det virker som om at Sony har skabt en solid og flot all-rund mobil.

Herunder kan du se med når vi unboxer Xperia Z5 og du kan også se fingeraftrykslæseren i brug.

 Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier og de bedste tips og tricks direkte på din væg – TRYK HER

(11) kommentarer
 1. sys jeg har læst i dine (Høy) anmeldelser at du ikke anbefale at man bruger sony mobiler under vand? Hvorfor ejenli ik? de er lavet til at blive brugt under vand så mejet merkeli at du skriver det modsatte af hvad sony gør 😛

  1. Du skal tænke på at jeg i mine anmeldelser skriver hvad jeg mener, og ikke hvad producenter mener 🙂 At den er vandtæt skal ifølge min mening kun bruges som en ekstra sikkerhed hvis du taber den i vandet eller gør den ren osv.. Håber det besvarede dit spørgsmål? Ellers spørger du bare igen.

  1. Så jeg har fået svar, og det er fordi at bagsiden på den hvide model er frostet, og det giver et “silver look ” når du ser den live som i videoen.

   1. Ok ! Virker ligt mærkeligt ! Har selv kigget på det og det virker mærkeligt at de andre faver af Z5´eren , har de samme farve bagside som for , men tilsyneladene ikke den hvide den er sølvfarvet ! Da de viste Z5 frem på mobilmessen var bagsiden også hvid som altid ! Du kan bare tage din Z5 Compackt og se ! Da Sony ikke er så glad for at svare på facebook ville jeg bare lige spørve dig om du viste hvorfor ! Da jeg selv altid køber den hvide model og kiggede lidt da jeg vente min nye Z5 rundt ( sølv og ikke hvid ) mystisk og lidt træls !

    1. Sonymobile skriver indenfor 1 døgn typisk på Facebook, så skriv til dem 🙂
     Men ellers tag ud og kig på den i forretningen.
     Jet har selv bestilt en Xperia Z5 Dual SIM, så jeg aktivt kan have min arbejdstelefon og privat telefon kørende under ét tag. Dog synd at den ikke kommer til Danmark (endnu), så har bestilt den fra England 🙂

     1. Jeg har direkte kontakt med Sony Danmark, og det er derigennem jeg har fået oplysningen.

     2. Men jo, jeg kan godt se hvad du mener med det..bagsiden på den hvide Z5 Compact er hvid…

 2. Har ventet på at du fik den til test 🙂 så jeg kan forstå at du virke som om det er et go mobilos? skærm er for lille på compact og min forrige mobil Galaxy blev ødelagt da jeg brugte den i regnen 🙁 så tilbage til Sony igen 😛

Skriv kommentar
account_circle
email