Dansk ordblinde-app lytter til USA

De ordblindes app, Mobile112, har netop fået en opdatering grundet forespørgsel fra USA.

Mobile112 er lavet til ordblinde, den kan bl.a læse tekst højt fra billeder taget med kameraet i mobilen, og oversætte til mange forskellige sprog. Der er visse funktioner der også gør den brugbar for os der er så heldige at kunne læse tekst. F.eks at kunne tage et billede af et vejskilt i Spanien, og få det oversat til dansk, eller få  Mobile112 til at læse dine SMS`er højt for dig når de kommer ind på mobilen, hvilklet klart er mere sikkert end at du selv skal sidde og trykke på et ikon for at læse den. Der er understøttelse af tekst til tale og tale til tekst.

Læs også: Historien om Mobile112.

Da Mobile112 understøtter flere sprog, bliver den selvfølgelig brugt i mange dele af verden. Især i USA har de fået øjnene op for den, og formanden for ordblindeforeningen i USA har bedt om at automatisere visse funktioner for de ekstremt ordblinde. Det har resulteret i en opdatering der netop er smidt ud på Google Play, og en af ændringerne er at der ikke skal trykkes på et ikon når der skal oversættes og læse tekst højt fra billeder. 

Læs også: Mobile112 app`en indtager VUC.

Flemming Ast, en af de to personer der står bag Mobile112 (den anden hedder Bill Bostock), er selv ordblind, og har skrevet en bog ved hjælp af Mobile112.

Mobile112 findes i en fuld version som betalings-app med mange funktioner til 295 kr, men du kan benytte den nye Lite version for 15 kroner via Google Play.

Læs også: Google gør det bøvlet for dansk ordblinde-app

(1) kommentar
  1. Man kan nemlig også bruge den til at oversætte udenlandske skilte i udlandet selvom man ikke er ordblind 8)

Skriv kommentar
account_circle
email