Bagsiden på Sony Xperia Z1 Compact er af plastik og ikke glas

thumb Sony Xperia Z1 Compact vand

Det er nu officielt bekræftet at bagsiden på Sony Xperia Z1 Compact ikke er af glas men af plastik.

Da vi skrev vores anmeldelse af Sony Xperia Z1 Compact tænkte vi ikke over at tjekke bagsiden grundig nok, ganske som mange andre hjemmesider heller ikke gjorde det.

Vi regnede med at bagsiden var af glas (det var det der var blevet oplyst), men vi nævnte dog at vi syntes at bagsiden mindede mere om plastik, men gjorde os ikke flere tanker om det, da Sony netop selv skrev i deres white paper at: 

“both the front and back are made of durable tempered glass”.

Nu har vi så netop downloadet dokumentationen igen, og som i kan se herunder i et udklip fra den, er teksten nu rettet til således at der står at Xperia Z1 Compact har en bagside lavet af “high rigid plastic sheet”.

Sony Xperia Z1 Compact fik 6/6 stjerner i vores anmeldelse af denne, og at bagsiden er i plastik og ikke glas som på storebroderen Sony Xperia Z1 er ikke en ulempe i vores øjne, da plastik ikke går så let i stykker eller splintrer hvis du skulle gå hen og tabe den.

Og lad os lige tilføje at det 100% er en fejl i kommunikationen fra Sony Mobile´s side, og ikke et bevidst forsøg på at få os til at tro at mobilen rent faktisk kommer med en bagside af glas.

Xperia Z1 Compact er iøvrigt den første Android smartphone der rigtigt kan tage kampen op imod iPhone, da det er den eneste derude med en skærm på 4.3″ der kan konkurrere med topmodellerne med skærme på 5″ – 6″ specifikationsmæssigt.

Derudover kommer den med et aluminiumsdesign og du kan se her at Xperia Z1 Compact er vandtæt.

white paper xperia z1 compact

Tak til Bosse

(8) kommentarer
  1. Har læst en test af Z1 compact hvor der skrives, at der let kommer ridser i glasset. Er det noget I oplever? Hvis ja, er det så på forsiden?

    1. Jeg har en Z1 og den har samme skærm som compact. Sony bruger film over skærmen så hvis du har læst at skærmen nemt bliver ridset tror jeg at anmelderen ikke ved at der er film på skærmen. Film er jo blødt så det er sikkert filmen han har ridset. Synes ikke at det er et stort problem for mig men det kommer vel an på hvad man bruger den til selvfølgelig 🙂

    2. Min er totalt ridset efter et let tab på vej og en masse sand under coveret efter styrt på hest :/ så film på bagsiden er en rigtig god ide

  2. Enig. En bagside af hård plast er mere holdbar end glas og så vejer det mindre så det er da kun et plus 🙂

  3. Go info. Jeg har nemli undret mig over at bagsiden er så plastik agtig. men jeg vil hellere ha at den er i plastik for lisom i selv skriver så holder den til mere hvis den bliver tabt

Skriv kommentar
account_circle
email