Anmeldelse af HTC Desire

Opkald:

Noget af det første jeg lagde mærke til med HTC Desire, var at jeg næsten ikke kunne høre den udenfor i trafikken, når der var indgående opkald eller beskeder. Det her problem har jeg aldrig haft med min gamle Nokia 2700 classic, og det ærgrer mig lidt, at man ikke kan skrue bare lidt højere op for ringetonen. Jeg er heller ikke tilfreds med lydstyrken i selveste højtaleren under en samtale. man kan nemt føre en samtale, også udenfor, men man er nødt til at have volumen stående på det højeste. Jeg så gerne at jeg havde lidt lyd “at give af”.

Stemmen (personen du snakker med under en samtale), er fin, og man kan høre hvad der bliver sagt. Der er ikke noget der rasler, og selvom personen står et sted med meget vind, kan man forstå ordene. Når man er midt i en samtale, kan man slukke for personen man snakker med (sådan at personen ikke kan høre hvad der bliver sagt), og man kan sætte højtaler til, så du kan ligge den på bordet, og snakke videre. Sidstnævnte virker faktisk ret fint. Tanja og mig sad fint rundt om spisebordet, og kunne nemt føre en samtale med min gamle mor, imens HTC Desire`n lå midt på bordet. 

UI: 

HTC Sense er altid pænt, og der er endnu ingen der har kunne præstere at lave widgets som HTC. HTC Desire er i sig selv en rigtig god Android mobiltelefon, men at HTC har smidt en gang Sense hen over brugerfladen, det gør den bestemt ikke værre. Det er nemt at tilføje widgets eller ikoner på sit skrivebord. Du kan også tilføje mapper, navngive dem, og proppe dem med apps, bogmærker eller andet.

Praksis:

HTC Desire kommer med en 1 GHz Snapdragon processor, og har 512 mb RAM at gøre med. Jeg tænker at HTC Sense er lidt sejt at trække, for selvom det hele glider flydende (især efter opdatering til Android 2,2 Froyo), er det alligevel som om at den burde køre lidt mere glidende med de specifikationer. Jeg deaktiverede HTC Sense, og installerede en Launcher, og damm der kom fart på. Ud af pakken har du ca. 145 mb ROM til at installere apps på. Efter opdateringen til froyo har du dog mulighed for at parkere de apps der tillader det på SD kortet. En nem måde at gøre det på, er at bruge SDmove.  Dette er selvfølgelig et problem som især ses på billige mobiler som Motorola Defy Mini og HTC Wildfire S.

Der har ikke været noget særligt problem med net forbindelse af nogen art. Batteritiden er dog så ringe, at jeg ikke gider at nævne den, da den er nærmest ikke eksisterende. Man kan dog købe et større batteri.  

Konklusion:  

Jeg har nu haft den i næsten et år, og jeg må sige, at alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med den. Den er pålidelig, den er nem at bruge, GPS`en virker hver gang, og den kører bare i det hele taget godt. Den hopper en gang imellem et par pixels over, men det er til at leve med. Nu ved jeg godt at det er en mobiltelefon, men det at ringe fra den, er nok det jeg bruger den mindst til. Jeg går mere op i de lidt mere tekniske ting, og her er jeg tilfreds. Du kan absolut bruge den som en mobiltelefon skal bruges, der er bare et par småting som kunne være gjort bedre. 

Bencmark med Linpack 5 gange gav en gennemsnitlig score på 33,234 MFLOPS. 

Benchmark 3 gange med Quadrant gav et gennemsnit på 1200.

Tjek her for at se Android benchmark tests.

Min vurdering: 4/5 

Til prisen (4500): 4/5 

PS. Dette er min første mobiltest. Hvis i har forslag (ris og ros) til ting der i fremtiden skal fremhæves, må i gerne skrive en kommentar, eller sende mig en mail via top-menuen.

Det er nemmere at kommentere, og bruge forum hvis du er registreret. Tryk for at se billederne i større format.

HTC_Desire_2 HTC_Desire_3
HTC_Desire_4 HTC_Desire_5
(17) kommentarer
 1. @Morpheus: Ok, tak for info. Jeg er personlig heller ikke tilhænger af de taskkiller apps, men omvendt er der også mange der siger at de får forbedret batteritiden..det kommer måske også lidt an på hvilke apps man har installeret, altså om de kan “tåle” at blive slukket.

 2. Med hensyn til Juicedefender har jeg kun dårlige erfaringer. Den slog godt nok 3G fra når det ikke blev brugt, men oplevede rigtig mange gange at den heller ikke kunne finde ud af at slå det til igen, hvilket resulterede i at telefonen skulle slukkes og tændes igen.
  Omkring batteri levetid, så øgede jeg min levetid væsentligt ved (kan ikke helt huske funktionen) men den fuktion som gør at du altid har den aktuelle vejrstation du er nærmest på, den slog jeg fra og øgede batteritiden væsentligt.

 3. ved ikk hvad det hedder.. men bare at alle bogstaverne er fremme og sidder som de gør på comuteren. 🙂
  lige et andet spørgsmål.. er der nogen der ved om man kan få “find Holger” som spil på android telefoner eller er det kun på iphone ?

 4. hvordan er det når man skal skrive sms´er på dem? er det som alm tastatur som på de gamle mobiler eller er det som på en computer ?

  1. Almindeligt tastatur. Du kan med fordel (jeg sidder på mobilen så det er lidt svært at smide et link) øverst på siden søge efter “scandinavian keyboar” og Handcent sms”.

 5. Hej
  jeg står i den situation at jeg skal have en ny mobil.. jeg har bare inden anelse om hvad det skal være for en. har kigget lidt på HTC Desire S, men hvad er forskellen på den og HTC desire.?

  1. HTC Desire S er mere lig med HTC Desire HD i specs. Du skal tage Desire S hvis du har penge til det. HTC Desire kan vist fåes i Bilka lige nu for 2500 kroner og det er billigt for den, da det stadigvæk er en god Android mobil.

 6. Jeg købte min i fredags, og jeg er rigtig glad for den. Det eneste minus (som er utrolig irriterende) er at batteriet kun kan holde i lidt over 24 timer. Jeg troede først at det var fordi at jeg brugte den så meget, men nu kan jeg så se at den bare er udstyret med et rigtig dårligt batteri.
  Godt man kan købe et større et!

  1. Det er ikke batteriet som er dårligt, det er bare sådan, at Smartphones skal lades op hver dag… inkl min egen Desire 🙂
   Men fed er den 8)

  2. Et godt tip er at hente JuiceDefender til din mobil.

   Det har næsten fordoblet batterilevetidden på min.
   Det den gør er at når du låser den, så slukker den for din 3G-forbindelse, og tænder den så igen når du låser den op.

   Men ja, batterilevetiden på (generelt) alle Smartphones er ikke super god.
   Men forhåbentlig bliver den bedre når Gingerbread kommer ud til Desire. 😉

   1. Jeg kunne godt tænke mig en anmedelse på JuiceDefender når tid er 🙂

    Jeg har læst at mange er rigtig glade for den app, men at den også sløver din telefon.

    /Lau

 7. Hej c.Kyhl
  Velkommen til siden. Læs min guide til at organisere ting i mapper ved at trykke på linket her: https://www.appsandroid.dk/joomla/organiser-apps-i-navngivne-mapper.html

  Med hensyn til billeder i albums, så gå til Android market, og søg efter:”Picasa”, eller “Picsay”.
  Da får du muligheden for at oprette albums.
  Alternativt (men ikke så nemt), kan du hente en filmanager som “Estrong filmanager”, eller “OI filemanager”. Sidstnævnte kan du hente her på siden ved at trykke her: https://www.appsandroid.dk/joomla/oi-fil-manager.html

  Det du så gør, er at forbinde din HTC desire med computeren (det er nemmere end at gøre set på telefonen), og så opretter du albums med billeder på dit SD kort som du normalt gør på computeren. Derefter kan du bruge din filmanager til at tilgå de albums du ønsker. Jeg synes dog at du skulle prøve “Picasa” først.
  Skriv hvis der er mere du er i tvivl om.

 8. God – Davs
  Jeg er også lige blevet den heldige ejer af en Desire og jeg er allerede rigtig rigtig glad for den 😀

  Ved I om man kan dele sine aps ind i mapper, således at man har spil i en mappe for sig selv? Jeg har det samme spørgsmål til de billeder man har på den, kan man også lave albums til dem?

  1. Enig
   Hej, og velkommen til siden. Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Selvom den er en “gammel” mobil, så er den stadigvæk uden diskussion en af de bedste mobiltelefoner på markedet i dag.

Skriv kommentar
account_circle
email