Anmeldelse af HTC Desire

Android mobiltelefonen HTC Desire specifikationer, samt anmeldelse:

◦ 480 X 800 WVGA opløsning(3,7 tommer AMOLED kapasitiv(touchfølsom) skærm).
◦ 1 GHz processor(Snapdragon).
◦ Android 2,1 Operativ styresystem(Eclair).
◦ HTC Sense
◦ ROM 512 MB(der er ca. 147 mb på en ny Desire til installation af apps).
◦ RAM 576 MB.
◦ Optisk Trackball.
◦ 5 megapixel kamera med autofokus og blitz.
◦ Bluetooth 2,1.
◦ Wi-Fi.
◦ 3G-forbindelse.
◦ Op til 2 Mbps upload hastighed.
◦ Op til 7,2 Mbps download hastighed.
◦ microSD-hukommelseskort(jeg kører med 16, det virker fint, men den understøtter 32 gb).
◦ Nærhed og lyssensor(når du holder den op til øret, “slukker” den lyset, og tænder når du tager den fra).
◦ GPS.
◦ Digital kompas.
◦ FTP / OPP filoverførsel.
◦ 3,5 mm stereo audio jack.
◦ lydformater – AAC, AMR, OGG, M4A, MID, MP3, WAV, WMA.
◦ videoformater – 3GP, 3G2, MP4, WMV.
◦ Op 7 timer taletid.
◦ Op 360 timer standby tid.
◦ 1400 mAh Batteri.

 

HTC Desire var min første Android mobiltelefon. Da jeg købte den tilbage i April 2010, var det verdens bedste mobiltelefon. Efter min mening er den ikke gået mange hakker ned af stigen, når jeg i skrivende stund laver anmeldelsen.  

Udseendet:

Bagsiden består af et stort halvsolidt stykke plastik, med kameraet øverst oppe, stikkende lidt ud. Forsiden består af den 3,7 tommer capasative skærm, samt de fysiske knapper forneden. Når den bare ligger på bordet, er den  meget pæn. Farven er brunlig, med et 35 mm Jack-stik foroven, og micro USB nedenunder.

Skærmen:

Skærmen er en Amoled. Farverne er pæne, og hvid er næsten hvid, ligesom at sort næsten er sort. Omkring sommertid 2010 løb HTC tør for Amoled-skærme, og erstattede dem med Super-LCD, der absolut ikke er meget værd. Skærmen reagerer hurtigt på berøring.

Se skærmtesten HTC Desire vs HTC Desire HD vs Samsung Galaxy Ace, og Google Nexus S vs HTC Desire.

På billederne er det fra venstre: HTC Desire HDLG Optimus 2XSamsung Galaxy S 2 – HTC Desire.

HTC_Desire_test_10 HTC_Desire_test_11

Bras eller….

Første gang man tager bagbeklædningen af, for at isætte batteri, SIM, og SD kort, så er man lidt forsigtig. Når man først hàr fået den af, bliver man dog mere rolig, får selveste bagbeklædningen virker ret solid. Når bagklædningen er på HTC Desire, så synes jeg at det giver en følelse af en halvsolid mobiltelefon. Man har ikke samme solide fornemmelse som ved HTC Legend, men man kan trykke hårdt på den uden det knirker og knager. Udover det, kan jeg fortælle at når min fireårige Marcus bruger vores HTC Desire, kan han godt tabe den. Han kan så godt tabe den, at det er sket 5 gange (hvad jeg ved af). Inde i dagligstuen er der trægulv, og hvorfor han aldrig taber den inde på sit værelse med dejligt tykt gulvtæppe, tjaaaa….anyway, så virker den fint endnu, dermed sagt at den godt kan holde til at blive tabt på hårdt materiale fra en meters højde.

Browseren:

Browseren er okay. Den er forholdsvis hurtig til at åbne websider, også selvom Flash er slået til. Det bedste ved browseren er, at når du dobbeltklikker på en tekst du vil læse, så tilpasser den skærmens størrelse. Du kan også bruge multitouch, altså forstørre og formindske, ved at glide to fingre henholdsvis væk, eller imod hinanden. Når du browser på HTC Desire, så får du automatisk serveret mobilversionerne af de forskellige websider. Dette synes jeg er dejligt, i forhold til HTC Desire HD, der kun viser viser nogle websider i mobilversion.

Et tryk på menu, får din statusbar frem, samt tilføjelse af bogmærker, og indstillinger.  

Et stort minus ved browseren er,  hvis man vil gennemse sine bogmærker. Især hvis man som mig har rigtig mange af dem, så er det en scrollen uden lige. Du kan nemlig ikke oprette foldere til dem inde i browseren, som man kan i f.eks Dolphin browser HD. Man kan smide en mappe ud på skrivebordet med de vigtigste, eller hente Bookmarktree, men det ville have været rart at muligheden var der default. Udover det kan du kun have 4 faner åbne ad gangen.

Alt i alt fungerer browseren dog fint.

Multimedie:  

Videoer og musik bliver automatisk gemt på SD-kortet. Både den indbyggede musikafspiller, samt den indbyggede videoafspiller fungerer rigtig godt. De gør det de skal. I musikafspilleren har du mulighed for at oprette afspilningslister. Der er ikke indbygget equalizer, og lyden er ikke god uden en højtaler, men kan dog bruges i nødsituationer. 

Billedevisningen er okay. Der er dog ikke de store muligheder her. Som før skrevet i specifikationerne, kommer HTC desire med et 5 megapixel kamera. Alt i alt virker kameraet fint, men det kan ikke bruges til at tage billeder i bare lidt mørke omgivelser. 

Se kameratesten HTC Incredible S vs HTC Desire vs HTC Desire HD

Videooptageren er også okay. Kvaliteten er middel, hvis man er indenfor, og dårlig hvis folk bevæger sig for meget, eller der er lidt mørkt. Lyden på optagelserne er ikke god. Tryk på billederne for at se dem i stor tilstand

HTC_Desire_billede_1
HTC_Desire_billede_2

 Når du skal tage et billede, kan du trykke på skærmen, for at få den til at fokusere. Billedet tages med et tryk på din trackball. Du har også mulighed for at tage billeder i gråtoneskala, sepia, osv.

Tryk på næste her nedenunder for at læse konklusionen.

(17) kommentarer
 1. @Morpheus: Ok, tak for info. Jeg er personlig heller ikke tilhænger af de taskkiller apps, men omvendt er der også mange der siger at de får forbedret batteritiden..det kommer måske også lidt an på hvilke apps man har installeret, altså om de kan “tåle” at blive slukket.

 2. Med hensyn til Juicedefender har jeg kun dårlige erfaringer. Den slog godt nok 3G fra når det ikke blev brugt, men oplevede rigtig mange gange at den heller ikke kunne finde ud af at slå det til igen, hvilket resulterede i at telefonen skulle slukkes og tændes igen.
  Omkring batteri levetid, så øgede jeg min levetid væsentligt ved (kan ikke helt huske funktionen) men den fuktion som gør at du altid har den aktuelle vejrstation du er nærmest på, den slog jeg fra og øgede batteritiden væsentligt.

 3. ved ikk hvad det hedder.. men bare at alle bogstaverne er fremme og sidder som de gør på comuteren. 🙂
  lige et andet spørgsmål.. er der nogen der ved om man kan få “find Holger” som spil på android telefoner eller er det kun på iphone ?

 4. hvordan er det når man skal skrive sms´er på dem? er det som alm tastatur som på de gamle mobiler eller er det som på en computer ?

  1. Almindeligt tastatur. Du kan med fordel (jeg sidder på mobilen så det er lidt svært at smide et link) øverst på siden søge efter “scandinavian keyboar” og Handcent sms”.

 5. Hej
  jeg står i den situation at jeg skal have en ny mobil.. jeg har bare inden anelse om hvad det skal være for en. har kigget lidt på HTC Desire S, men hvad er forskellen på den og HTC desire.?

  1. HTC Desire S er mere lig med HTC Desire HD i specs. Du skal tage Desire S hvis du har penge til det. HTC Desire kan vist fåes i Bilka lige nu for 2500 kroner og det er billigt for den, da det stadigvæk er en god Android mobil.

 6. Jeg købte min i fredags, og jeg er rigtig glad for den. Det eneste minus (som er utrolig irriterende) er at batteriet kun kan holde i lidt over 24 timer. Jeg troede først at det var fordi at jeg brugte den så meget, men nu kan jeg så se at den bare er udstyret med et rigtig dårligt batteri.
  Godt man kan købe et større et!

  1. Det er ikke batteriet som er dårligt, det er bare sådan, at Smartphones skal lades op hver dag… inkl min egen Desire 🙂
   Men fed er den 8)

  2. Et godt tip er at hente JuiceDefender til din mobil.

   Det har næsten fordoblet batterilevetidden på min.
   Det den gør er at når du låser den, så slukker den for din 3G-forbindelse, og tænder den så igen når du låser den op.

   Men ja, batterilevetiden på (generelt) alle Smartphones er ikke super god.
   Men forhåbentlig bliver den bedre når Gingerbread kommer ud til Desire. 😉

   1. Jeg kunne godt tænke mig en anmedelse på JuiceDefender når tid er 🙂

    Jeg har læst at mange er rigtig glade for den app, men at den også sløver din telefon.

    /Lau

 7. Hej c.Kyhl
  Velkommen til siden. Læs min guide til at organisere ting i mapper ved at trykke på linket her: https://www.appsandroid.dk/joomla/organiser-apps-i-navngivne-mapper.html

  Med hensyn til billeder i albums, så gå til Android market, og søg efter:”Picasa”, eller “Picsay”.
  Da får du muligheden for at oprette albums.
  Alternativt (men ikke så nemt), kan du hente en filmanager som “Estrong filmanager”, eller “OI filemanager”. Sidstnævnte kan du hente her på siden ved at trykke her: https://www.appsandroid.dk/joomla/oi-fil-manager.html

  Det du så gør, er at forbinde din HTC desire med computeren (det er nemmere end at gøre set på telefonen), og så opretter du albums med billeder på dit SD kort som du normalt gør på computeren. Derefter kan du bruge din filmanager til at tilgå de albums du ønsker. Jeg synes dog at du skulle prøve “Picasa” først.
  Skriv hvis der er mere du er i tvivl om.

 8. God – Davs
  Jeg er også lige blevet den heldige ejer af en Desire og jeg er allerede rigtig rigtig glad for den 😀

  Ved I om man kan dele sine aps ind i mapper, således at man har spil i en mappe for sig selv? Jeg har det samme spørgsmål til de billeder man har på den, kan man også lave albums til dem?

  1. Enig
   Hej, og velkommen til siden. Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Selvom den er en “gammel” mobil, så er den stadigvæk uden diskussion en af de bedste mobiltelefoner på markedet i dag.

Skriv kommentar
account_circle
email