Android 4.2.2 til Sony Xperia X er klar i Danmark

I går skrev vi at udrulningen af Android 4.2.2 Jelly Bean til Xperia Z var påbegyndt, nù er den så kommet til Danmark. 

Hvis der er noget vi Androider elsker er det opdateringer, og særligt opdateringer af firmwaren på vores smartphones. 

Er du bare lidt ligesom mig så har du også prøvet nærmest at være skindløs på fingrene over at trykke “opdatering af software” på mobilen (det er derfor jeg er begyndt at gå fast med fingerbøll), og der er egentlig ikke noget at sige til det. Efterhånden er vores smartphones nemlig nemlig en ret stor del af vores liv, og med opdateringer kommer der i nogle tilfælde nye funktioner osv.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z

Sidder du med en Xperia Z slipper du ihvertfald for at have en skindløs finger, da du lige nu kan hente Android 4.2.2 Jelly Bean (10.3.A.0.423) via PC-Companion.

 – Sony Xperia Z – 3 måneder senere

Det eneste du skal gøre er bare at plugge din Z til din PC og så åbne PC-Companion hvis ikke den gør det selv. Derefter finder den selv opdateringen.

 – Sony Xperia Z albummet (web-TV)

Med opdateringen kommer der feks transparent notifikationsbar og værktøjslinje, og en virkelig fed funktion er at du nu kan lave dine widgets om til små apps.

Du kan også tilføje og fjerne widgets i notifikationspanelet. Det gør du ved at trykke indstillingerskærmhurtige indstillinger.

Det er desværre ikke muligt at tilføje widgets direkte fra app-draweren.

Husk at som altid er det ikke sikkert at vi alle kan opdatere lige nu, det kan afhænge af flere forskellige ting, feks hvor meget trafik der er på serveren.

Vi har modtaget en god del henvendelser fra brugere med 3 og Call Me via vores indbakke, og der er den pt ikke tilgængelig (bemærk venligst at det er Sony der udruller de her opdateringer og ikke teleoperatørerne, så  medmindre jeg er gået glip af noget er det ligemeget hvilken udbyder du har, dog plejer 3 at være lidt længere om det, men de brander ikke deres mobiler længere…ret mig gerne, jeg er altid klar på at lære nyt). 

 – Anmeldelse af Sony Xperia Tablet Z

Opdateret: Så kom vi igennem til Cal Me og i skulle kunne opdatere via PC-Companion (ikke OTA), altså forstået således at der fra Telia`s side ikke ligger noget til grund for at i ikke skulle kunne opdatere(Tak Tobias, for hjælpsomheden).

Opdateret: En bruger (filmtosse) skriver at han ikke kunne finde opdateringen via PC-Companion og brugte istedet Sony`s opdateringstjeneste. Jeg har ikke selv benyttet tjenesten, men kan du ikke få PC-Companion til at samarbejde er det måske en mulighed.

Lockscreenen er også blevet forbedret så vi nu kan tilføje widgets. 

Vigtigt: Husk at synkronisere dine kontakter med din Google konto før du opdaterer for en sikkerheds skyld. Opdateringen sletter hverken apps eller billeder.  

Syntes du at skærmen på de 5″ på Xperia Z er for lillle har Sony netop introduceret Xperia Z Ultra.

(65) kommentarer
 1. Hej alle! Jeg har lige opdateret i Sony z. Er der nogen der kan mig, hvordan man tager et screenshot, her med den nye opdatering? 😀 😀

   1. Screenshot : hold volume ned og tænd/sluk inde på samme tid.
    Baggrunden på lockscreen: gå til indstilling og skærm og scroll ned så finder du det.. ellers spørger du bare igen 🙂

 2. 🙁 🙁 downloadet 4.2.2,ikke ret meget nyt,ikke værd den ventetid 🙁 🙁 skuffet.2sn

 3. Hej ..callme kunder,så er den kommet 4.2.2,via sony update service.downloader nu kl.15.27

 4. ´Jeg er Call me kunde – og har heller kunnet hente opdateringen endnu, så også jeg venter med spænding 😉

 5. Fik det her svar efter jeg havde spurgt Telenor om hvordan det kan være at andre selskaber såsom 3 har fået opdateringen godkendt og sendt videre til kunderne når Telenor stadig næsten som de eneste ikke har sendt opdateringen videre.

  Her er svaret fra Telenor:

  Hej,

  Android er på en automatisk godkendelsesliste hos os når det gælder opdateringer, så det er ikke fordi vi tilbageholder denne. Jeg ved dog, at producenterne tit og ofte udgiver disse opdateringer i ”bølger” sådan at der servere ikke bliver overbelastet. Jeg tror derfor det kun er et spørgsmål om tid før du også får den 🙂

  Mvh. Lasse

   1. Er det dyrt at bruge under kørsel jeg tænker på data forbrug , også hvis man kører uden for grænsen ?

    1. du må ikke bruge det i udlandet, men jeg tror nok at Google har gibvet mulighed for at downloade kort på forhånd. Men Google navigation er den bedste jeg har prøvet og jeg ser ingen grund til at smide penge efter eb anden medmindre du vil bruge kun GPS. Ellers er der jo flere muligheder for at få billig data når du er i udlandet og så kan du bruge det %: %:

 6. hej er der nogen der kan fortælle mig hvordan og hvilke gps man kan finde til sony tlf og koster de det samme med hensyn til data forbrug under kørsel har tidligere haft nokia som har fantastisk gps gratis

  1. Køb tomtom ! På google play ! lidt dyr men god og så er den som en rigtig gps ! ikke noget med
   mobilnetværk ! 😀

  1. Har også Telenor, ingen opdatering endnu… 🙁 Forventer at den er klar imorgen eller d. 1. 😉

 7. Så blev den opdateret til 4.2 og mega cool at jeg kan tjekke mails uden at gå ind i mobilen. Jeg er så glad for jeg valgte Xperia Z 🙂

 8. Høy, prøv lige at slide til højre igen som du gør i videoen. Er det ikke en bug at det kryds kommer frem? Vi kan jo ikke tilføje noget.

 9. Min mand har Telia og han har lige opdateret sin og den hedder noget med det der xperia 😛 det ville jeg bare lige fortælle jer.

 10. call me er jeg tilfreds med, og så kan jeg godt leve med at der går en dag eller to inden jeg får mine opdateringer bare jeg har internet hvor i Danmark jeg befinder mig, så hvis bare i venter så kommer den jo nok.

 11. Har i installeret PC companion? i kan ikke hente ota ved call me. som der står skrevet i artiklen skal i bruge pc companion og så bare vente på at det bliver jeres tur 8) 8)

 12. Har modtaget dette lidt underlige svar fra Call me: Den er klar til call me kunder, man kan bare ikke hente den ned via telefonen. Den skal hentes via din computer. Du skal have installeret Sonys program der hedder PC Companion. Når det er installeret så kan i sætte telefonen til og opdatere den.

  Jeg vil gerne gøre opmærksom på at det er Sony selv der frigiver opdateringerne til os, vi har intet at skulle have sagt, når det kommer til hvornår man kan opdatere de enkelte modeller.

  Jeg kan stadig ikke opdatere 😥

 13. jeg har lige hentet den opdatering og venter på at den genstarter og så har jeg givet mig selv en halv time fri til at sidde og lære det nye system bedre at kende 🙂

 14. Shit den kører bare flydende. jeg skulle lige genstarte dem to gange og sø er der bare gas på 🙂

 15. Ja, den kører lidt bedre. I starten hakkede den lidt men en genstart tog det og nu kører den bare. Jeg bryder mig ikke så meget om den transparente notifikationsbar men lockscreenen er vildt fedt at have til gengæld 🙂

  1. Kender det godt, det popper op når jeg tilslutter min Xperia Z til computeren. Jeg har dog aldrig benyttet det til noget, tak for info, det tilføjer jeg til artiklen.

 16. Nu har jeg brugt den i nogle timer og den er rimeligt solid og hurtig. En stor forbedring er hvad det er så i der ikke kan opdatere endnu kan godt glæde jer.

 17. Opdatering til artikel: Har modtaget besked fra 3.

  — Min besked til 3 —
  Hej 3. Android 4.2.2 til Xperia Z er frigivet i Danmark, men underligt nok kan jeg endnu ikke hente den via PC Companion. Hvordan kan det være? Folk med andre selskaber har allerede fået adgang, så det undrer mig lidt. Vh Danni.

  — Svar fra 3 —
  Hej Danni
  Det skyldtes vi først skal gennemtjekke den, så vi er sikre på den virker på vores netværk. Dette er sket, og du vil kunne hente den, indenfor de næste to uger
  Vh Henrik

  1. Helt umuligt at komme igennem til begge operatører i dag, vi har desværre ikke en hotline 8) Så tak skal du have og det er tilføjet…

 18. Hej..ang opdatering af sony xperia z,er der sket noget med gps voice,med den mekaniske stemme.,nogen der ved noget omkring det? har også callme,ingen opdatering !!!

 19. Så er den opdateret men lige umiddelbart kører den ikke mere flydende end før men et par positive elemter i opdateringen er der da 8)

 20. Der er flere inde på sony mobils danmark facebookside der heller ikke kan finde den og de har også call me.

  1. jeg tror nok at 3 og call me er lidt længere om det, jeg kan ikke præcis forklare hvorfor men jeg kan se at Høy har skrevet at han vil prøve at kontakte dem.

   1. Det er faktisk ret underligt. Når telefonen er unbranded, burde det ikke have nogen betydning, hvilket teleselskab man har. 3 har ikke branded deres telefoner de sidste par år.

 21. Jeg tilslutter min Xperia Z til Sony PC Companion men der siger der ikke er nogen opdatering til den? Er den frigivet til alle, eller kun nogen?

 22. hvor lækkert. den kører meget bedre efter opdateringen men jeg ville nu og gerne have lidt flere widgets i rullegardinet 🙁

 23. Dejligt. jeg har det dersens pc kompanjion på vores pc skal jeg så tilslutte min xperia til pc og åbne det på pc elæler hvordan?

 24. Det spiller bare for sinsygt 8) lidt træls at vi ikke får den samme notifikationsbar som de andre men det lever jeg gerne med :E: :E:

Skriv kommentar
account_circle
email