Amino

Dansk gratis app til dig der bruger Amino, iværksætter-websitet.

Danmarks største iværksætter-webside lancerede for noget tid siden deres første Android app. Jeg har nu brugt den i en måned, og vi vil se nærmere på den danske app.

Funktioner og indstillinger:

Amino app`en er delt op i to dele:

Debatter:

 • Start af selvstændig virksomhed (har 7 underemner).
 • Marketing og salg (ikke internet) (4 underemner).
 • E-handel, internet, og online marketing (13 underemner).
 • Administration og finansering (6 underemner).
 • Netværk og ledelse (4 underemner).
 • Innovation og vækst (4 underemner).
 • Alt det andet… (10 underemner).
 • Hjælp og support til Amino services (5 underemner).

Blogs:

 • Ekspertblogs
 • Iværksætterblogs

I debatterne er det muligt at oprette og besvare emner, og hvis du er PLUS-bruger (en service med forskellige fordele), så har du mulighed for at lave en signatur med et tekstlink til dit website. Hvis der er en debat du mener skal vises til omverdenen, så har du mulighed for at dele på følgende måder:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google +
 • E-mail
 • Åben i din browser

Du kan ikke oprette nye blogindlæg, men du kan kommentere de indlæg du ønsker.

Du har mulighed for at få besked hvis der bliver svaret på en af dine emner.

Brugervenlighed og praksis:

Amino app`en er flot udført og lækker at bruge. Når du er inde under punktet “debat”, har du en fin topmenu til rådighed med følgende muligheder:

 • Alle
 • Mine emner
 • Emner
 • Skriv
 • Indstillinger

 

Når du første gang vil ind og lære Amino app`en at kende, kan du godt blive lidt forvirret over de to punkter “Alle”, og “Emner”. Punktet “Alle” indeholder nemlig alle oprettede tråde, og “Emner” indeholder alle hovedsektionerne/emnerne.

App`en er lavet så det ikke er nødvendigt at benytte andet end app`en til at navigere med. I toppen har du nogle navigations-pile, og efter et stykke tid fungerer det faktisk rigtig godt. Du kan selvfølgelig godt benytte tilbage-knappen på mobilen, men det er ikke altid at den vil samarbejde sammen med Amino.

Det er tydeligt at se at Amino har brugt nogle penge på deres app. Alt er gennemført, og du er ikke i tvivl om at det er professionelle der har været med inde over, og i det hele taget er interfacet godt udført. Overblikket er fint, og ligemeget hvor du befinder dig i Amino app`en er du ikke i tvivl om hvad du skal trykke på for at komme videre…lige på nær første gang du vil læse en debat, du er nemlig nødt til at trykke dig helt ind i svaret/spørgsmålet, for at se det hele.

Amino app`en forcecloser en del gange, og der er da også blevet til et par frysninger hist og pist. Billederne nedenunder er to eksempler på hvad der sker i den forbindelse. Problemet er ikke så udbredt på HTC Android mobiler, i forhold til Samsung mobiler. Dette kan dog være tilfældigt, det samme kan nedlukningerne.

Update: Efter en uges samarbejde med 1902 Software, hvor jeg har afprøvet flere forskellige apk-filer, er fejlen nu fundet. Jeg har testet den seneste apk både på SGS2 og Galaxy Nexus med ICS, og alt virker. Se derfor venligst bort fra disse fejl.

Da Amino app`en stadigvæk er ret ny, bliver fejl som disse her selvfølgelig kigget. Derfor, atter en gang, vil jeg pointere vigtigheden i at vi som brugere giver feedback til de danske udviklere…feedback som kan bruges, og ikke bare:”lorteapp”.

 

Tryk for at forstørre

Amino-app-1 Amino-app-5

Med hensyn til batteriforbrug er den godkendt. Den ligger sig i baggrunden som en service medmindre du bruger en taskkiller til at lukke den helt. Når den bare ligger og slapper, bruger den meget lidt CPU. Det ville have været at foretrække at den, hvis man “bakkede” ud via tilbage-knappen, slukkede sig selv helt. Husk på at det også tager batteri at Amino app`en skal sende dig en mail når der er bid. 

Herunder kan du se Amino vs Facebook vs default Samsung Android browseren inden for samme tidsrum. Ingen af app`sene er blevet brugt eller rørt.

 Tryk for at forstørre

Amino app
amino-app-batteri
 Facebook
facebook-app-batteri
Android browseren
android-browser-batteri


Konklusion:

Jeg elsker gratis danske Android apps, og Amino app`en er ingen undtagelse. Trods at den fryser og forcecloser lidt for ofte til min smag, så er det som sagt en app der har kostet kassen, og det ses. Dette er netop en af de fede ting ved den her app, at du kan se at det er en app, og ikke bare en kopi af websitet.

Til jer der kender Amino.dk, i ved at app`en kun er en brøkdel af de funktioner Amino tilbyder. Vi kan godt blive enige om at de fleste nok ikke ville sælge deres virksomhed over mobilen (Amino har en virksomhedsbørs), men jeg synes godt at der kunne have været nogle flere funktioner med fra websitet. F.eks har de “Amino Buzz”, hvor brugerne deler nyheder som de finder på nettet. Den fane kunne de godt have smidt i også.

Amino kan IKKE smides over på dit SD-kort, hvilket er ærgeligt, da det koster nogle kunder i butikken (ja, det er sandt. Jeg har efterhånden haft rigtig mange brugere der måtte vælge imellem hvilke apps de skulle have på deres mobil. Det drejer sig selvfølgelig om mobiler som f.eks Samsung Galaxy Ace, HTC Desire, og HTC Wildfire S).

Det er muligt at få en notifikation i statusbaren, men når du trykker på den kommer du ikke ind til emnet, det ville være lækkert…

Da Amino app´en er gratis, skal det selvfølgelig afbalanceres med økonomien, da de jo ikke tjener noget på at vi bruger app´en og ikke klikker på de reklamer der er på websitet osv…

Brugerfladen er som før nævnt lækker, jeg syntes at udviklerne har gjort et flot stykke arbejde på det punkt. En lille fed detalje er, at man kan låse i portræt/landskab mode på mobilen i selveste app`en. Godt tænkt.

Er du selvstændig, iværksætter, eller har du en bare en hjemmeside du mangler hjælp til, så hent Amino app`en. Der er ikke det du ikke kan få svar på, og i forhold til andre forum (ikke vores selvfølgelig:-), så plejer der altid at være en eller anden der ved noget.

Amino app`en er herfra godkendt og anbefalet. Jeg ser frem til at den bliver lidt mere stabil, og i det hele taget at se hvilke muligheder de kære iværksættere kan se i den…for der er mange.

Den kommer selvfølgelig med på listen over de 100 bedste gratis Android apps.

Min vurdering: 4/5

Testet version: 1.0.0.16


Android_market_nyt  Amino Android market 

Eller scan koden med din Android:

Amino_app_QR


Tryk for at forstørre

Amino-app-3 Amino-app-4

 Din vurdering af Amino app`en:

Skriv kommentar
account_circle
email