5 apps til dig der er informationsjunkie

5 af de Android apps der opfylder mit behov for nyheder og information.

Da jeg for et år siden købte min første androidtelefon, en HTC Desire HD, var jeg klart bevist om hvilket formål den skulle udfylde i mit liv, hvor mange af mine venner var optaget af de mange spil og underholdningstilbud en smartphone tilbyder, var jeg optaget af at få mit store behov for nyheder og information lettere tilfredsstillet.

Her næsten ét år efter, er der 4 apps som jeg nærmest dagligt vender tilbage til, og så en ny på prøve.

Pulse:

På prøve er Pulse, som er en feedreader, den er på prøve i stedet for Google Reader. Den gør det let at sortere mine feeds i kategorier som Teknik, Politik, Personlige blogs, Nyheder osv… Programmet er flot og brugervenligt opbygget, med en række billedefliser for hvert feed, der indeholder overskriften fra artiklen.

Appen har også et stort og overskueligt katalog med alskens former for nyhedskilder, dog ikke så mange danske. Søgefunktionen fungerer også ganske efter hensigten. Pulse kan indstilles til at komme med en notifikation når der er nyt at læse, således at du altid er opdateret med det nyeste.

Pulse_news

 Download Pulse News

 

BeyondPod:

Efter en del afprøvning af forskellige podcastprogrammer, vandt BeyondPod med flere meter. Det koster 7$ normalt, men som falder til ca. 2$ på udsalg ind i mellem. Programmet gør alt det, som et rigtig podcast program skal kunne, som at hente lyd og videofiler i det tidsrum jeg har indstillet den til (om natten, i lader og på wi-fi) samt rydde op efter de kriterier jeg sætter, såleds at telefonens hukommelse ikke bliver brugt på gamle podcast.

Ud over det er der en masse små gennemtænkte funktioner, eks. at afspille et videopodcast som lyd eller låse et ynglings podcastprogram, således at det ikke bliver slettet når der kommer nyt. Jeg har endnu ikke oplevet et videocodecs, der ikke kunne afspilles, hvilket jeg har med andre podcastprogrammer, og som er et kæmpe irritationsområde.

beyondpod

 Download BeyondPod Podcast Manager

 

Kindle:

I boghandleren 250kr, på amazone kindle ca. 70kr. Hvis du ikke har noget imod at læse engelsk, og hvis din telefon ellers har en fornuftig skærmstørrelse, så er der penge at spare på bogindkøb ved at bruge Amazones Kindle-app. Den indbyggede bogshop gør det enkelt at købe bøger og have dem liggende ved hånden, så du kan læse dem, når du har tid i toget eller i sengen om natten.

Blandt programmets funktioner er jeg begejstret for at kunne bukke hjørner, strege under og skrive noter i margen, som synkroniserer med andre kindleprogrammer (hvis du har tablet eller kindle på din pc). Og som bonus, så er der ganske mange klassikere der er helt gratis i bogshoppen.

Kindle

  Download Kindle

Readitlater:

Programmet, der hjælper mig til at få læst alt det, som jeg ikke har tid til at læse lige nu og sikkert glemmer senere. Ofte får jeg et link via mail, twitter eller sms, men har ikke tid til at læse artiklen på stedet. Ved at trykke del via ”ReadItLater” downloader telefonen siden i et lækkert artikellayout, husker hvor jeg er kommet til og smider det i min læse-kø. Så når jeg har en pause på arbejdet, toget eller på WC kan jeg gå ind i programmet og læse det, som jeg ikke før havde tid til at læse og som jeg før i tiden ville have glemt alt om.

readitlater

 Download Readitlater

 

Note Everything:

På arbejdet, der hjemme og alle andre steder er der så mange ting at huske, skrive ned, eller sige videre. Note Everything er et enkelt notatprogram, der gør det muligt at skrive noter, gemme dem i mapper, sende videre eller have som widget på telefonens hovedskærm. Du kan læse en anmeldelse af Note Everything her på siden.

Note_everything_pro_3

Download Note Everything

 

Så det er mine 5 ynglingsapp, som hjælper mig med at dække mit behov for nyheder og information, samt holde styr på mine tanker omkring dem…. Hvilke er dine?

(7) kommentarer
  1. Note Everything som du nævner er en af de bedste jeg har, Udover det bruger jeg “Pure news widget” som rss reader.

Skriv kommentar
account_circle
email