Xperia Z – Ny smartphone fra Sony med fuld HD

Sony-Xperia-Z

Sony lancerer i dag Sony Xperia Z, en Android smartphone både Android Jelly Bean, fuld HD-skærm, samt 4G LTE. 

CES 2013 er ved at være over os, pressemeddelserne begynder så småt at vælte ind. Denne gang er det Sony der er klar med en ny smartphone med ikke så ringe specifikationer.

Sony Xperia Z adskiller sig nemlig fra alle andre smartphones (indtil videre) ved at have en 5″ skærm med en opløsning på 1080 x 1920 pixels.

Xperia Z kommer med STAMINA batteri-mode, der forøger batteritiden ved at lukke de apps der tager meget batteri når skærmen er slukket, og åbner dem igen når skærmen bliver tændt.

 – Sony Xperia Z – pris og tilgængelighed

Sony skriver ydermere i pressemeddelsen:

Sony’s medieapplikationer tilbyder en ensartet underholdningsoplevelse over en række af Sony’s enheder. ”WALKMAN”, album- og filmapplikationerne, som er installerede på Xperia Z, giver mulighed for at opdage online og offline indhold gennem en enkelt indgang med nye måder at nyde og dele indholdet. ”WALKMAN” applikationen giver adgang til al din downloadede musik, et bibliotek med 18 millioner sange at udforske fra Music Unlimited og social integration på Facebook, mens Album applikationen giver nem adgang til Facebook-venners billeder og til at gennemse billeder efter lokalitet.**

One-touch funktionerne giver brugerne mulighed for nemt at dele musik, billeder og videoer fra deres smartphones med en række NFC-aktiverede Sony enheder, inklusiv højtalere, høretelefoner og nu TV. Med det nye BRAVIA TV, som også annonceres i dag, tillader en enkelt berøring mellem Xperia Z og fjernbetjeningen til TV’et dig at nyde dine billeder og videoer på den store skærm.

Xperia Z kommer i sort, hvid, og lilla, og kan kort tid efter lanceringen opdateres til Android 4,2 Jelly Bean.

Sammen med Xperia Z lancerer Sony også 2 nye NFC-baserede headsets, der ved berøring med Xperia Z hurtigt opretter forbindelse.

Af andre specifikationer kan nævnes:

 • 13 MP kamera
 • 4G LTE
 • Støv og vandafvisende (højeste niveau)
 • 1,5 quadcore Snapdragon processor
 • 2 GB RAM
 • STAMINA batteri-mode (skulle forlænge batteritiden op til 4 gange)
 • Vægt: 149 g
 • Størrelse: 139 x 71 x 7,9

Xperia Z vand 

(6) kommentarer
 1. Har netop købt denne – indtil videre fantastiske – mobil.
  Men jeg savner virkelig ur og dato på den sorte “pauseskærm”.
  Hvordan?
  Jeg ved nemlig ikke hvad denne skærm kaldes, for det er jo ikke startskærmen eller låseskærmen.
  Nogen der kan hjælpe?

  Bedste Hilsner
  Helle

Skriv kommentar
account_circle
email