Valg 2011 på din Android smartphone

  Nu kan du finde ud af hvem du skal stemme på via din Android smartphone med gratis dansk app.

 

ss-480-1-0

Hvis du har det ligesom mig, at du ikke helt kan finde ud af hvad du skal stemme, så er der hjælp at hente med en dansk gratis app. I pressemeddelsen står der at:

  • Valg2011 indeholder en partitest, hvor vælgere lynhurtigt kan pejle sig ind på hvilke partier, der taler deres sprog, og passer bedst til deres egne holdninger. Appen har samlet og opstillet partiernes holdning inden for 16 forskellige emner som f.eks. finans, udlændingepolitik og uddannelse, og formuleret dem i nogle klare spørgsmål, så de er til at tage stilling til. I løbet af to minutter har man en ret god idé om, hvem man vil stemme på – hvis man altså ikke liiige vil tage testen én gang til for at være helt sikker. Partitesten er integreret med Facebook, så man har mulighed for at slå resultatet op på sin væg. Hvis man har lyst til at teste sin egen viden om partierne kan man tage en quiz, hvor man giver sine bud på hvad partierne mener om diverse spørgsmål. Man kan selv vælge hvilke partier eller emner man vil quizze om, eller bare tage en godt blandet quiz. Appen har over 80 forskellige spørgsmål i databasen p.t., og den bliver opdateret løbende – uden at man behøver at hente en ny udgave på App Store eller Android Market. Quiz-resultatet kan deles med vennerne på Facebook. Vælgere, der er ude efter kontant viden om, hvad de forskellige partier står for, men ikke har lyst eller tid til at bladre alle partiprogrammerne igennem, kan også få hjælp af appen.

  •  Den indeholder kort, summarisk information om de enkelte partiers holdninger til forskellige emner – dels grupperet pr. parti og dels grupperet pr. emne. Det gør det meget nemt og overskueligt at finde frem til, hvad et parti står for, eller hvad de forskellige partier mener om et bestemt emne. Informationerne om partiernes holdninger er for de fleste partiers vedkommende leveret direkte fra partiet selv specifikt til Valg2011 – for nogle få partiers vedkommende har Siblingsoft endnu ikke modtaget informationer, og data er her hentet fra partiernes egne partiprogrammer og hjemmesider, samt fra de danske medier.

  •  Siden undfangelsen i maj er appen løbende blevet forbedret undervejs på baggrund af brugernes forslag: For de mange vælgere, der er noget usikre omkring hvordan valg og demokrati er implementeret i Danmark, leverer Valg2011 en separat funktion, der kort og klart fortæller om begreber som mandater, løsgængere, valgprocedurer, blokpolitik med videre. Man kan tillige se præcis hvad de enkelte partier mener om de enkelte spørgsmål svar for svar efter afsluttet test, og iPhone 4’s Retina-display er understøttet i den seneste version. Valg2011 er sjov og nem at bruge, og er oplagt at benytte når man f.eks. sidder i S-toget eller venter på bussen, eller når man er til middagsselskab eller fest og talen falder på politik.

 

Du kan hente den danske app, Valg 2011, på Android market.

Tanja er i fuld gang lige nu med at stille spørgsmål om hvad jeg synes om dit og dat. Umiddelbart virker det som en sjov og måske lærerig app.

Skriv kommentar
account_circle
email