TV Lige Nu pro

 TV Lige Nu pro er en dansk udviklet Android app, der viser dig hvad der er lige nu i fjernsynet. TV Lige Nu pro kan også vise dig hvad der kommer de næste timer på et rimeligt antal programmer……..og lidt ekstra!

Jeg er glad lige nu (TV Glad Lige Nu:), for nu tror jeg at jeg kan skrive min artikel uden at Tobias W. Kjeldsen opdaterer TV Lige Nu pro. Jeg startede med at tage screenshots af app`en i søndags, men Tobias har smidt opdateringer ud hele ugen (næsten da), så jeg har måtte gøre det om to gange. Men opdateringer er jo med til at gøre apps`ene bedre, og det må man sige at det også er tilfældet her. Nok sjov for nu, vi lægger ud med udviklerens egen beskrivelse af hans app:

 

“TV Lige Nu! er designet til at give brugeren en hurtig, og nem, oversigt over hvad der sendes i fjernsynet. TV Lige Nu! dækker en række danske kanaler. Idéen er at have noget lige ved hånden som er hurtigt, intuitivt og brugbart.
Programbeskrivelser kan ses ved ét enkelt klik på et program. TV Lige Nu! er delt op i to version, en gratis- og pro-version. Pro-versionen indeholde en række funktioner som gratis-versionen ikke har. Disse funktioner er på nuværende tidspunkt to forskellige widget konfigurationer, alarm/påmindelser og brugerdefineret kanaloversigt.
Disse widgets kan enten vise program “lige nu” og “næste” for en valgfri kanal, eller også kan du bruge widget’en der giver dig 3 valgfrie kanaler at vælge imellem. Denne sidste widget viser hvad der er “lige nu” på de 3 valgte kanaler.
Udover widgets er der også mulighed for at sætte alarm på et givent program når det starter — denne alarm kan også indstilles til hvor mange minutter, før programmer starter, den skal gå aktiveres.
Du har med pro-versionen også mulighed for at sortere, og manuelt redigere, kanaloversigtens kanaler via en simpel “drag-and-drop” løsning.
Disse features som er beskrevet her, er det der virker nu, men funktionaliteten bliver stadigt løbende optimeret og udvidet– der kommer blandt andet IMDb integration”.

 

Funktioner og indstillinger: 

TV Lige Nu pro er et TV-program med et par forskellige funktioner. Du kan f.eks se hvad der er i fjernsynet her og nu, og 8 dage frem. Når du åbner TV Lige Nu pro har du mulighed for at se hvad der kommer på følgende kanaler:

 • DR1
 • DR2
 • DR HD
 • DR Ramasjang
 • DR K
 • TV2
 • TV2 Zulu
 • TV2 News
 • TV2 Charlie
 • TV3
 • TV3 Plus
 • TV3 Puls
 • Discovery Channel
 • Discovery Channel HD
 • Nationel Geographic
 • SF Kanalen
 • MTV
 • DR Update
 • Kanal 4
 • Kanal 5
 • 6`eren
 • DK4
 • Canal 9
 • Canal Plus sport 1
 • Canal Plus sport 2
 • TV3 Plus HD
 • TV2 Film
 • TV2 Sport
 • TV2 Sport HD
 • Canal Plus Action
 • Canal Plus Drama
 • Canal Plus Film HD
 • Canal Plus First
 • Canal Plus Series
 • TV 1000
  Du kan så trykke dig ind på en kanal, finde et program og derefter læse en beskrivelse af programmet. Hvis du har øje på en film er der mulighed for at klikke dig videre, og læse IMDB`s beskrivelse eller anmeldelse af filmen. Hvis du derefter beslutter dig for, at den skàl du bare se, så kan du indstille en alarm der ringer når filmen begynder. Det kan du selvfølgelig også gøre ved alle andre programmer. Når du trykker menu inde på det valgte program, har du mulighed for at se TV-oversigten 8 dage frem.
  Du kan også tilpasse dine kanaler således, at når du åbner app`en, så er de kanaler dem du bruger mest.
  Udover det, er der to slags widgets til dit skrivebord:  

 • Individuel (widget med en enkelt kanal efter dit valg).
 • Kombineret (widget med tre kanaler efter dit valg).

Brugervenlighed:

Når du første gang åbner TV Lige Nu pro, er du ikke i tvivl om at du skal trykke på det program du vil se oversigten over. Et tryk på menu-knappen giver dig det du skal bruge for at komme videre. Især det med at man lægge en widget ud på skrivebordet er jeg ret så vild med. Det er nemt lige at kigge hvad der er på ens tre ynglingsprogrammer her og nu.

TV Lige Nu pro er meget simpel at have med at gøre, og simpelt er godt. Konen (som normalt har Nokia(suk), har fået min HTC Desire, og hun har skiftet TVTID ud med TV Lige Nu pro, fordi hun synes at den er nemmere).

Praksis:

Jeg har nu haft TV Lige Nu pro i en 10 dages tid. Jeg har brugt den hver dag, og min treårige guldklump har tjekket “Ramasjang widgetten”, hver dag efter børnehave. Widgetten har altid vist præcis hvad der var i fjernsynet (husk at TV Lige Nu pro kræver internet). Ellers har den passet i overensstemmelse med andre TV-guider hver gang.

Efter sidste opdatering var der et enkelt forceclose, men der har ikke været noget siden. 


Her kan du hente og prøve den gratis version:

AndroidMarket_ikon_50 TV Lige Nu Android market
Android_market_PC TV Lige Nu Android market  
appbrain_ikon_48 TV Lige Nu Appbrain. com   

Eller scan koden med din Android mobiltelefon: 

TV_ligenuQR_ny


Konklusion:

Det er en dansk Android app, den gør det den skal, og så kan konen finde ud af at bruge den Android-blinkende, uden jeg behøver at forklare, forklare…..og forklare.

Da jeg startede med at teste app`en, var jeg ikke så vild med den. Så opdaterede jeg til pro-versionen, der igen blev opdateret af Tobis W. Kjeldsen. Nu kommer den på listen over de bedste Android betalings apps. Det gode ved den er det simple interface. Der er ikke så mange dikkedarrer. Det er bare at trykke, og man får et resultat. Det at man netop kan se en uge frem, gør at den er brugbar i forhold til hvis man kun kunne se, hvad der kom her og nu.

Skulle der være noget at udsætte, så skulle det være når man skal vælge sine kanaler til widgetten. Når man trykker på den valgte kanal er den eneste forskel at tallet ændrer sig øverst oppe. Det tal er ikke særlig stort hvis man står udenfor i lyset, hvor skærmen i forvejen kan være lidt svær at se. Da kunne man måske lave noget ala “To-do listerne”, hvor der kom et hak ud for kanalen. Til sidst, et stort plus er at den kan parkeres bagi på SD kortet.

UPDATE: TvLigeNu pro indeholder nu mange flere kanal-oversigter og funktioner.

Min vurdering: 4/5 

Testet version: 1.8-pro   

TV Lige Nu officiel hjemmeside

Android-penge Cirka 6 kr.

AndroidMarket_ikon_50 TV Lige Nu Pro Android market  
Android_market_PC TV Lige Nu Pro Android market
appbrain_ikon_48 TV Lige Nu Pro Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon: 

TV_LigeNu_pro_QR_ny


TV_Lige_Nu_1TV_Lige_Nu_2
TV_Lige_Nu_3TV_Lige_Nu_4

Brugervurdering af TV Lige NU: 

(13) kommentarer
  1. Haha…legetøj…ja det er via min DHD. Fedt og tak for det. Kigger dem igennem i aften. Umiddelbart tror jeg at sådan noget som det her forekommer rigtig meget. Jeg gør det jo selv med mine nyheder (nogle af dem ihvertfald). Jeg smider dog altid et link hvis ikke min tekst er unik fra mig selv.

   1. Som jeg forstår det så kan jeg faktisk gøre noget ved det. faktisk et par gode links..tak…nu vil jeg lige tænke over hvordan det sakl grubes an.

 1. Måske i har ret. Jeg har sendt ham en mail for et par uger siden, da der var andre brugere der også havde kommenteret det. Jeg fik bare en halvhånlig mail tilbage om Jeg dog troede at Jeg ejede internettet. Jeg har så ikke gjort mere ud det da jeg ikke rigtig ved hvor man skal henvende sig. Jo jeg har copyright, og jeg har også skrevet til dem at de i feta mindste så kunne smide et link tilbage. @extreeme…uanset lidt ærgerlig at jeg skal til at melde din familie 😉

   1. Jo. Tror jeg vil undersøge lovgivningen på området. Jeg må da indrømme at jeg har legetøj mig lidt over det, for det er jo tydeligt at se. Tak for input til jer alle ihvertfald.

 2. Lol exxtreme. Er enig, syntes du skal kontakte ham, og hvis tingene ikke ændrer sig, så meld siden.

 3. Mener faktisk også der skal skrides til værks over for den side… Der står jo copyright på dine sider Høy, og det er vel ikke bare for sjov…

  Har du egentlig prøvet at skrive til ejeren af siden? Det er jo nemt nok at finde ham med en simpel Whois-søgning:

  Navn: Brian Andersen
  Adresse: Viborggade 31
  Postnr. & By: 9900 Frederikshavn
  Land: Danmark
  Telefonnummer: +45 29722669

  1. LOL… Noget virkelig underligt! Jeg fandt lige ud af at det faktisk er min fætter der ejer siden… Dog fra en gren af familien vi aldrig har haft noget med at gøre.

   Men jeg synes stadig du skal kontakte ham, og hvis ikke han svarer, så meld ham til politiet…

 4. Helt ærlig. Høy og Klintø i burde godt nok melde den her side til politiet eller hvad man nu gør. I må da have copyright på jeres test modeller og artikler? prøv lige at tjek det her ud. de har brugt de samme ord som jer, sågar nede ved hvor man kan dele med Facebook osv, har de skrevet af. Jeg har fulgt lidt med på siden her, og jeg ved godt at Høy har slettet flere kommentarer angående det samme emne. Jeg synes bare at det er så tydeligt at de bare har efterlignet jer. Det skal i gøre noget ved. Det er jo for nemt bare at stjæle andres ideer og så få succes på det. Hjemmesiden her er nu pludselig ikke så unik længere da de jo skriver nøjagtig på samme måde: http://androidgeek.dk/applikationer/tv-lige-nu-pro/

 5. Overfed side!
  Det er bare den fedeste Android-side på dansk det her. Hvorfor har du ikke reklamer på siden? Er du interesseret så skriv til mig over mail,den tænker jeg at du kan se. Kunne ikke få “kontakt mig” til at virke.
  Enthusiasmen er stor,men siden er altså super genial. Godt tænkt.

  1. Tak Peter
   Velkommen til siden,og tak for de fine ord 😆
   Jeg har ikke tænkt i reklamer endu,men hvis jeg engang skulle,så skal jeg nok sende dig en mail. “Kontakt mig” fanen virker igen, tak for info.

Skriv kommentar
account_circle
email