STAMINA tilstand virker ikke ordentligt på Sony Xperia Z – hvad gør jeg?

Sony Xperia Z STAMINA tilstand guide

Sony Xperia Z har en strømsparetilstand der hedder STAMINA-tilstand. Flere af jer har henvendt jer fordi at når STAMINA bliver slået til giver det kun et par timer mere på standby. Vi har forsøgt at finde en løsning på vores egen Xperia Z.

Der er mange gode ting ved Sony Xperia Z, og muligheden for at slå STAMINA til er en af dem.

Når STAMINA er slået til slukker den f.eks for nettet når den er i dvale, hvilket betyder at du sparer en masse batteri.

Der er dog mange der har bøvl med STAMINA-tilstand (firmware 10.1A.1.434), og vi har fået mange henvendelser fra jer, hvor i brokker jer over at når i slår STAMINA-tilstand til giver det kun nogle timers mere drifttid (i brugerfladen).

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z

Vi har ikke selv oplevet problemet på vores egen Sony Xperia Z, men efter et par genstart kunne vi åbenbart “fremtvinge” det.

Det er ikke sikkert at jeres egen Xperia Z viser det samme som på vores screenshots, alt afhænger af hvor meget batteri der til rådighed, men problemet er det samme…at STAMINA viser at du kun får nogle timers mere drifttid, og det er self forkert.

Før problemet blev løst så det sådan her ud før STAMINA-tilstand var aktiveret:

Sony-Xperia-Z-STAMINA-mode-

Efter at STAMINA-tilstand blev slået til gav det os kun en time mere i standby:

Stamina-modeLøsningen:

 • Du går ind i indstillinger via din statusbar (ikonet længst til højre), eller tryk på tilbage hvis du er inde i strømstyring. Nu finder du det punkt der hedder apps og trykker på det.
 • Nu swiper du til højre indtil du øverst har Alle apps.  
 • Scroll nedad indtil du finder et program der hedder Controller for Øko tilstand og tryk på det.
 • Nu trykker du på Tving til at standse og derefter på Ryd data (se mere efter billedet). 

Sony-Xperia-Z-batterisparer

 • Nu genstarter du din Sony Xperia Z ved enten at holde tænd/sluk og volume op inde samtidig, eller ved at holde tænd/sluk inde indtil der kommer en popup hvor du trykker på sluk. 

Når du nu går ind og og slår STAMINA til igen vil du se at der pludselig (afhængig af hvor meget batteri du har tilbage) er noget mere standbytid før STAMINA er slået (se billede herunder).

Xperia-Z-STAMINA

Nu slår vi så STAMINA-tilstand til igen, og vi har pludselig lidt mere på papiret end blot nogle timers extra standby.

Stamina-error-1 

(17) kommentarer
 1. Ingen problemer på min Xperia Z, men har ikke brugt den så længe endnu så det er måske derfor.

 2. @Lina : har du genstartet? Du har sikkert bare overset at du skal genstarte din Xperia Z 🙂

 3. det har ikke lagt mærke til før nu men jeg har også samme fejl. Nu har jeg lige genstartet mobilen og nu viser den at standby er 3 dage og 14 timer, dejligt 🙂

 4. Hahahaha John G 🙂 Om det er meningen ved jeg ikke, men han gør da sig selv til grin hvis ikke han kan regne ud at stamina skal give mere end 3 timer som han skriver 😛

 5. Takker for tippet. Bliver mere og mere glad for min Xperia Z må jeg nok sige og jeg har endnu ikke fortrudt mit køb og er ret sikker på at jeg ikke kommer til det. jeg har nu lidt paranoia på med det der suddendeath 🙁

 6. Ved ikke om det er direkte pinligt, men han kunne måske have overvejet om ikke det var lige i underkanten af tid han fik ved at aktivere stamina 8)

 7. Hvor pinligt at chefredaktøren for (navn og hjemmeside er blevet fjernet i forhold til vores regler om ikke at “svine” andre til – Høy) brokker sig over netop det her i deres test af Sony Xperia Z, og så er der blot tale om en “fejl” 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email