Sony Xperia Z – problemer med vandtæthed?

Der har været eksempler på at ejere af Sony`s flagskib, Xperia Z, har oplevet problemer med bagpanelet der har løftet sig en smule og dermed ødelagt vandtætheden. 

Èn af de ting der gør at Xperia Z skiller sig ud fra mængden er vandtætheden og designet, og det er måske netop sidstnævnte der er skyld i at vandtætheden på et lille antal (vi ved ikke hvor stort problemet er) Sony Xperia Z`er.

Kort og godt løfter bagbeklædningen/panelet sig en smule, se billederne herunder (det første billede viser den ene side af telefonen og billedet nedenunder viser den anden side af samme telefon).

XperiaZbackpanel 5

Og på billedet herunder ses tydeligt at bagpanelet er løftet en smule.

XperiaZbackpanel 6Ifølge Xperiablog tyder det på at problemet opstår i forbindelse med at telefonen bliver varm, f.eks hvis den ligger i solen eller bliver presset med et tungt spil. Det får nemlig den lim der holder bagbeklædningen på plads, samt er med til at gøre den vandtæt, til at bløde op.

Problemet er ikke kun at Xperia Z bliver udsat hvis vand hvis den sænkes ned i det, problemet er også at hvis du f.eks indleverer den til Sony har de ingen mulighed for at bedømme hvorved vandskaden er opstået.

 – Anmeldelse af Sony Xperia tablet Z

Det eneste de ser er at der er vand i mobilen, men det kunne ligeså godt være kommet derind ved at kunden har glemt at lukke en af flapperne, og folk der har henvendt sig er derfor blevet afvist.

Problemet kan muligvis løses ved at varme limen op med en hårtørrer og trykke bagpanelet ned på plads igen.

Da vi skrev anmeldelsen af Xperia Z var vi her på redaktionen bekymrede for om flapperne blev ved med at holde tæt eftersom at de bliver åbnet mange gange dagligt (når man skal lade og høre musik).

I videoen herunder kan du se at vores eksemplar af Xperia Z ihvertfald fint kunne holde vandet ude 3 måneder efter anmeldelsen (brugt som standard mobil i de 3 måneder).

Jeg har brugt min egen Xperia Z på stranden osv her i sommerferien uden at opleve problemet med at bagpanelet har løftet sig.

Sidder du med en Sony Xperia Z kan du iøvrigt opdatere den lige nu.

 

(9) kommentarer
 1. Jeg har en xperia z telefon købt fra Komplett.dk – sådan en telefon skulle jo være vandtæt. Pludselig var der problemer og jeg sendte den tilbage. Jeg fik den retur hurtigt – repareret. Men nej, samme fejl. Jeg sendte den tilbage igen og igen. Nu fik jeg så pludselig at vide at der er vandskade?!? PÅ EN VANDTÆT TELEFON?! Jeg havde kun skyllet den under vandhanen!!!

  Nå, ok, jamen lav den, den er 6 måneder gammel.

  “Kundeservice” kunne så fortælle mig at der er IKKE garanti der dækker og det vil koste 4000 kr at lave den

  IKKE nok med det – hvis jeg ønskede telefonen tilbage skulle jeg betale cirka 400 kroner, ellers beholder de den.

  Ja – Komplett.dk er da billige, men HÅB på du ikke skal have den repareret. For de overholder ikke dansk købelov OVERHOVEDET.

  1. Sådanne historier er det mange af (ikk lige fra komplet) og det er sindsygt ærgerligt for dig. Du er sikker på at du havde lukket “lugerne” 100% tæt? Bare der er lidt åben ryger der vand ind. Ved du hvor vandet er kommet ind?

   1. jeg er sikker på de var lukkede.
    Jeg ved ikke hvor det er kommet ind – eller om det bare er noget de siger :-O

    1. Helt ærlig så ville det være totalt nemt for dem at sie sådan. Du har ingen mulighed for at tjekke om det passer og de tjener kassen på at fixe en vandskade der i virkeligheden er en løs forbindelse der tar 2 minutter og lave. Sier ikk at det er sådan men hvis der skul snydes så vil det da være her de ku gør det. Træls for dig syns jeg lie nok da 🙁

 2. Min bagside ser ud til at være hævet med en tiendedel af en millimeter men det ville jo være dumt at tjekke efter om den er vandtæt hvis nu den ikke er det 😛

 3. Heldigvis heller ikke noget bøvl her 🙂 har både haft den med til Spanien i 10 dage ved stranden og været ude at sejle. Men surt for dem der bakser rundt med det 🙁

Skriv kommentar
account_circle
email