Smartphones er ny overdommer i danskernes diskussioner

December er lig med julefrokoster og familietræf, og det betyder traditionen tro diskussioner rundt om bordet.

Normalt vil jeg ikke publicere den her slags nyheder, da de ikke direkte er Android-relateret. At HTC har været så fremadsynet at sende en mail afsted til os, pressen, lige i dag er så genialt et træk at jeg publiserer den bare på grund af det. At dømme efter filmen her, så har de sågar brugt lidt tid på det…og filmen skal ses, ikke på Youtube…… Høy


Hvem scorede det afgørende straffespark i EM-semifinalen mellem Holland og Danmark i 1992? Hvor mange gange har Danmark vundet Melodi Grand Prix? Og hvad hedder hovedstaden egentligt i Taiwan? Ifølge en ny undersøgelse af danskernes mobilvaner, foretaget af YouGov for HTC, finder vi svarene på vores smartphones.

”Med hurtig adgang til internettet liggende i lommen bruger to ud af tre danske smartphone-ejere mobilen til at finde svar i diskussioner. Og blandt de unge er den nye ”dille” endnu mere udbredt. Her viser undersøgelsen, at 73% af danske unge henter svar og paratviden via smartphones. Derfor er det vigtigt med en god og hurtig browsingoplevelse på telefonen, og det er noget vi har fokus på hos HTC”, siger Peter Frølund. 

 

Knap halvdelen af alle danskere mellem 15 og 64 år har i dag en smartphone, og ifølge undersøgelsen overvejer mere end en tredjedel af danskerne købe en smartphone inden for det næste år. Den udvikling har Peter Frølund en forklaring på:

”Der dukker apps op over alt i øjeblikket med funktioner, der gør hverdagen nemmere. Det er med til at rykke forbrugernes forståelse af, hvilken værdi en smartphone har. Dernæst så  spreder det sig som ringe i vandet.  Og hvad er mere overbevisende end at se sin nevø på 15 år hive en smartphone op af lommen og promte svare, at det var Kim Christofte, der satte fod på det afgørende straffespark ved EM i 1992?” spørger Peter Frølund fra HTC.

 

FAKTA
Undersøgelsen er gennemført i september 2011 via internettet med udgangspunkt i YouGov-Panelet i Danmark. 1023 danskere i alderen 15-64 år deltog i undersøgelsen, der er udført på vegne af HTC. Den gav bl.a. følgende resultater:

Har du en mobiltelefon?
Ja, en smartphone (43%)
Ja, en almindelig mobiltelefon (49%)

Overvejer du at købe en smartphone inden for det næste år?
Ja (36%)

Bruger du din smartphone til at finde korrekte svar på internettet i forbindelse med diskussioner? (Base: har en smartphone)
Gennemsnit: Ja (68%)
15 og 24 år (73%)
25-34 år (73%)
35-44 år (74%)
45-54 år (56%)
55-64 år (48%)

Skriv kommentar
account_circle
email