Skærm, kvalitet, og kamera: HTC Sensation vs LG Optimus 2X vs Samsung Galaxy S 2

 

Den HTC Sensation jeg har til test er desværre crashet (vil lige tilføje at det kan ske for alle mobiler), så den store showdown imellem de tre Dual-core Android mobiler bliver ikke så stor som ventet. Vi må desværre nøjes med at teste skærm, kamera, kvalitet, samt en video-optagelse fra de tre mobiler.

Alle billeder kan forstørres og rykkes rundt på siden hvis du vil sammenligne dem ved at trykke på dem.

I videoen flytter jeg med vilje gardinet så skærmen bliver næsten ubruelig på mobilerne. Det er meningen og er en del af testen. Fra venstre: HTC Desire HD, LG Optimus 2X, Samsung Galaxy S 2, HTC Sensation, HTC Desire:

Billederne er taget uden at røre ved nogen af indstillingerne. De er taget med et par sekunders mellemrum:

         HTC Sensation          HTC Sensation
Dualcore_test_HTC_Sensation_kamera_1 Dualcore_test_HTC_Sensation_kamera_2
         LG Optimus 2X         LG Optimus 2X
Dualcore_test_LG_Optimus_2X_kamera_1 Dualcore_test_LG_Optimus_2X_kamera_2
      Samsung Galaxy S 2      Samsung Galaxy S 2
Dualcore_test_SGS2_kamera_2 Dualcore_test_SGS2_kamera_1

Videoerne er optaget med højeste opløsning lige efter hinanden:

                    HTC Sensation
              LG Optimus 2X
                 Samsung Galaxy S 2

Nu er det kvaliteten vi hurtig skal kigge lidt på. I videoen siger jeg Samsung Galaxy S, det er Samsung Galaxy S 2:

(8) kommentarer
 1. Hej stig, og tak for god input. Jeg er helt enig i det med skærmen på galaxy S 2, det nævner jeg også i min anmeldelse af den. Min favoritskærm er den samme som jeg altid nævner, nemlig SLCD som også sidder i Sensation og Incredible S, Wildfire S osv. Det jeg er helt vild med ved en Samoled plus er at man rent faktisk kan bruge den udenfor i fuld dagslys.
  med hensyn til kamera…jaaahhh…måskeee..det er nok svært at blive helt enige på det punkt ligesom at der nok er rigtig mange der er helt vilde med de skarpe farver på SGS2`s skærm.

  1. Prøv evt og slå “automatisk forbedring” fra, det kan i nogle tilfælde give et bedre resultat!!

 2. Jeg vil ikke bruge ordet “overeksponere” om Sensation’s farver på billederne. En overeksponering vil gøre billedet lysere. Som jeg ser det er den væsentligste forskel på Galaxy S II og Sensation på første billede, at Sensation’s billede er lidt mindre eksponeret end Samsung’ens. Om der er tale om over- eller under-eksponering af den ene eller den anden, er nok en smagssag. Det kan være den mindre eksponering der får Sensations farver til at virke mere mættede, men det kan også være en kombination af dette og at kameraet generelt har mere mættede farver. Den lysere eksponering med Galaxy S II gør så til gengæld at den har mange flere detaljer med i skygge-partierne på første billede end Sensation har.

  På billede 2 er der en klar forskel på farven af muren i baggrunden. Kun Samsung rammer en ren neutral hvid (gråtone) her. De to andre er blålige. Så umiddelbart ser det ud til at Samsung rammer den bedste hvidbalance (selvfølgelig forudsat at det virkelig er en hvid mur i baggrunden?). Stadig ser Sensations farver meget mættede ud, selvom eksponeringen ser meget ens ud for de tre kameraer. Måske unaturligt mættede farver på Sensation?

  Samlet set er der ikke i tvivl om hvem taberen er i denne kameraduel. Det er LG. En vinder er sværere at kåre, synes jeg. Og er nok meget subjektivt med hvordan man har det med Sensations farvemætning.

  1. Apropos farvemætning. Jeg har selv Galaxy S II, og det er en fed telefon med fed skærm. MEN der er én ulempe med skærmen… Farvemætningen er efter min mening alt for kraftig. Og det gælder selvom jeg sat skærmen til mindst mulig farvemætning (“movie” setting). Mange billeder, specielt med hudtoner, ser simpelthen unaturlige ud på Samsung’s ellers fede skærm.

 3. Er det bare mig eller gemmentæver Sensations kamera de andres?! Og Galaxy S 2 vinder på skærmen.

  1. Altså når jeg tænker på hvordan det fotograferede så ud i virkelighedens verden, så er HTC Sensation nok den der er tættest på. Solen var godt skarp på det tidspunkt, og det er HTC Sensation den eneste der viser.

   1. UPDATE: Har lige været ude at kigge, og HTC Sensations billeder er en anelse overeksponeret i farverne i forhold til virkeligheden. De andre to`s er så til gengæld en lille anelse undereksponeret.

Skriv kommentar
account_circle
email