Samsungs event var mere spændende end du troede

Samsungs Premiere 2013 bød ikke på meget nyt eller gjorde den? Vi har allieret os med en af deltagerne fra eventet for at høre hvad han har at sige om showet. 

Flere af jer var her forbi i går aftes for at se samsung Premiere 2013 live og næsten ligeså mange (på nær et par kameraentuiaster) takkede af før tiden. Èn af jer mente sågar at det mest spændende ved hele showet var da de unge begyndte at køre halfpipe of lave flyouts (jeg er selv gammel skater) var det mest spændende.

Her til morgen sidder mig (Høy) og Kenneth så og skrive lidt over Facebook og det går ret hurtigt op for os begge at vi ikke deler samme mening om showet (jeg var ikke videre imponeret), og da Kenneth var til stede under hele eventet ville det jo være oplagt med et lille gæsteoplæg, og da det ikke er noget vi ellers benytter os af håber jeg at i tager godt imod det og Kenneth.

I kan læse mere om hvad Samsung viste frem her og her.

3 gode grunde til at Samsungs event var mere spændende for Android end du troede:

Måske kender du mig allerede, men da dette er første gæsteblog fra mig på AppsAndroid.dk, vil jeg lynhurtigt præsentere mig. Jeg hedder Kenneth WedMore Lund og er tv-vært og content-udvikler på Living Smart TV – Danmarks eneste tv-kanal om den digitale livsstil.

 

Jeg kunne forstå på Morten at der var begrænset “juhu-stemning” at spore hos AppsAndroids brugere og det synes jeg er synd og vil derfor skrive dette indlæg for at forklare hvorfor jeg i går i London oplevede noget markant vigtigt omkring Samsungs “Premiere 2013”-event.

 

Spørgsmålet er bare om glasset er halv fuldt eller halv tomt og det er jo, som bekendt, op til fortolkning.

 

Lad mig starte med at give et billed på det. Jeg kan godt li’ fodbold. Jeg holder ikke rigtig med et konkret hold. Jeg kan bare godt li’ gode fodboldkampe, som underholder, uanset om det er Chelsea, Barcelona eller Bayern, der spiller. For mig er det udbyttet af kampen og ikke holdets navn, der er afgørende. Det betyder at jeg kan nyde næsten alle kampe og jeg har sjældent behov for at blive skuffet over at “mit” hold taber, fordi jeg ikke har noget “mit” hold. Jeg kan højest strække mig til at indrømme, at jeg foretrækker engelsk fodbold, men jeg nyder både Chelsea, Liverpool, Arsenal, United, Tottenham uden forudindtagede holdninger.

 

Det samme gør jeg med “dimser”. Jeg er vild med elektronik og synes det er fantastisk inspirerende at arbejde i en tid hvor alt, tilsyneladende, kan gøres bedre med en cpu-drevet tingest i lommen. Her kan jeg så tilsvarende godt indrømme at jeg personligt er fascineret af Apple men det betyder (derfor eksemplet fra fodbold) IKKE at jeg ikke kan nyde og anerkende når eks. Samsung, HTC, Google eller Facebook rykker med noget nyt. Tvært imod, synes jeg det er enormt fedt og føler mig simpelthen som en lille dreng i en slikbutik.

 

Hvorfor skriver jeg nu dét, så? Jo, den røde tråd er at der i går var mange Applefans, som havde travlt med at gøre gengæld for at de i sidste uge måtte stå model til latterliggørelse fra Android-communitiet, som hånligt kunne konstatere at “alt det der iOS7 shit, det har Android jo kunnet i 2 år!”. Samtidig byder Androidfans ind med slet skjult skuffelse over at de ikke oplevede at “få noget” af Samsung i går.

 

Ingen af dele synes jeg er fair. Samsung viste 3 ting – måske ikke kun ment som produkter, men også i overført betydning – som peger i retning af at Samsung er blevet en særdeles interessant spiller på det globale marked for forbrugerelektronik.

 

1. Eventen var supergodt udført

2. Produkterne var mere nyskabende end mange opfattede

3. Samsung viste at de har “x-factor”

 

Lad os suse dem igennem her – og lad os bare hurtigt springe til at konstatere, at eventen var enormt veludført. Det var meget bedre end i New York – det var nede på jorden og emmede klart af en stemning af at “vi har sgu bare nogle fede produkter vi vir-ke-lig gerne vil vise jer”. Ikke så meget skuespil. Bare entusiasme!

 

2’ere er den de fleste tror er den vigtigste, nemlig produkterne. Den er også vigtig, men det er her folk bliver skuffede. Måske var det som en uafgjort fodboldkamp, for igen at stikke en tråd tilbage til min fodboldintro. Måske. Men uafgjort kan også vise at holdet virkelig er på vej op. De nye produkter er efter min mening virkelig spændende, omend vi ikke taler om niveau på højde med da den oprindelige iPhone og iPad blev lanceret – men spørgsmålet er også om den tid ikke er forbi, ligesom der i dag ikke længere produceres pop-superstars som i 80ere.

 

Personligt er jeg vild med Galaxy Zoom og jeg kan godt afsløre at der er nogle målgrupper der vil elske kameraet. Kreative, tenneage-piger, for eksempel. Min mor, for eksempel (nu er hun så død, men eksemplet er godt). Min drengs børnehavepædagog, som sætter kamera-delen af en smartphone højere end noget andet. Medvært på Living Smart TV, Lars Faaborg, som også mener at billedkvalitet er afgørende for hans smartphonevalg. Undertegnede – jeg ville have elsket at have 10x fysisk, rigtig glas-baseret zoom i går, frem for min iPhone.

 

Hertil kommer overraskelsen med Ative serien der kører Windows 8 (ikke kun RT, men fuld) og derfor også Microsoft Office og fandengalemig også Android på én og samme gang. Så siger nogen “buhu, det findes allerede!” og jeg tænker “Who cares? Det handler ikke om at komme først – det handler om at være den, der først gør produktet brugbart NOK”. En disciplin Apple ind til nu har mestret i verdensklasse.

 

Jeg synes vi skal tage ja-hatten på og være entusiastiske om Samsungs event i går, vel vidende at vi også er entusiastisk når Google om noget tid lancerer déres nye Nexus-produkter, når Microsoft kommer på banen igen og igen igen når Apple kommer med ny iPhone og iPad “lige om lidt” !

 

Jeg har i lidt dybere detaljer skrevet om hvorfor Apple, Nikon, HP, Google osv. lige nu bør sidde og bide negle og spekulere over hvordan de nu reagerer på Samsungs “bomber” i går. Det kan du evt. læse direkte på Living Smart TVs hjemmeside.

 

Lad os nu nyde alt det positive og de spændende nyheder, frem for at surmule. Samsung gav god grund til at vi er rigtig mange i dag, der kan (vælge at) smile.

living smart kenneth lund 

(47) kommentarer
 1. det er fordi jeg får fra et overvågnings system tilsendt alarmer pr sms så lige nøjagtigt det nummer vil jeg gerne have en tone der ikke kan overhøres alle andre sms er lige meget måske har du en bedre ide tlf er sony xperia i kontakter kan man ikke tildele sms toner men kun ringetoner

  1. Vi har en Brandmand i forummet som ønskede det samme. tråden er godt nok 3 år gammel men jeg prøver lige at finde den til dig. Så vidt jeg husker fandt vi en app der var rigtig god til det der…

 2. Jeg sad og læste at HØY andmeldte handcent sms hvor man skulle kunne give forskellige personer forskellige sms ringetoner. Jeg har prøvet men kan ikke lige få det til at virke er der kommet noget nyt siden eller er der nogle der kender appen

  1. jeg prøver lige at installere den i morgen, det er muligt at anmeldelsen efterhånden er ved at være forældet 🙂

   1. Jo det kan du stadig. Det kræver at du har modtaget en sms fra den pågældende person og så når du har trykket dig ind i tråden trykker du øverst til højre på ikonet med tandhjul.

    Du kan jo også gå ind under personer i dine kontakter og vælge ringetoner. Jeg kan anbefale Ringdroid hvis du selv vil oprette nye alarm toner og ringetoner ligesom at Handcent sms også kan bruges til det.

    1. hvordan undgår man at tlf bliver låst op og hele beskeden kommer frem på fronten jeg ønsker kun et lille ikon eller lignende som der indikerer at der er ulæste beskeder og af tlf ikke låses og

 3. Men både og. Jeg tror næppe at Kenneth kan fortælle noget om Android som Høy ikke kan 🙂 så i mine øjne er denne artikel en nedgradering istedet for en opdatering 8)

 4. Men de produkter der blev fremvist er jo ikke til masserne på nær galaxy s4. Zoom kommer helt sikkert ikke til at sælge særlig godt og trods at den er vandtæt er Active jo også til en lille gruppe af købere.

 5. Jeg kan godt se pointen med et gæsteindlæg til en event som denne. Næste gang vil jeg bare hellere have en helt almindelig beskrivelse af eventet og ikke en artikel som denne. Vi er enige om at det er individuelt om man synes at Samsung leverede varen eller ej, så derfor finder jeg det spild af ellers god spalteplads at skrive en artikel hvor Kenneth prøver at “overbevise” os om at der ikke er nogen grund til at blive skuffet. Så næste gang vil jeg gerne bare have en stemningsrapport 🙂 der er intet negativ i min kommentar.

  1. Var der slet ingen danske medier, der gav en sådan “stemningsrapport”? Vi var jo 8 derovre så jeg går da ud fra at nogen har skrevet om det 🙂

   1. synes ikke umiddelbart at de par andre medier jeg har været forbi har skrevet om det, men mit indlæg var nu også bare ment som et forslag hvis der kom en anden gang. Tak for svaret.

  2. Meningen var faktisk at han skulle “overbevise” os 🙂 Grunden til hans indlæg var at jeg ville have hans syn på eventet da han jo så det med egne øjne, men der er skrevet en note med din anmodning, takker.

  1. En af vores seere konstaterede i sin tid:

   “Kenneth Lund……. Kendt fra DK4…….. LANDSkendt fra Natholdet” 🙂

 6. det er da fedt at vi får en lidt anden vinkel på en begivenhed som denne her end “bare” Høy og CO`s. jeg vil gerne høre om i fik noget derovre, en mobil eller et kamera eller lignende?

  1. Der var et par “zoner” med øl, vin og juice samt nogle små skåle med kylling og ris – og til sidst lidt underholdning af Will.I.Am og Emeli Sandes – hvis man kan sige at vi “fik” det 🙂

   Jeg ved godt at nogle tror det så handler om at alle 3.000 journalister dingler rundt og er pattestive, men sådan fungerer det ikke rigtig – personligt tager jeg sådan en event som en jobsamtale, for det er klart, at hvis man tumler rundt og er useriøs, er der nok andre, der får budet om at komme med næste gang, og det er ikke vores ambition at stå ude på sidelinien til sådanne events 🙂

   Da vi gik, fik alle en konvolut med et 64gb SDkort men telefoner, kameraer osv. – nej, dog ikke. Desværre tyder det også på at der kommer til at gå lidt tid inden vi får dem rundt til anmeldelse, da Samsung ikke selv har dem klar endnu.

 7. uanset hvordan vi vender og drejer den så lancerede Samsung ikke meget som vi ikke allerede har læst og set om. der var kameraet og muligheden for at køre Android apps direkte i Windows med Ativ men det var det. Jeg er helt enig i at showet var virkelig flot sat op 🙂

  1. Jeg tror du er ved at begå den samme fejl som mange andre: at undervurdere betydningen af de nye Ativ tablets.

   Til undervisning bliver det virkelig stort og mange skoler vil begynde at vælge Ativ Tab 3 frem for iPads fordi de både kører FULD Win8 og samtidig også Android på én og samme skærm……… sideløbende…….. så du kan måske sige at det teknisk set kun er en enkelt “lille” nyhed, men i forhold til det brede marked er det kæmpe.

   Jeg kan ikke tælle på to hænder hvor mange andre journalister jeg talte med i går, som gav udtryk for glæde over at de nu kunne prøve Win8 UDEN at “spilde” en tablet på det – kan de ikke li’ Win-delen, har de jo stadig Android på den 🙂

   1. Det er muligt du har ret i at betydningen bliver undervurderet, og jeg håber da at de skifter i skolerne…jeg er nemlig skolelærer 😛

 8. Nu skal i være ordentlige 🙂 det er da kun værdsat at der kommer lidt andet at læse om en gang imellem og jeg vil gerne høre hvordan Galaxy S4 Active føltes i hånden?

  1. Hvis jeg skal være helt ærlig, så foretrækker jeg KLART Active frem for S4. Jeg er personligt mere til lidt “kantede” telefoner, hvor S3 og S4 har en mere organisk og “rund” stil som ikke lige tænder mig.

   Active føles mere som en computer i hånden og så er det fedt at den har (måske lidt oldschool?) 3 knapper i bunden, så den er lettere at betjene eks. mens man løber uden at kikke på skærmen.

   At den er vandtæt er et plus men ikke afgørende for mig – det er mere formen og at den måske kan tage lidt flere tabt på gulvet.

   Hvad synes DU om den?

 9. Rigtig hjertelig velkommen Kenneth, nu har vi taget godt imod dig og håber at ses en anden dag…og så tilbage til Høy tak 🙂

 10. jeg så eventen herinde og takkede af. der var simpelthen ikke nok guf til en helaftensfilm, men fint nok at kenneth var tilfreds, det var nok derfor Samsung serverede så mange gratis drinks så alle var i godt humør. De vidste at det var noget lort 8)

  1. Nu ved jeg ikke hvor lang tid Samsung streamede, men jeg oplevede faktisk at eventen var for kort. Jeg synes ikke de gik så meget i dybden med produkterne, som jeg ville sætte pris på men det er jo et kompromis for I derude skulle se NOK men ikke for meget og VI der var der, skulle mest blot bruge det som en kickstarter til at komme ind og prøve produkterne.

   1. De streamede en time og jeg vil give dig ret i at hvis ikke man i forvejen havde læst om produkterne så var det ikke meget oplysninger man fik. Nu glæder jeg mig til galaxy note 3 istedet 🙂

 11. Men Lund, du kan ikke benægte at der ikke blev præsenteret særlig meget nyt, men det gør du jo egentlig heller ikke 😛 jeg kan bare ikke finde pointen for din historie. Hvordan oplevede nogle af de andre der var med til showet det?

  1. Det kan godt være du mener jeg ikke kan benægte det, men det gør jeg så altså, som du kan læse i det, jeg skriver. Jeg synes der var nogle meget spændende ting.

   Jeg har kun talt med de andre DANSKE journalister om det (vi var 8 afsted fra DK) og der er holdninger lige fra at der “ikke var en skid” at komme efter til begejstrede oplevelser, som min. Sådan er vi jo forskellige og nogle vælger at tage den kritiske nej-hat på, hvor andre vælger den positive ja-hat 🙂

   1. Jeg har skam også den positve hat på men det ændrer ikke på at showet var en skuffelse (for mig). Jeg havde sådan håbet på at Samsung havde noget mere i ærmet 😥 😥

    1. Jeg forstår godt hvor du kommer fra – vi HAR jo også været vant til et par år hvor det VAR helt vildt og gjorde at mange stadig forventer – eller i hvert fald savner – de store nyheder.

     I dag er det mere småjusteringer ind til næste bølge af “store ting” kommer (eks. wearable computing som smartwatches, glasses osv.) 🙂

 12. Det er lidt morsomt. Jeg sidder og søger efter apps på Google og finder herind og så sent som i formiddags har min mand set lstv 🙂

 13. Til Kenneth : er du til Android eller ios og hvad med at hive Høy ind i studiet og skabe lidt debat om forskellen på de to styresystemer. Det kunne da være spændende. Ulemperne og fordele ved dem osv….

  1. Jeg bruger personligt begge dele sideløbende. Jeg har en iPhone 5 og Samsung Galaxy Note 2 og efter to års nonstop brug af begge platforme må jeg sige, at jeg ganske enkelt ikke ville kunne vælge den ene frem for den anden. Det er nok i bund og grund som at vælge mellem Mercedes og BMW – begge er gode biler og får dig derhen, hvor du vil.

   Ulemper og fordele snakker vi om stort set hver dag på Living Smart TVs programmer som du kan følge på http://www.livingsmarttv.dk 🙂

 14. “En disciplin Apple ind til nu har mestret i verdensklasse”. Farlig udtalelse herinde Lund. Folk er blevet bandlyst for mindre end det 😛 .
  Historien og meningen er okay men ikke alt for meget af det der gæstebloggeri. Jeg kommer hering for at læse hvad Høy han skriver, basta :E:

 15. Var kameraet lækkert? regner med at det er okay at stille spørgsmål til forfatteren 😛

  1. Både Galaxy Zoom og NX virker rigtig lækre men den røde tråd i det vi laver på Living Smart TV er netop at vi tester tingene over ægte, praktisk brug i noget tid fordi der altid er både bedre og dårligere ting at finde, end man kan se på en 2 minutters demo af varen.

   For mig at se er Zoom nyskabende og kommer helt til klart til at sælge godt til 2-3 forskellige målgrupper mens NX mere er første “prøveballon”, Samsung sender op på det punkt. NX er vildt men også prissat sådan at det ikke kommer bredt ud til “familien Danmark”.

 16. Meningen med en gæsteblogger er jo at der skal skabes lidt debat så here we go.
  @kenneth Lund, fin nok artikel, og showet var flot men der var jo ikke meget nyt at komme efter. jeg vil egentlig bare gerne vide om alle de drinks der florerede var gratis 🙂 %:

  1. Hej Sonny – da eventen strakte sig over adskillige timer, serverede Samsung både drikkevarer og lidt at spise.

   Din holdning om at der ikke kom “så meget nyt” er jeg ikke enig i, men det er jo svært at sammenligne, for det afhænger jo af hvad man forventede 🙂

   1. Ja men det er jo også meget godt med lidt uenighed ellers ville det blive kedeligt. Du skal have tak for svaret 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email