Video: Samsung Galaxy S9 kan ikke hamle op med iPhone X’s RAM-styring

Samsung Galaxy S9 anno 2018 er ikke den helt store forbedring over sidste års flagskib.

Telefonen har ganske vist fået de obligatoriske nyk opad i hardware-sektionen såsom en smule hurtigere processor og en lidt mere hensigtsmæssige placering af fingeraftrykslæseren (under kameraet, i stedet for til højre for) – men derudover er der ikke det store at skrive hjem om.

Standardmodellen S9 har stadig 4GB RAM, som egentlig godt kunne have båret en opgradering, men som med så mange andre ”+” eller ”pro”-udgaver, er det forbeholdt storebroren S9+, som nu har 6GB.

Af den grund, har der ikke været de store forhåbninger om en væsentlig hurtigere mobil når man kommer fra sidste års version, men håbet har dog alligevel været en bedre styring og allokering af RAM i systemet – specielt pga. Samsungs Software Experience 9. Det ser imidlertid ikke ud til at være tilfældet.

Videoen herunder, er lavet af Youtuberen DroidModderX og viser en test af S9 vs iPhone X i forbindelse med åbning af apps. Selvom ikke mange telefoner kan holde trit med iPhonen i de her typer af tests, gør S9 det hæderligt – i hvert fald i første runde.

Selvom iPhones normalt er hurtige i daglig brug, har de næsten altid mindre mængde RAM end deres Android-pendanter og det kan bl.a. komme til udtryk i forbindelse med mange åbne apps. Mere RAM giver mulighed for at holde flere apps kørende på samme tid.

I det her tilfælde virker det dog ikke til at være aktuelt. I anden runde, og efter at have åbnet et par apps, nulstillede (flushed) Samsungen stort set alle resterende apps fra dens RAM, som resulterede i nødvendigheden for at genstarte dem på ny, som havde de slet ikke været åbnede.

RAM-håndtering er vital for mobiler – både i forhold til fart og effektivitet med mange apps, men ikke mindst i forbindelse med batterilevetiden. En dårligere håndtering af RAM, resulterer ikke forøget processoraktivering, hvilket dræner batteriet. Et felt Apple (desværre) stadig har bedre styr på, end Androidbaserede producenter. Og så er det næsten ligegyldigt med op til 8GB RAM, hvis ikke det kan håndteres af softwaren på forsvarlig vis.

(3) kommentarer
  1. iPhone bliver langsommere jo flere opdateringer den får, hvorimod Samsung Galaxy bliver hurtigere efterhånden. Når begge modeller er 3 år gamle er Samsung den hurtigste (ved det af erfaring) En ting som alle “eksperter” glemmer er! at Samsung Galaxy s9 og s9 plus har fået stereo højtalere som faktisk spiller rigtigt godt. (Ikke en lyd om det: ha ha) og så er der skærmen som sætter iPhone flere generationer bagefter plus et formidabelt kamera. Alle glemmer også det aller aller vigtigste og det er antennen! iPhone er faktisk den topmobil som har den dårligste antenne. Hvis ikke alle de ting er nok for en ny model så ved jeg ikke hvad der skal til for at begejstre?

    1. Ha ha slet ikke, men det er vel relevant at rapportere – også selvom det ikke just er positivt?

Skriv kommentar
account_circle
email