Samsung flytter ind på Nokias territorie

Samsung åbner sin første forsknings og udviklingsenhed i Norden, nærmere betegnet i byen Espoo i Finland hvor Nokias hovedkvarter er placeret. 

Den yngre generation kan nok ikke huske det, men Nokia har faktisk nærmest hersket det mobile marked for mange mange år siden. I dag er Nokia ikke så fremtrædende længere og de har måtte gøre plads for producenter som Samsung.

 – Samsung og Android hersker over smartphonemarkedet

Det har gjort at Nokia har haft gang i sparekniven og de har haft op til flere fyringsrunder, hvilket er grunden til at Samsung har valgt at det skal være der deres forsknings og udviklingscenter skal ligge.

Grundet alle de fyringer der har været fra Nokias side er der nemlig masser af kvalificeret arbedjskraft at hente i byen Espoo, der iøvrigt er Finlands næststørste by, kun overgået af Helsinki.

Både Intel og Huawei (verdens næststørste leverandør af mobiludstyr) har også “bosat” sig i Finland grundet Nokias forhenværende storhedstid.

Samsung har siden 2012 været verdens største smartphone-producent, og Samsungs samlede markedesandel af alle solgte smartphones i første kvartal af 2013 var på 23% imod Nokias 14%.

Herunder ses Nokias hovedkontor.

5272914-pix-nokias-hovedkon

Via 

(12) kommentarer
 1. Jeg havde en Nokia der lyste blå og gul fra Orange og man kunne skifte ringetoner og der var 4 spil på den. Det var stort dengang 8)

 2. Ja motorola var også på…

  Nogenlunde omkring samme tid som Siemens og Bosch hos Orange! 🙂

 3. Motorola bliver store igen nu hvor Google har erhvervet Motorola Mobility, vi får nok et par fede smartphones at se fra Motorola nu her i løbet af det næste halve år 🙂

  1. Der kommer ihvertfald nogle køkken elementer kunne jeg forstå på en anden artikel, som selvfølgelig kører eller kan synce med Android 😛
   Men jeg tror ikke at Google bare smider en masse mobiler ud. Jeg kan ikke formulere hvorfor men det ville være en dum handling overfor alle de producenter der bruger Android.

 4. Jo Nokia styrede da for 6 år siden og de er trods alt stadig verdens anden største smartphone producent så på en måde styrer de jo stadig. Nokia gjorde dog en fæl brøler og det var da de sagde nej til Android. Havde de taget Android til sig ligesom Samsung har gjort så ville det måske have set anderledes ud i dag.

 5. @Askebon – kan man ikke også godt sige at Motorola var med der? jeg kan nemt huske Nokias telefoner men var Motorola ikke også en “af de gode”? Altså enten havde man en Nokia eller havde man en Motorola, ihvertfald i Jylland 🙂

 6. Er klart en Samsung mand, men er enig med Long John…

  Nokia har virkelig rykket på hele industrien, bl.a så vidt jeg husker, med de første kommercielt succesrige mobiler uden ekstern antenne… 🙂

 7. Nokia er da klart den producent der har givet mest til teleindustrien så vi burde ikke juble over at det går dem dårligt.

Skriv kommentar
account_circle
email